Belföld

Papi zaklatások áldozatait segítő oldalt indít a keresztény hírportál

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 15:49

Arra bátorítják az abúzusok elszenvedőit, hogy forduljanak az ilyen esetek kivizsgálását végző szervezetekhez.

Szexuális zaklatások áldozatainak indított segítő oldalt a Szemlélek keresztény hírportál. A portál munkatársai szerint az elmúlt hónapokban több olyan üzenetet kaptak, amelyek feladói lelki sebzettségükről számoltak be. Ezeket az eseteket saját bevallásuk szerint sem tudják megoldani, viszont segíteni akartak, ezért indították az oldalt, „ahol részletesen, elérhetőséggel együtt bemutatjuk, milyen úton indulhatnak el a gyógyulás felé a lelki sebeket hordozók”.

Kitértek a papi zaklatások áldozataira is. Azt írták, „az egyházi személyek által elkövetett visszaélésekre utaló levelek feladóit következetesen arra bátorítottuk – és ezt tesszük a jövőben is –, hogy forduljanak a hivatalos bejelentő felületeken keresztül az ilyen esetek kivizsgálását végző szervezetekhez”.

A portál indulásáról szóló közlemény szerint fontosnak tartják „előmozdítani ennek a fájdalmas, világszerte tapasztalható jelenségnek a feltárását, a gyógyulást, a megelőzést, ezért a Szemlélek Társalgó podcast következő adásában egy olyan egyházi személy lesz a vendégük, aki maga is részt vesz az ilyen esetek kivizsgálásában, a hazai egyházi gyermekvédelmi rendszer fejlesztésében”.

Nyitókép: Kereszt a Kékestetőn. Fotó: MTI/Komka Péter.

#Belföld#szexuális zaklatás#abúzus#szemlélek#keresztény#segítő oldal#pap#zaklatás

Címlapról ajánljuk