BELFÖLD

2:07
HíradóEta néni újra dekorál: díszvilágítás után tojásfa
2019. április 3. 19:46

Eta néni újra dekorál: díszvilágítás után tojásfa

Eta néni újra dekorál. A karácsonykor több ezer égővel kivilágított házáról ismert dabasi asszony ezúttal húsvétra alkotott nem mindennapi látványt. Nagyjából 500 tojást gyűjtött össze eddig, azokkal díszíti udvarát. Azt mondja, többen kérték tőle, hogy ne csak karácsonykor dekoráljon. Bár a portája az utcáról is jól látható, most elsősorban a családjának akart kedveskedni. A tojsáfáról készült képekből ide kattintva láthat többet.
2:27
HíradóETA NÉNI DEKORÁL: nagyjából 500 tojás lóghat a fán
2019. április 3. 17:19

ETA NÉNI DEKORÁL: nagyjából 500 tojás lóghat a fán

A világítós ház - csak így nevezik a Dabason élő Eta néni udvarát, amit évről-évre több ezer izzóval díszít fel karácsony előtt. Eleinte csak megálltak a ház előtt az autósok a látvány miatt, aztán mivel évről évre egyre többen jöttek, tavaly megnyitotta udvarát, ami valóságos turistalátványossággá vált. Azt mondja, eleinte nem akart nagy felhajtást húsvétra, de addig nyagatták, míg belement, és bevásárolt. Olyan Eta nénisen. A Híradó riportját, ide kattintva nézheti meg.
2:17
Híradó21%-kal kevesebbet keres egy nő Magyarországon
2019. április 1. 19:45

21%-kal kevesebbet keres egy nő Magyarországon

Ötödével kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak Magyarországon. Először közölt nemek szerinti átlagbért a KSH, a férfiak bruttója megközelíti a 377 ezer forintot, a nőké viszont a 312 ezret sem éri el. A GKI szerint hiába több a nők között a diplomás, ők is a rosszabbul fizetett szakmákban dolgoznak. Az egyik legnagyobb állásportálnál pedig azt mondják, a nők már az állásinterjún kevesebbet kérnek, mint a férfiak.  
1:54
HíradóAzzal vádolják, hogy 2017 májusában megölte újszülött kisfiáta
2019. április 1. 19:02

Azzal vádolják, hogy 2017 májusában megölte újszülött kisfiáta

Nem tudta, hogy terhes – ezt sírva mondta a bíróságon az utolsó szó jogán az hatgyerekes nő, aki a vád szerint 2017 májusában egészséges kisbabának adott életet, majd a gyermeket az udvari WC-be dobta. A kisbaba meghalt. A bíróságon perbeszédek hangzottak el. Az ügyész a minimálisan kiszabható, tíz év körüli büntetést indítványozta, az ügyvéd a nő felmentését kérte.
2:05
HíradóKizuhant a kilencedikről, csodával határos módon úszta meg a zuhanást a férfi
2019. március 29. 18:00

Kizuhant a kilencedikről, csodával határos módon úszta meg a zuhanást a férfi

A kilencedik emeletről zuhant ki, de beleakadt a lába az alatta lévő erkély korlátjába - így úszta meg egy 70 év körüli férfi csodával határos módon, hogy több tíz métert essen. Úgy tudjuk, a klímát szerelte, amikor megszédült és kibillent. Egy arra járó nyomozónő rohant segíteni, egyedül tartotta percekig a lábánál fogva fejjel lefelé lógó férfit. Végül több kollégájával együtt sikerült visszahúzni az erkélyre. Combtöréssel vitték kórházba. Az ijedtségtől sokkos állapotban volt.
2:07
HíradóHiába szedték össze a hulladékot Martonfán, csak a felét vitték el
2019. március 29. 17:00

