Külföld

Csak a gázt akarta ellenőrizni a főbérlő, nem sejtette, mi vár rá a lakásban, ahová hat éve nem tette be a lábát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 12. 7:14

A boltoni lakásban egy nyugdíjas élt 2017 májusáig, amikoris 76 éves korában meghalt. Azóta senki nem nyitotta rá az ajtót.

Bizarr haláleset borzolja az anglai Bolton lakóinak idegeit. A Manchester Evening News cikke szerint a város egyik bérlakásában holttan találtak egy idős embert, aki a halottkém szerint csaknem hat évvel ezelőtt hunyt el.

A holttestet a főbérlő, a Bolton at Home lakásszövetkezet egyik vállalkozója találta meg március 9-én, amikor a gázt ment ellenőrizni a Hemsworth utcai lakásba. Robert Alton, a lakás bérlője a padlón feküdt, gyakorlatilag csontvázzá mumifikálódott állapotban.

A halottkém megállapította, hogy az idős férfi valamikor 2017 májusában halhatott meg, 76 éves korában.

Noel Sharpe, a Bolton at Home főigazgatója szerint teljességgel elfogadhatatlan ami történt. Minderre csak az szolgálhat magyarázatul, hogy az idős férfinak nem voltak hozzátartozói, a lakbért pedig automatikusan utalta a bankja. A gázszolgáltatással kapcsolatos biztonsági ellenőrzések a korábbi években azért maradtak el, mert nem sikerült kapcsolatba lépni az albérlővel.

„Világos, hogy nem tettünk meg mindent, hogy kiderítsük, miért nem sikerült vele felvenni a kapcsolatot” – mondta Noel Sharpe.

Nyitókép: Hemsworth Road, Bolton, Anglia – Fotó: Google Street View 

#Külföld#egyesült királyság#anglia#bolton#nyugdíjas#halál#múmia

Címlapról ajánljuk