Belföld

„Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!” – elmondta a halálra késelt rendőr családja, hogyan tudták meg, hogy elvesztették a fiukat

rtl.hurtl.hu

2023. március 19. 14:34

A család felidézte, hogy Baumann Péter már egészen kicsi kora óta tudta, hogy rendőr szeretne lenni.

Január 13-án este egy őrjöngő férfi halálra szúrta Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. A fiatalember még élt, amikor a kórházba értek vele a mentők, ám végül belehalt sérüléseibe. A családja egészen mostanáig nem beszélt az esetről, de most interjút adtak a Retro Rádiónak, amit a Blikk szúrt ki.

Péter édesanyja és testvére, Enikő és István meséltek arról, milyen volt a pillanat, amikor megtudták mi történt. István elmondta, hogy nagyon közel álltak egymáshoz, és Péter azért lett rendőr, mert már középiskolásként tudta, hogy segíteni akar másokon. 

Péter édesanyja mind a mai napig emlékszik, hogy a fiú már óvodásként is rendőrnek öltözött farsangkor, az igazi áttörést a Rendészeti Szakközépiskola nyílt napja hozta meg a számára.

Ott már lehetett látni a szemében a csillogást: akkor és ott eldöntötte, hogy ide szeretne jönni. Miután felvették, mindig féltettük. Tudtuk, hogy milyen veszélyben van, mert mindig ott volt az első sorban. Valahogy ezt az anyai szív megérzi, én pedig minden beszélgetésünk alkalmával úgy búcsúztam el tőle, hogy „nagyon vigyázz magadra, kisfiam!”

– mondta az édesanya, aki annak a pillanatnak a körülményeiről is mesélt, amikor megtudta, mi történt a fiával. „Brutális volt, amikor megtudtuk, hogy mi történt Péterrel. A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!”

Az édesanya három embert látott az ajtó előtt, a férje mellett két rendőr állt. Beléptek a szobába, de az anya felidézte, hogy először nem értette, mi a baj, és nem is hitte el. „Igazából a mai napig nem hiszem el. Akkor azt mondtam hogy ez nem igaz, ez nem történhet meg és most is ezt mondom: ez nem lehet igaz!”

Baumann Pétert katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra:


Nyitókép: Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. – Fotó: Máthé Zoltán / Máthé Zoltán

#Belföld#baumann péter#rendőrség#xi. kerület#késelés#rendőrgyilkosság

Címlapról ajánljuk