Hiába szedték össze a hulladékot Martonfán, csak a felét vitték el

Csak az összegyűjtött szemét felét vitték el a Te Szedd-akció szervezői a Baranya megyei Martonfáról. A bezsákolt hulladékot elszállították, az autógumikat viszont nem. Az akciót szervező minisztérium szerint ők csak a zsákolható kommunális szemét szedését kérték, a falu polgármestere szerint viszont nekik nem szóltak, így ők minden szemetet becsületesen összegyűjtöttek. Most a falu költségén kell elszállíttatniuk a maradékot.
2:19
HíradóRajzszögeket ragasztottak egy fővárosi magánbölcsőde összes kismotorjára
2019. március 28. 17:00

Rajzszögeket ragasztottak egy fővárosi magánbölcsőde összes kismotorjára

Rajzszögeket ragasztottak egy budapesti magánbölcsőde összes kismotorjára és triciklijére, a gyerekek labdáit pedig szétvagdosták. Az egyik kisfiú ráült egy rajzszöges motorra. Az volt a szerencséje, hogy pelenka volt rajta, ami felfogta a szúrást. A bölcsőde egy társasházban működik, az udvaron hét lakóházzal osztoznak. A vezető szerint van, akit zavar gyerekzsivaj. 
3:36
FókuszÚjabb botrányba keveredett a somlóvásárhelyi pap
2019. március 20. 19:15

Újabb botrányba keveredett a somlóvásárhelyi pap

Somlóvásárhely csendes kis falu a Somló tövében. A vörösiszap tragédiában is érintett település ritkán kerül a hírekbe. De az utóbbi időben ez többször is megtörtént, és az iskola mindig érintett volt. Most is az iskolában fajult tettlegességig egy nézeteltérés az egyik tanár és a plébános között. Mióta plébános a faluba került megosztja a települést. A helyiek kamerán kívül elmondták, hogy sokan nem kedvelik, a misén gyakran nem odavaló dolgokról beszél, és a híveket sem kíméli.
1:48
HíradóCsak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést
2019. március 19. 18:14

Csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést

Hajmeresztő előzést rögzített egy busz fedélzeti kamerája a napokban Pécsen. A megállóból kihajtó buszt előzte meg egy autó, ami a manőver után azonnal bekanyarodott a busz előtt. A sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést. Szerencsére nem volt utas a járaton, ezért nem sérült meg senki. Az általunk megkérdezett szakember szerint kevesen tartják be azt a szabályt, hogy segíteni kell a buszok kihajtását a megállóból. Nézőnktől is kaptunk szabálytalan előzésről készült videót, ide kattintva megnézheti.  
2:11
HíradóEgy hónapon belül két gyalogosgázolás ugyanannál a zebránál
2019. március 19. 18:10

Egy hónapon belül két gyalogosgázolás ugyanannál a zebránál

Egy hónapon belül két gyalogosgázolás is történt egy kapuvári zebránál. Februárban egy 27 éves helyi fiatalt ütöttek el, aki hetekig volt kómában, de nem tudták megmenteni. Kedden volt a temetése. Március elején pedig ugyanezen a zebrán egy 58 éves, szintén helyi férfit ütöttek el, ő azóta is kórházban van. 2016-ban pedig egy nyugdíjas férfit gázoltak halálra ugyanott. A Magyar Közút egy lámpás csomópont építését tervezi a zebrához.
0:48
HíradóNÉZŐI: Kifarolt és megpördült egy utánfutós kocsi az M1-esen
2019. március 18. 13:54

NÉZŐI: Kifarolt és megpördült egy utánfutós kocsi az M1-esen

A videó március 15-én készült, az M1-es autópályán, Győr irányába. Az Óbarok pihenő után a szemközti oldalon Budapest felé, egy utánfutós "dobozos" autó teljes terjedelmében befarolt, az utánfutó felhordta a földet az út mellől, amit az autós teljes terjedelmében megkapott. A sofőr azt írta, az egész egy másodperc volt, reflexként csak a fejét húzta le, és szerencsére nem taposott a fékbe, a szélvédője azonban betört.
2:08
HíradóFacebookon kért segítséget az unokáit egyedül nevelő nagymama
2019. március 12. 18:30

