„Mindig az volt az utolsó, hogy nagyon vigyázz magadra, kisfiam!" – A halálra késelt rendőr édesanyja máig hazavárja a fiátMáig hazavárja a fiát – ezt mondta Baumann Péter, a januárban Budapesten meggyilkolt rendőr édesanyja a Retro Rádióban. A nő egészségügyi dolgozó, egy éjjeli műszak alatt tudta meg, mi történt a fiával. Egy zavart férfi támadt a rendőrökre késsel, mindhármukat megsebesítette. A család ügyvédje arról beszélt, a fiatal rendőrnek sikerült elvennie a támadótól a kést, amit egy szerencsétlen véletlen miatt tudott visszaszerezni.
Híradó

„Mindig az volt az utolsó, hogy nagyon vigyázz magadra, kisfiam!" – A halálra késelt rendőr édesanyja máig hazavárja a fiát

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. március 20. 18:55

Máig hazavárja a fiát – ezt mondta Baumann Péter, a januárban Budapesten meggyilkolt rendőr édesanyja a Retro Rádióban. A nő egészségügyi dolgozó, egy éjjeli műszak alatt tudta meg, mi történt a fiával. Egy zavart férfi támadt a rendőrökre késsel, mindhármukat megsebesítette. A család ügyvédje arról beszélt, a fiatal rendőrnek sikerült elvennie a támadótól a kést, amit egy szerencsétlen véletlen miatt tudott visszaszerezni.

Baumann Pétertől, a hősi halált halt rendőrtől százak vettek búcsút januárban, kollégái kisírt szemmel hajtottak főt koporsója előtt. Mátészalkán, a szülővárosában helyezték örök nyugalomra a 29 éves fiatalembert. A XI. kerületi állományhoz tartozó rendőr szolgálat közben vesztette életét, amikor egy zavart férfi szíven szúrta.

Édesanyja, Baumann Jánosné a Retro Rádió Sztársáv című műsorában úgy fogalmazott:

Ő volt az egyik mindenem, és itt ül most mellettem az, aki maradt, ő a másik mindenem.

A stúdióban ugyanis vele volt másik fia is, Baumann István. Ő azt mondta: 

Nagyon közel álltunk egymáshoz. Amikor erről beszélgettünk középiskolás korunkban, ő azt mondta, másokon akar segíteni.

Elfogadták, hogy rendőr lesz, bár tudták, a munka nem veszélytelen.

Édesanyja azt mondta, nagyon féltette, mert tudták, hogy ő ezt hivatásának tekinti, és mindig ott van az első sorban. 

Mindig mondtam neki, minden telefonbeszélgetésünk, minden Messenger-beszélgetésünk alkalmával, mindig az volt az utolsó, hogy nagyon vigyázz magadra kisfiam! 

A Retro Rádió beszélgetését Baumann Jánosnéval korábbi hírünkben is idéztük.

A későbbi vizsgálat szerint az újbudai incidens estéjén a megtámadott rendőrök mindent jól csináltak a helyszíni intézkedésük során. 

Borbély Zoltán ügyvéd azt mondta, „Péter nagyon ügyesen elvette tőle a kést, és berakta a szolgálati ruházatába, és ekkor történt ez a tragédia, ami megmagyarázhatatlan: lekapcsolódott a villany a lépcsőházban. És ezt az időpontot használta ki az elkövető arra, hogy mivel látta, hogy hova tette a kést, visszanyúlt.”

Az őrjöngő férfi mindhárom rendőrt megsebesítette: egyiküket a vállán, a másikat a combján. Baumann Pétert pedig a szívén találta el. Az ügyvéd szerint a mentők is mindent megtettek Péterért, nyílt szívműtétet végeztek el rajta a helyszínen.

Az egyik rendőr végül lábon lőtte a késelőt, aki azóta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A megölt rendőr műtősnőként dolgozó édesanyja az éjszakai ügyelete alatt tudta meg, mi történt a fiával: „Velem akkor közölték,és én nem hittem el, és még a mai napig nem hiszem, és még mindig várom haza.”

A 9 éve rendőrként szolgáló Baumann Pétert posztumusz főhadnaggyá léptették elő. 

#Híradó#Videó#Belföld#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyilkosság#rendőr#budapest#top hírek

Címlapról ajánljuk