Belföld

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, hogy vagy ő, vagy senki

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 11:55

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint két ellenzéki stratégia verseng most egymással, Magyar Péter egypárti ellenzéket akar

„Két ellenzéki stratégia verseng most egymással. A Tisza stratégiája, hogy VAGY ő, VAGY semmi nem változik. A DK stratégiája, hogy demokraták: baloldaliak ÉS zöldek ÉS szabadelvűek ÉS konzervatívok együttműködése kell ahhoz, hogy minden megváltozzon” – írja keddi Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke posztjában arról értekezik, hogy az egyik legszorítóbb kérdés, miként álljon fel az ellenzék a 2026-os választásokra. „Ma abban már senki nem kételkedik, hogy egységes ellenzéki ajánlat, fellépés kell, de ennek az egységnek egyik összetevője súlyos vita tárgya: ez egyetlen ellenzéki pártot jelent, vagy több párt választási szövetségét?” – teszi fel a kérdést.

Gyurcsány megjegyezte, amikor a DK „nem is olyan régen arra törekedett, hogy legnagyobb ellenzéki párttá válva politikai centruma legyen több ellenzéki párt együttes fellépésének”, akkor ezt „sokan ellenszenvvel fogadták”. Nehezményezi, hogy ők most nem találnak kivetnivalót abban, sőt támogatják, hogy „a Tisza nem egyszerűen nagyobb akar lenni a többinél, hanem azt kívánja, hogy egyetlen szereplőként létezzen ezen az oldalon”.

Magyar Péter azt mondja: VAGY ő, VAGY senki. Mi azt mondjuk: te is kellesz, ÉS te is kellesz, ÉS te is. Magyar egypárti ellenzéket akar, mi az együttműködő, szabadon szerveződő, felelős ellenzék sikerében hiszünk

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#gyurcsány ferenc#magyar péter#dk#tisza párt#ellenzék

Címlapról ajánljuk