KERESÉS search-close

jog

64 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jog"

PDSZ: az EMMI visszaélt jogaival!

Visszaélt a jogaival az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint, amikor nem engedte, hogy március 14-én szolidaritási sztrájkot tartsanak a tanárok.  A szervezet elnöke szerint ezt az is bizonyítja, hogy bár a minisztérium a munkaügyi bírósághoz fordult, hogy a szolidaritási sztárjk jogellenessé nyilvánítását kérje, a bíróság ezt elutasította. Az Emberi Erőforrások Minisztere kérdésünkre érdemben nem kommentálta a végzést.

Letiltott egyes melegjogi oldalakat a városháza

Az egyik LMP-s képviselő vette észre, hogy például a Háttértársaság és a Human Online weblapját sem lehet megnyitni a főpolgármesteri hivatal számítógépeiről. A képviselő és az érintett szervezetek szerint a tiltás diszkriminatív. 

Zimány Linda kutyákat ment

Korábban magánéletéről vagy utazásairól cikkezett a sajtó, mostanában inkább utcára dobott kutyusok jogaiért küzd.

”Az orvosok jogai is sérülnek”

Rendszeresen sérülnek a betegek, az orvosok, és az ápolók jogai is a sürgőségi osztályokon-ez derült ki a Társaság a Szabadságjogokért szervezethez érkezett történetekből. A betegek azt sérelmezték leggyakrabban, hogy nem mondják meg nekik, miért és mennyit kell várakozniuk. A dolgozóknak pedig sok kórházban nem biztosítják a megfelelő eszközöket a munkájukhoz.

Ügyvédek: Törvénygyári csapdában

Tényleg megszűnt a jogbiztonság Magyarországon? Ha Ön vagy családtagja még nem kért a jó tízezernyi magyar ügyvédtől segítséget vagy védelmet, előbb-utóbb bizonyára fog. Kérdésünk: az ügyvédek képességein és tudásán kívül mitől függ működésük hatékonysága és eredményessége?

Átvállalnák a börtönt Geréb Ágnes támogatói

Már több százan csatlakoztak a Geréb Ágnes börtönbüntetését átvállalni szándékozók közé. Van, aki azért, mert minden gyerekét otthon hozta világra a szülésznő segítségével. Van, aki azért, mert mindhárom gyereke császármetszéssel jött világra. A büntetést átvállalók nem pusztán Geréb Ágnessel éreznek szolidaritást, hanem azt mondják ez számukra demonstráció is a női test szabadsága mellett.

Világsztárok is csatlakoztak a UNICEF programjához

Az UNICEF mintegy 192 országban küzd a gyerekek jogaiért, így egy nagyszabású eseménysorozat során a lurkók is bepillantást nyerhetnek a felnőttek világába. Mészáros Antónia és Tóth Fanni, a UNICEF Magyar Bizottság munkatársai részletesen meséltek a programokról, amiket világhírű sztárok is támogatnak.

Bárki lemondhat következmények nélkül a gyerekéről?

Több szülő is szívesen örökbe fogadná a súlyos szívbetegséggel küzdő Zsombort. A hat hónapos győri kisfiúról nemrég lemondtak a szülei, miután kiderült, hogy beteg: szívelégtelenséggel született. A jog szerint egy szülő bármikor lemondhat a gyerekéről, és ezt meg sem kell indokolnia.

 

A házasság egy vagyonjogi intézmény?

Leginkább azért mondjuk ki a boldogító igent, mert azzal a valakivel akarjuk leélni az életünket. Ám sajnos az a megdöbbetnő statisztika, hogy manapság már minden második házasság válással végződik. Ez elsülhet jól és rosszul is, csak rajtunk múlik. Anna és Miki vendége a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közjegyzője, Böröcz Helga volt, akivel a házassági szerződéről beszélgettek.

Házasság első látásra ma este 18:55-től az RTL Klubon!

Fizettünk a parkolásért, mégis megbüntettek?

Sokat bosszankodunk Budapesten, különösen a belvárosban, hogy nehéz parkolni. Egyrészt, mert parkoló díjat kell fizetni – és sokan nem is fizetnek –, másrészt olyan eset is gyakran előfordul, hogy fizetés ellenére is megbüntetnek. Ilyenkor mi a teendő?

Birtoklás vs. Lízingelés


szerző:
2017.02.04. 12:10
Birtoklás vs. Lízingelés

A cégvezetők sokat tanakodnak azon - amit sok számítás is követ -, hogy mi a jobb, mi a kifizetőbb adózási szempontból. Lássuk!

