Külföld

Az oroszok nem engedik, hogy a zaporizzsjai atomerőmű dolgozói elhagyják a térséget

Dévai LászlóDévai László

2023. május 10. 12:30

A dolgozóknak és a családjaiknak is maradniuk kell annak ellenére, hogy a térséget már evakuálták.

A 24.hu azt írja, hogy  az orosz katonák nem engedik a megszállt zaporizzsjai atomerőmű dolgozóinak és családjaiknak, hogy elhagyják a várost, közölte az ukrán hadsereg. Pedig napokkal ezelőtt arról lehetett hallani, hogy a NAÜ után az oroszok is elrendelték a térség az evakuációt, utóbbi nagy pánikot is keltett az ENSZ-ben.

A hírek szerint pedig a front mindenképp el fogja érni az erőművet, a hírek szerint Kijev 35 drónt küldött a térségbe Oroszország ellen.

Az erőmű dolgozónak nagy része egyébként abban az Enerhodarban él, amelynek a lakóit már a hétvégén kimenekítették a térségből. A települést elhagyókat a déli Berdjanszk és Kijlivka városokban lévő üdülőközpontokba és szállodákba szállították, sokukat viszont az oroszországi Rosztov régióba vitték.

Nyitókép: Az orosz hadsereg által a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a NAÜ főigazgatójának szervezett látogatáson készített képen a zaporizzsjai atomerőmű a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai terület Oroszország által elfoglalt részén, Enerhodarban 2023. március 29-én. – Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#zaporizzsjai atomerőmű#atomerőmű#dolgozó#orosz hadsereg

Címlapról ajánljuk