Külföld

Harry herceg és társai vs. brit bulvárlapok: a legfelsőbb szinteken engedélyezték a lehallgatást

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 22:03

Piers Morgan is sáros lehet.

A Mirror Group Newspapers legfelsőbb szintjein dolgozók által engedélyezett, széles körben elterjedt jogellenes információgyűjtés történt – hangzott ma el a bíróságon, írja a BBC.

Mint ismert, Harry herceg is azon magas rangú személyiségek közé tartozik, akik azzal vádolják a kiadót, hogy magánnyomozókat és telefonos hackereket vetett be, hogy hozzáférjenek a róluk szóló történetekhez.

Ügyvédje, David Sherborne szerint több millió fontot fizettek magánnyomozóknak, és a kifizetéseket az MGN vezető személyiségei írták alá. Az MGN tagadja az állításokat.

A vádak szerint a Daily Mirror, a Sunday Mirror és a Sunday People újságok munkatársai különböző illegális eszközökkel jutottak magánjellegű és bizalmas információkhoz a sztárok életéről.

A per bizonyítékainak nagy részét 207 újságcikk teszi ki, amelyek 1991 és 2011 között jelentek meg – ezek mintegy 67 százaléka Harryről, Sussex hercegéről szólt.

Sherborne a bíróság elé idézte az MGN kulcsfontosságú vezetőit, akik állítása szerint „engedélyezték” a jogellenes információszerzést. Ide tartozik többek között Piers Morgan brit televíziós személyiség, újságíró is. 

„Morgan sok tekintetben a középpontjában állt” – mondta Sherborne a bíróságon. „Gyakorlatias szerkesztő volt, és közel állt az igazgatósághoz. Morgan közvetlen részvétele számos ilyen incidensben kimutatható”. Morgan 1995-től 2004-ig volt a Daily Mirror szerkesztője.

A Harry és három másik személy által benyújtott kereseteket a várhatóan hat-hét hétig tartó tárgyaláson úgy hallgatják meg, mint a kiadót ért vádak „reprezentatív” eseteit.

A herceg várhatóan júniusban tanúskodik majd a bíróságon az ügyben. 

Nyitókép: D Dipasupil / WireImage

#Külföld#harry herceg#per#bulvárlapok#mirror#piers morgan

Címlapról ajánljuk