Jó tudni – Kártérítés során ki a felelős, ha nem én vezettem a saját járművemet?

Az első és legfontosabb, ha valaki más autóját szeretnénk vezetni, győződjünk meg arról, az illető autóra van-e kötelező gépjármű felelősségbiztosítás kötve. Hogy miért is fontos ez? Nézd meg!

Fókusz 2016-10-04


szerző:
2016.10.04. 17:25
Legyünk figyelmesek! Az adásvételi szerződésnek is lehetnek rejtett buktatói!

Sokszor a jóhiszeműségünkből, vagy netán a figyelmetlenségünkből fakadóan átsiklunk valami fontos részleten a szerződésünkben. Ilyen lehet az ügyintézési díj, melyet jogosan számolhat fel a kereskedő. Vajon mit tehetünk ilyen helyzetben?

Döntés a jogsértő kommentekről

Nem vonható automatikusan felelősségre egy online újság a cikkei alá érkező sértő kommentek miatt, ha azokat kérésre eltávolítja – így döntött a strasbourgi bíróság. Az Index azután fordult a nemzetközi testülethez, hogy az Alkotmánybíróság kimondta: felelősségre vonhatják a lapokat azokért a kommentekért, amelyekhez valójában semmi közük. A magyar döntés után sok újság inkább letiltotta a kommentelést.

Mire jogosít fel a mozgáskorlátozott kártya?

A mozgáskorlátozott parkolóhelyek elfoglalásából sokan sportot űznek. De vajon tudják-e maguk a mozgáskorlátozottak, hogy kártyájuk a parkolóhelyeken kívül még mire használható?

A bírák dolgoznak, a politika üzenget

A vörösiszap-büntetőper elsőfokú tárgyalásán a bíróság mindenkit felmentett. Következik a másodfok. A magyar politika és a média egy része ostrom alá vette az elsőfokú bíróságot, majd imitt-amott sok évre visszamenő kritikákat fogalmaztak meg egyes eljárások, ítéletek illetve általában a bíróságok ellen. A bírói vezetők hangsúlyosan kiálltak a bírói függetlenség mellett, de nyilvánvaló, hogy a közvéleménynek is vannak kérdései, amelyekről beszélni kell, főleg, ha ehhez a bírák partnerek.

A vád: illegális határátlépés

Tettenérés, beismerő vallomás, gyorsított eljárás és ennek megfelelően sebes ítélet: kiutasítás futószalagon. A vádlott, amúgy menedéket kérő, az egész eljárásból semmit nem ért. Mit tehetnek, és mit tesznek a hatóságilag kirendelt védők és miért tiltakozik majdnem 200 ügyvéd a gyorsított ítélkezés ellen? Ügyvédek vitája.

Gáz nélkül maradtak a lakók Lajcsi lakóparkjában

Kedd este több mint a lakások felében áram és gáz nélkül maradtak a lakók a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó apartmanokban. Az ott élők kétségbe esve értetlenül állnak a helyzet előtt, fogalmuk sincs, hogy mikor lesz újra gáz a lakásokban, annak ellenére, hogy minden hónapban fizették a közüzemi számlákat. Hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben, milyen jogaik vannak a lakóknak Dr. Lichy Gábor ügyvéddel beszélgettünk.

Hogyan és mit örökölhetnek az élettársak?

Sok kérdés vetődik fel az élettársak jogaival kapcsolatban, hiszen akár öröklésről, akár vagyonmegosztásról vagy gyermekfelügyeletről van szó, teljesen más szabályok vonatkoznak rájuk, mint a házasokra. Az élettársak jogait vettük végig Dr. Gaál Edina, családjogásszal.

Jeggyel vagy jegy nélkül sem jut ki senki az országból

Joga van hozzá, lehetősége szinte semmi - így foglalható össze egy menekült esélye arra, hogy visszaváltsa vonatjegyét, és tuladonképpen ugyanez a helyzet mindenkivel, aki mostanában Nyugat-Európába készül vonattal, ugyanis napok óta hatalmas a káosz a Keleti pályaudvarnál a jegypénztárakban is. . De akkor ebben a helyzetben mi lehet a megoldás? Vendégünk volt Dr. Berényi András, ügyvéd.

Milyen plusz pénz illeti a munkavállalót a fizetésén kívül?

