Belföld

Komoly visszaesést mutat a Fidesz támogatottsága egy hónappal a választás után

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 16:03

A Fidesz 4 százalékot esett a júniusi EP-választás óta, a Tisza Párt kissé erősödött, míg az LMP totálisan lenullázta magát.

A Fidesz csaknem 45 százalékos választási eredményéhez képest már jóval kevesebben támogatják őket – derült ki a Republikon Intézet közvélemény-kutatásából, amit a Telex ismertetett.

A kormánypártokra jelenleg a válaszadók 41 százaléka szavazna, míg a teljes népesség körében 31 százalékon állnak.

A második – akár az európai parlamenti választásokon – a Tisza Párt, ők közel 30 százalékot szereztek egy hónapja, most 31 százalék támogatná őket, míg a teljes népesség 23 százaléka szavazna rájuk.

A DK-MSZP-Párbeszéd a választáson a szavazatok 8 százalékát szerezte meg. Most a pártválasztók 10, a teljes népesség 7 százalékának szavazatát kapná a három párt. A Mi Hazánk csaknem 7 százalékot szerzett az EP-választáson, ehhez képest most a pártválasztók 5, a teljes népesség 4 százaléka szavazna rájuk.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a választáson 3,6 százalékot ért el és nem jutott be az EP-be, most a pártválasztók 6 százaléka állította, hogy rájuk szavazna. Ugyanez a teljes népességben 4 százalék.

A Momentumra a pártválasztók 4, a teljes népesség 3 százaléka szavazna. A kutatás szerint a Jobbik és az MMN támogatottsága a pártválasztók körében egyszázalékos, a teljes népességben 0 százalék. Az LMP pedig totálisan lenullázódott a választást követően.

A felmérést július 3. és 8. között végezték, ezer embert kérdeztek meg telefonon.

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

#Belföld#fidesz#mi hazánk#dk#mszp#párbeszéd#támogatottság#közvélemény-kutatás

Címlapról ajánljuk