Magyarországon a nők hisztériájának tartják, ha segítséget kérnek – 10 oldalon át sorolja az ENSZ-jelentés, milyen sok gond van itt a nők jogaivalAz ENSZ nőjogi testülete problémásnak tartja az erőszak áldozatainak védelmét, és az elkövetők megbüntetését is. Arra szólítják fel a kormányt, hogy biztosítson hatékony jogorvoslatot a szexuális zaklatások áldozatainak. A jelentésben bírálják az úgynevezett szívhangrendeletet is, amely miatt abortusz előtt a nőknek meg kell mutatni a magzat életjeleit. A kormány nem reagált a jelentésre.
Híradó

Magyarországon a nők hisztériájának tartják, ha segítséget kérnek – 10 oldalon át sorolja az ENSZ-jelentés, milyen sok gond van itt a nők jogaival

rtl.hurtl.hu

2023. március 18. 19:01

Az ENSZ nőjogi testülete problémásnak tartja az erőszak áldozatainak védelmét, és az elkövetők megbüntetését is. Arra szólítják fel a kormányt, hogy biztosítson hatékony jogorvoslatot a szexuális zaklatások áldozatainak. A jelentésben bírálják az úgynevezett szívhangrendeletet is, amely miatt abortusz előtt a nőknek meg kell mutatni a magzat életjeleit. A kormány nem reagált a jelentésre.

#Híradó#Videó#Belföld#jog#ensz#nők helyzete#top hírek#áldozatok#erőszak

Címlapról ajánljuk