Utazás, szállásbiztosítás túlóra esetén és gyermeksegély. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent igényelhetünk munkáltatónktól. Dr. Lőrik Erzsébet munkajogászt kérdezünk arról, hogy ki, mennyit és miután kérhet el főnökétől és mit tehetünk akkor, ha ezt ő nem hajlandó biztosítani.

Késik, törölték, csúszik, eltűnt - A légiutasok jogai

A nyaralási szezon kellős közepén, rengetegen veszik igénybe a különböző légitársaságok szolgáltatásait. Ennek ellenére kevesen vannak tisztában az alapvető jogaikkal. Hogy pontosan, melyek ezek a jogok, Dr. Kriesch Attila mondta el.

Ez nem csak jog, emberség kérdése!

Többen kérdezik, hogy a Kaya családot mégis miért utasították ki itthonról, ha semmi rosszat nem tettek. Néhányan gyanakodnak, hogy bűnt követettek el, hiszen a semmiért csak nem üldöz el egy ország egy olyan családot, amelyiknek a gyerekei már itt nőttek fel és az anyanyelvük is magyar. Polgár Géza riportja.

Karácsonyra illeték?


szerző:
2014.12.19. 08:35
Bennfelejtett géz, összecserélt láb: rémtörténetek a műtőszobából

Legtöbbször sikerült, de előfordult, hogy nem. Sajnos a kórházi beavatkozások - véletlenül vagy figyelmetlenségből - gyakran nem úgy végződnek, ahogy azt eredetileg tervezték.

Borzalmas műhibák és ami utána következik: megéri perelni?

Legtöbbször sikerült, de előfordult, hogy nem. Sajnos a kórházi beavatkozások - véletlenül vagy figyelmetlenségből - gyakran nem úgy végződnek, ahogy azt eredetileg tervezték.

Csala Zsuzsa végakarata a kabátzsebéből került elő

A halála után tíz hónappal temette el a család a színésznőt, aki 2014 februárjában hunyt el. A rokonok először azt hitték, hogy nem készült végrendelet, ezért egy cseppet sem volt egyszerű az örökösödés kérdése, ám a minap rejtélyes módon előkerült egy papír Zsuzsa végakaratáról.

Akár dudával is tiltakozhatnak a képviselők

Kártérítésre kötelezte Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága. Az első fokú ítélet szerint sérült a magyar parlamentben molinókkal tiltakozó ellenzéki képviselők szabad véleménynyilvánításhoz fűződő joga azzal, hogy megbírságolták őket.

Ismét elítélték első fokon a HIV-per vádlottját

Nincsenek pontos a súlyos betegeket védő jogi keretek. Ezen felül az ügy a büntetőjogi felelősségvállalás korlátai közé akarja szorítani a HIV fertőzöttek. Mit tehet és mit nem egy HIV beteg ma Magyarországon?

Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok

A legmagasabb pontszám, 465 az alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett.

Reggeli - Csak csajok 12-09-13

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-09-06

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Szülőktől elszakítva


szerző:
2012.08.18. 19:20
Szülőktől elszakítva

Nincs annál szívszorítóbb, és kegyetlenebb küzdelem, mint amikor valaki a saját gyermeke visszaszerzéséért harcol. Ráadásul volt párjával, aki elrabolta, esetleg fogva is tartja közös gyermeküket. 3 szülő, 3 döbbenetes történet.

Reggeli - Csak csajok 12-06-26

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-06-18

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-06-12

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

S. Ábel: „Senkinek nem kell tőlem tartania”

Somogyi Ábelt 22 rendbeli emberölés előkészületével vádolták, ezért az elmúlt 20 hónapot előzetes letartóztatásban töltötte. A gyanúsítás alapja néhány vers volt egy internetes blogon.

Reggeli 11-09-29


szerző:
2011.09.29. 09:05
Reggeli 11-09-29

Ellepték a Heti hetes sztárjai a Reggelit: Jáksó házassági terveiről, Hernádi Judit és Hajdu Steve pedig színpadi viszonyukról mesélt.

Több pénzt kapnak az olimpikonok


szerző:
2011.09.09. 20:57
Több pénzt kapnak az olimpikonok

Megemelték az olimpiai indulási jogot szerzett sportolók ösztöndíját a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülésén.

Menesztik a BKV jogi igazgatóját


szerző:
2011.09.07. 13:56
Menesztik a BKV jogi igazgatóját

Távozik a BKV jogi igazgatója, Tomasitz István - írta a hvg.hu szerdán.

