Külföld

Trump a szexuális zaklatásával viccelt, majd felemlegette korábbi hazugságait a CNN-en

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 9:37

A volt elnök továbbra is azt állítja, hazugságok az ellene felhozott vádak, majd őrültnek nevezte a bántalmazott írónőt. Megválasztása esetén leállítaná a fegyverszállítást Ukrajnának, mert szerinte Amerika már túl sokat adott. 

Csaknem 70 percen keresztül válaszolt Donald Trump, volt amerikai elnök a CNN kérdései New Hampshire-ben, egy politikai rendezvényen. A beszélgetés során a republikánus politikus többek közt kigúnyolta azt az írót, akit korábban szexuálisan zaklatott, de felemlegette korábbi hazugságait a 2020-as választási vereségről is – számol be az interjúról a Reuters.

Újságírói kérdésre megismételte, hogy továbbra nem ismeri el Joe Biden győzelmét, miközben a riportert helyesbítését is figyelmen kívül hagyta, amikor cáfolni próbálta a republikánus jelöltet. Trump szerint „manipulálták” a választást, majd hozzátette, aki mást gondol, az egyszerűen „hülye”. Nem bánta meg a Capitolium ostromát sem, sőt elmondta, megválasztása esetén kegyelmet ad azoknak, akiket elítéltek a rendbontásért.

A közönség felnevetett, amikor a szexuális zaklatással viccelt

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, bűnösnek találta egy szövetségi esküdtszék Manhattanben Donald Trumpot, amiért 1996-ban szexuálisan zaklatta, majd rágalmazást követett el E. Jean Carroll ellen. A nő polgári eljárásban perelte a volt amerikai elnököt nemi erőszakért. Az esküdtszék szerint szexuális bántalmazás történt, nemi erőszak viszont nem, Carrollnak ötmillió dolláros kártérítést ítélt meg a bíróság.

A volt elnök továbbra is azt állítja, hazugságok az ellene felhozott vádak. Az interjúban őrültnek nevezte Carollt, de más sértésekkel is illette, ezeken a közönség nevetett is.

Trumpot az ukrajnai háborúról is kérdezték, de nem volt hajlandó egyértelműen állást foglalni. Abban biztos, hogy megválasztása esetén nem adna több fegyvert az ukrán erőknek, mert szerinte Amerika már olyan sokat küldött Kijevnek, hogy nekik nem marad elég.

Nyitókép: AP Photo / Evan Vucci, File

#Külföld#donald trump#interjú#szexuális zaklatás#amerikai elnökválasztás#2024#cnn

Címlapról ajánljuk