Facebookon kért segítséget az unokáit egyedül nevelő nagymama

Több mint húszezren osztották meg a közösségi oldalon egy nyolcvan éves, vilmányi asszony segítségkérését. Az asszony, aki súlyos beteg, két unokáját neveli egyedül, nagy szegénységben. Havonta százezer forintból élnek hárman, egy düledező házban. Egy ismerősük posztolta az asszony kérését, ami alapján az elmúlt egy hétben már nagyon sokan segítettek a családon. Ha segítene a néninek, ITT megteheti.
1:37
HíradóMegakadályozta az ütközést, kitüntették a vasutast
2019. március 7. 18:15

Megakadályozta az ütközést, kitüntették a vasutast

Csak az járt a fejében, hogy mindkét vonatot megállítsa, mielőtt nagy baj történik. Ezt mondta híradónknak az a vasúti váltókezelő, akinek a lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan ütközzön két személyvonat Miskolcon múlt hét pénteken. A vonatok 350 méterre álltak meg egymástól, a két szerelvényen összesen 168 utas volt, nem sérült meg senki. A vasutast elismerésben részesítette a MÁV vezérigazgatója.
1:53
HíradóHetente átlagosan kétszer ütközött vonat és autó
2019. március 7. 18:12

Hetente átlagosan kétszer ütközött vonat és autó

Tavaly átlagosan hetente kétszer történt olyan baleset, amikor vonat és autó ütközött, mindegy negyedik halálos volt – közölte az RTL Híradó kérdésére a MÁV. A vasúttársaság szerint minden esetben az autósok figyelmetlensége okozta a tragédiát. A Budapesti Autósok Közössége épp tegnap készített videót arról, hogy hány sofőr néz körül, mielőtt a sínekre hajt. A rögtönzött felmérés szerint csak a vezetők mindössze 7 százaléka volt körültekintő.
2:08
HíradóTragédia a vasúti átjáróban: 16 éves fiút gázolt halálra egy tehervonat
2019. március 7. 18:00

Tragédia a vasúti átjáróban: 16 éves fiút gázolt halálra egy tehervonat

Zenét hallgatott, és a telefonját nyomkodta az a 16 éves fiú, akit hétfőn halálra gázolt egy vonat Monorierdőn. A nyáregyházi tinédzser épp iskolába tartott. Megvárta, amíg elmegy előtte egy vonat, de a szomszédos vágányon érkező szerelvényt nem vette észre. Esélye sem volt, a vonat halálra gázolta. Édesapja azt mondta az RTL Híradónak: képtelen feldolgozni fia értelmetlen halálát. Azt reméli: azzal, hogy a nyilvánosság elé áll, talán megmentheti más kamaszok életét.
1:46
HíradóTúl van az életveszélyen a harmadik emeletről kizuhant kislány
2019. március 6. 17:00

Túl van az életveszélyen a harmadik emeletről kizuhant kislány

Túl van az életveszélyen, intenzív osztályon ápolják azt a 4 éves mezőtúri kislányt, aki kiesett a harmadik emeleti lakásuk ablakából még vasárnap. Az anyja egyedül hagyta otthon, elment a piacra, a kislány pedig valahogy felmászott a konyhaablakba. Azóta a Baleseti Központban ápolják. A családtól úgy tudjuk, állkapocs műtétet végeztek rajta, és még nem tudni, lesz-e maradandó agyi károsodása. A Híradó korábbi riportját itt tudja megnézni.
1:59
HíradóKiirtották a kiemelten védett növényeket Balatonakalinál
2019. március 5. 18:30

Kiirtották a kiemelten védett növényeket Balatonakalinál

150 méteren letarolták a kiemelten védett növényzetet Balatonakali volt kempingjének partján - értesült az Index. A területre hotelt és villaparkot építő cég elhatárolódik a pusztítástól, azt mondják, vizsgálják melyik tulajdonostársuk utasíthatott a munkálatra. A kormányhivatal bírságolási eljárást indított. A helyiek szerint 20 napon át irtották a nádast Akaliban a bejelentéseik ellenére.
1:58
Híradó500 eurós kártérítést kap a WizzAir-től a látássérült fiú
2019. március 1. 18:37