Titkos infók Farkas Helgáról


szerző:
2011.06.28. 15:16
Titkos infók Farkas Helgáról

Farkas Helgát 17 évesen, 20 évvel ezelőtt rabolták el Orosházán. Azóta sem tudni, mi történt vele. A váltságdíjat követelő rablók ugyanis néhány nap után eltűntek. A Fókusz a rejtélyes ügy nyomába eredt.

Akár 2 év börtön illegális letöltésért

Néhány év alatt a duplájára nőtt a szellemi tulajdonjogokat sértő bűncselekmények száma idehaza.

Kié lesz a trón, ha Kate lányt szül?

Változhat a trónöröklés rendje Nagy-Britanniában. A hagyomány szerint királyi cím öröklésében a fiúgyermek előrébb való.

Szüleik nélkül faggatták a gyerekeket

Bűncselekményről hallgattak meg rendőrök gyerekeket egy általános iskolában úgy, hogy a szülők nem voltak ott.

Határon túli voksmatek


szerző:
2011.01.22. 09:15
Határon túli voksmatek

Két forgatókönyv jöhet szóba a határon túli magyarok választójogára.

Tucatnyi tipp a netes bosszúságok ellen

A világhálóról vásárolni kényelmes, és ma már biztonságos is. Nem árt azonban, ha tisztában vagyunk jogainkkal.

Timosenko nem hagyhatja el Kijevet


szerző:
2010.12.15. 15:49
Timosenko nem hagyhatja el Kijevet

Nyomozást indítottak az ukrán hatóságok a volt kormányfő, Julia Timosenko ellen.

A munkahelyekért tüntettek Olaszországban

Több ezren tüntettek szombaton Rómában a munkahelyek védelmében.

Reggeli 10-10-14


szerző:
2010.10.14. 09:05
Reggeli 10-10-14

Reggeli: Hogyan küzd házasságáért Klausmann Viktor és miért érdemes jó albérleti szerződést kötni, kiderül a Reggeliből.

Kossuth szülőházában lakhatnak, papíron

Állandó lakcímet ígér Monok polgármestere a kettős állampolgárságért folyamodó határon túliaknak.

Reggeli 10-08-19


szerző:
2010.08.19. 08:00
Reggeli 10-08-19

Reggeli: Állítólag a legtöbb orvos elutasítja a hálapénzt, a valós helyzetről egy betegjogi képviselővel beszélgettünk. Az Európa Bajnokságra készülnek vízilabdásaink, a Reggeliben a fiúkkal az esélyeket latolgattuk.

1 milliárdot csaltak ki nyaralni vágyóktól

30 évre vettek üdülési jogot, vakációzni azonban már nem mehetnek.

Jobbikos képviselő a bíróság előtt

Ha szükséges, lemond mentelmi jogáról a Jobbik színeiben mandátumot nyert Samu Tamás Gergő.

Megszűnő mentelmi jogok, folytatódó eljárások

Senki nem szerezte meg a mandátumhoz szükséges számú szavazatot azok közül, akik úgy indultak a választáson, hogy büntetőeljárás folyik ellenük.

Megmaradt a ScienNet vezér mentelmi joga

Az Országos Választási Bizottság nem függesztette fel Leinemann Zsolt, a ScienNet magyarországi megbízottjának mentelmi jogát.

Elválni is segít az EU


szerző:
2010.04.06. 07:20
Felfüggesztették Kolompár mentelmi jogát

Az OVB úgy ítélte meg, hogy Kolompár Orbán büntetőügyei nem állnak összefüggésben a választással.

Gyanúsítottak mentelmi joggal


szerző:
2010.03.19. 18:40
Gyanúsítottak mentelmi joggal

3 olyan képviselőjelölt gyűjtötte össze a választáson való induláshoz szükséges számú ajánlószelvényt, aki ellen bűncselekmény miatt folyik eljárás.

Homály a gyermekjogok körül


szerző:
2009.11.20. 17:24
Homály a gyermekjogok körül

A tinédzserek 16%-a tudta, hogy vannak jogai, de ők sem tudtak kettőnél többet felsorolni.

Üdülési joggal csaltak


szerző:
2009.10.27. 15:16
Üdülési joggal csaltak

Négy éve írták alá a szerződést, azóta sem látták sem befizetett pénzüket, sem az üdülőt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való