Belföld

Kuncze Gábor Gyurcsány Ferencről: Ha elmegy, azonnal vége a DK-nak

rtl.hurtl.hu

2024. július 3. 11:22

A volt belügyminiszter szerint Gyurcsány Ferencnek maradnia kellett.

Mint arról beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc a választások utáni helyzetértékelésében kifejtette, hogy nem mond le: „Úgy látjuk, hogy a mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata. Ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk. Így aztán az elnök és az elnökség, én és az elnökség, folytatjuk a munkát”  – fejtette ki a DK elnöke.

A lemondás lehetősége volt a téma az ATV Civil a pályán című műsorában is, ahol Kuncze Gábor egykori belügyminiszter azt mondta Gyurcsányról:

Ha elmegy, azonnal vége a DK-nak.

 

Majd így folytatta: „Ha marad, kérdés, hogy túl tudnak-e élni. Ez lesz az ő feladatuk a következő időszakban. A dolog nem dőlt el, de egyébként szerintem maradnia kellett. És utána az a következő kérdés, hogy ezt a baloldali közeget képes-e valami hiteles politikával magához kötni.”

A Demokratikus Koalíción belüli feszültségekkel friss cikkünkben foglalkoztunk részletesen. A kifelé szinte mindig egységet mutató pártban talán először fordult elő, hogy egyszerre többen is szót emeltek a vezetés ellen: a párthoz tartozók egy része szerint ugyanis Gyurcsány Ferencnek, valamint az elnökségnek is le kellene mondania a június 9-i tragikus választási eredmény után. 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#gyurcsány ferenc#kuncze gábor#dk#dobrev klára

Címlapról ajánljuk