Belföld

Az államtitkár szerint a magyarság legkiemelkedőbb pillanatai: 1848, 1956 és 2010

rtl.hurtl.hu

2023. március 19. 11:51

2010-ben lett a Fidesznek először kétharmada.

A magyar szabadságszerető nép, 1848 forradalmi lelkülete ezért talált otthonra olyan gyorsan minden magyar szívében – idézi az MTI a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, aki szombaton a kanadai Calgaryban mondott beszédet a magyar közösség március 15-i ünnepségén.

Potápi Árpád fontosnak tartotta kiemelni, hogy ma Erdélyben és Kárpátalján is csorbul a magyarok szabadsága. Hangsúlyozta: „különösen a kárpátaljai magyarság van ma veszélyben és életveszélyben, mert olyan háborúba viszik el a magyarokat, ami nem a mi háborúnk”. „Elítéljük Oroszország katonai agresszióját, de az Ukrajna területi integritása és szuverenitása ellen indított támadás nem lehet indok arra, hogy a magyar nemzeti kisebbség jogait csorbítsák” – fogalmazott. 

Potápi szerint a magyarság történelmének legkiemelkedőbb pillanatai közé tartozik 1848 és 1956, valamint bizonyos szempontból 2010 is, amely egy új időszámítás kezdetét jelentette a nemzetpolitikában.

Nyitókép (illusztráció): Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Papp Sándor, a Pro Kalondiensis Polgári Társulás elnöke a szlovák-magyar határnál,2022. május 19-én. Fotó: Komka Péter / MTI

#Belföld#2010#kétharmad#orosz-ukrán háború#NER#orbán-kormány

Címlapról ajánljuk