Belföld

Orbán Viktor is kitüntette Erőss Pált, Magyar Péter nagyapját, mégis támadja a propagandasajtó

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 13:46

Erőss Pált a fidesz legfelsőbb vezetése is elismerte, de a propagandasajtó így is rosszat írt róla.

Erőss Pált, Magyar Péter nagyapját Orbán Viktor középkereszttel tüntette ki, temetésén pedig a Kúria elnöke mondott búcsúbeszédet – derült ki a Talpra Magyar Közösség vezetőjének posztjából

„Erőss Pál, legfelsőbb bírósági bíró, akit a Jogi Esetekben való szerepléséért, szelídségéért és ízes magyar (szatmári) beszédéért egy ország imádott. A műsort hat millióan nézték és viccesen rajtaragadt a Jogerőss Pál név” – írta Magyar Péter.

Varga Judit exférje, aki az elmúlt hetekben politikai pályára lépett, azért emlékezett meg nagyapjáról, mert állítása szerint az Origo „megbízható kommunista bírónak” nevezte Erőss Pált. „Arról az emberről, aki 1956-ban fegyverrel harcolt a hazájáért, soha nem volt párt tagja, ellentétben a Fidesz politikusainak egy részével ügynök sem volt. Arról az emberről, aki még a kommunista rendszerben egyedüliként lemondott a bírói pozíciójáról, amikor a kommunista belügyminiszter bele akart szólni a munkájába. (…) Ő volt az, aki az állam ügyvédjeként megpróbálta visszaszerezni a spontán privatizáció során szétlopott vagyon egy részét. Ő volt az, aki már ügyvédként rengeteg szegény honfitársunknak segített teljesen ingyen” – fogalmazott Magyar Péter. 

Hozzátette: nagyapja vezette a Ne féljetek! Alapítványt, amellyel a 2006-os Fidesz megemlékezésen megsérült embereket segítették. 

És ő volt az, akit Orbán Viktor középkereszttel tüntetett ki és akinek temetésén a Kúria fideszes elnöke mondott búcsúbeszédet

– jegyezte meg.

Magyar Péter azt írta: „Bárhogyan is kapálóztok, nem fog sikerülni bebizonyítani, hogy rossz családból származom. Ellentétben a fidesz vezetőivel, nálunk sem ügynökök, sem kommunista párttagok nem voltak. »Csak« Mádl Ferenc és Erőss Pál, református lelkészek, sváb gazdák és még sok-sok igaz magyar ember”.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#orbán viktor#magyar péter#propaganda#jog#erőss pál#mádl ferenc

Címlapról ajánljuk