KÜLFÖLD

29:16
Magyarul BalóvalKína: Visszaesés vagy válság jön?
2018. november 21. 0:05

Kína: Visszaesés vagy válság jön?

Kína rohamtempóban lett a világ második számú gazdasága, ám sokan már a brutális fejlődés végét látják. Az amerikai elnök ráadásul idén kereskedelmi háborút hirdetett Kína ellen, amely növeli a kockázatokat. Mi lehet az USA-Kína kereskedelmi erőfitogtatás vége? Milyen hatásai lennének egy kínai visszaesésnek? Hogyan hatna Európára és Magyarországra? – kérdezzük szakértőktől.
1:55
HíradóMagyar nő zuhant le az erdélyi barlangban
2018. november 4. 17:03

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.  
0:31
HíradóKamion mögé kötötték a kutyát, egy rendőr mentette meg
2018. szeptember 20. 13:33

Kamion mögé kötötték a kutyát, egy rendőr mentette meg

Megmentette egy kiskutya életét egy amerikai kisváros rendőrségének egyik munkatársa. A rendőrkocsi fedélzeti kamerájának felvételein az látszik, hogy az autó elindul egy benzinkútnál, majd a vezető előzékenyen előreenged egy kikanyarodó kamiont. Ekkor látta meg, hogy a kamion végéhez odakötöttek egy kutyát. Azonnal bekapcsolta a szirénát, és leállította a teherautót, ezzel megmentette az állatot. Ekkor derült ki, hogy a kamionsofőré a kutya, és elfelejtette, hogy odakötötte kedvencét, amig a benzinkútnál fizetett. Nem emeltek vádat ellene.
29:45
Magyarul BalóvalSvéd választás: van nyertes?
2018. szeptember 11. 0:15

Svéd választás: van nyertes?

Mai témánk: Svédország, ahol tegnap választások voltak. Elsőként az őszi Európában, ennek megfelelő nemzetközi figyelem közepette. Annál is inkább, mivel a menekültek és a bevándorlók ügye ennek a választásnak is központi témája volt, csak úgy, mint például a német választásoknak tavaly. A 10 milliós Svédország, a gazdag jóléti állam még 2015-ben 163 ezer embert fogadott be. Ez nem kevés társadalmi és szociális gonddal járt és jár, amit a választási eredmények is tükröznek.