Belföld

Dobrev Klára: Aki igazán ellenzéki, annak egyszerű a választás

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 10:28

Dobrev Klára a férjével, Gyurcsány Ferenccel együtt adta le szavazatát, utána nyilatkozott a sajtónak. 

Arra számítunk, hogy még több szavazónk lesz és még erősebb politikai közösséget fogunk tudni mutatni – mondta vasárnap Budapesten újságíróknak a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Dobrev Klára azt követően nyilatkozott, hogy férjével, Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével együtt leadták a szavazatukat.

Az MTI beszámolója szerint Dobrev Klára közölte, hogy egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség van, mégpedig a DK-MSZP-Párbeszéd szövetsége, és kijelentette, a kampányban választ adtak arra a kérdésre, hogy „aki igazán ellenzéki", annak egyszerű a választás.

A Fideszre nem lehet szavazni és különösen a fővárosban, de szerte az országban sem lehet olyan pártra szavazni, mint a Tisza, ami nem határolódik el egyértelműen a "Fidesz jelöltjétől" Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja – tette hozzá.  

A budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség van, ami Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége és listája mögött áll - felelte arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri a főpolgármester-választást. Aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye és országosan megerősödjön a Fidesz, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára szavaz – érvelt.

Az EP-listavezető azt is elmondta, június 10-től gőzerővel dolgoznak majd azon, hogy az „Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon”.

Nyitókép: Facebook / Dobrev Klára

 

#Belföld#dobrev klára#választás#ep-választás#önkormányzati választás#dk

Címlapról ajánljuk