500 eurós kártérítést kap a WizzAir-től a látássérült fiú

500 eurós, vagyis nagyjából 150 ezer forintos kártérítést kap a légitársaságtól az a látássérült fiú, akit vakvezető kutyája miatt néhány hete nem engedtek fel egy Londonba tartó gépre. Az állat papírjai miatt állították meg, végül csak egy későbbi géppel indulhatott tovább. A Budapesti Kormányhivatal szólította fel a légitársaságot a kártérítésre. A Wizzair kérdésünkre azt írta, csak elővigyázatosak voltak, de kompenzálják az utast a kellemetlenségért.
2:04
HíradóHirtelen halt meg az anya, négy gyermek maradt félárván
2019. március 1. 18:25

Hirtelen halt meg az anya, négy gyermek maradt félárván

Döbbenetes tragédia. Hirtelen halt meg az anya, 4 gyermek, köztük egy négy hónapos csecsemő maradt félárván. A Debrecenben történt tragédiáról először a Blikk írt. Az anya vasárnap reggel nem ébredt fel. Másnap lett volna a 40. születésnapja. A család a gyász mellett anyagi nehézségekkel is küzd. Korábban építkezni kezdtek, közös gyömrői otthonuk lassan kész, de a tűzoltóként dolgozó apa attól tart, egyedül nem tudja majd fizetni a hitelt. Ha segíteni szeretne a családnak, ide utalhat: Szilágyi Károly 11773119-13230094.
2:14
HíradóHatsávos úton kell megfordulniuk a troliknak
2019. február 26. 17:13

Hatsávos úton kell megfordulniuk a troliknak

Hatsávos úton fordulnak meg a trolibuszok Budapest belvárosában. A járművek szűk ívben kanyarodnak úgy, hogy közben a sofőrnek arra is kell figyelnie, le ne szakadjon a felsővezeték. Tegnap egy járat el is akadt a forduló közben. Erről a járőkelő.hu készített felvételt. A Podmaniczky tér átépítése miatt megszűnt a korábbi végállomás. Így a trolibuszok a Bajcsy-Zsilinszky úton fordulnak meg. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint nem alkalmas a kereszteződés arra, hogy buszforduló legyen. A BKK úgy véli, sokszor az autósok akadályozzák a kanyarodást.
1:48
HíradóJogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát
2019. február 25. 18:15

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – ezt állapította meg a bíróság. 2016 nyarán mutattuk be a történetét. A férfi nem vállalta a munkát egymaga egy 6 kocsiból álló vonaton, amelyre a szabályzat szerint két jegyvizsgáló kellett volna. A vasúttársaság emiatt felmondott a kalauznak, aki beperelte a céget, most jogerősen neki adtak igazat.
1:28
HíradóKét épület marad kivilágítva éjfél után
2019. február 23. 18:35

Két épület marad kivilágítva éjfél után

Csak Áder János és Orbán Viktor hivatalának díszkivilágítása marad égve éjfél után Budapesten. A többi látványosság, például a Lánchíd vagy a Budai Vár fényeit minden nap éjfélkor lekapcsolják, de a Karmelita kolostor, illetve a Sándor-palota világítását nem. A kormányszóvivő szerint ez nem a kormány kérésére van így, az ügyben a díszkivilágításért felelős fővárosi cég az illetékes. Onnan egyelőre nem kaptunk választ.
1:58
HíradóBomba miatt nem temethetik el
2019. február 23. 18:27

Bomba miatt nem temethetik el

Világháborús bombát rejt a miskolci temető egyik sírja, ez már 15 éve kiderült, de akkor nem történt semmi. Egy miskolci nő az édesanyját szerette volna eltemetni néhány hete. A sírásók azonban szóltak neki, hogy a sír belsejében egy jelölés van, ami szerint robbanószerkezetet rejt a föld. Az esetről először a Blikk írt. Az asszony egy hónapja várja, hogy elvigyék a bombát a családi sírból és végre eltemethesse édesanyját.