KULTÚRA

1:50
híradóAlföldi Róbert: „Különösen nehéz szerep”
2016. november 3. 17:51

Alföldi Róbert: „Különösen nehéz szerep”

Különösen nehéz szerep - ezt mondta Alföldi Róbert, aki Molnár Ferenc „Egy Kettő Három” című művében alakítja a gazdag bankárt. A színész azt mondja, az a legnehezebb, hogy szinte folyamatosan beszélnie kell, ráadásul nehéz szövege van, amit nagyon gyorsan kell mondania. A rendező, Znamenák István szerint a több mint 80 éves mű most is aktuális, hiszen manapság is előfordulhat, hogy valaki a semmiből lesz hirtelen milliárdos.
5:22
fókuszExkluzív interjút adott a Modern Talking énekese
2016. szeptember 19. 17:40

Exkluzív interjút adott a Modern Talking énekese

Megmutatjuk azt a férfit, akiért - nem is olyan régen - odavoltak a nők. Vállára omló sötét hullámos hajával, igéző, talán kicsit túlságosan is kihúzott szemével, nőies arcvonásaival szinte már meg sem kellett szólalnia. De, ő a Modern Talking-gal nemcsak hogy megszólalt, énekelt is! Négy év alatt százötven millió lemezt adtak el, saját bevallása szerint is értelmetlen szövegekkel. Thomas Anders exkluzív interjút adott a Fókusznak!
1:54
híradóFelállva ünnepelték Lehoczky Zsuzsát
2016. szeptember 13. 18:50

Felállva ünnepelték Lehoczky Zsuzsát

Este többször is felállva ünnepelte a közönség az Operettszínházban a 80 éves Lehoczky Zsuzsát. A Kossuth-díjas színésznőnek igaz még nyáron volt a születésnapja, de a színházi szünet miatt most rendeztek a tiszteletére egy rendhagyó Mágnás Miska előadást. Nemcsak a közönség, de a színházi szakma is felköszöntötte, Hegedűs D. Géza, a Színművészeti Egyetem rektorhelyettese egy diplomával lepte meg Lehoczkyt, aki úgy lett sikeres színésznő, hogy azt sosem tanulta.
29:11
magyarul balóvalSpiró 70 : A hivatásos kívülálló
2016. április 23. 0:10

Spiró 70 : A hivatásos kívülálló

Aki a következő fél órában velünk tart, alkalmasint éppenséggel fél órányi olvasástól fosztja meg magát, hogy megnézzen és meghallgasson egy magyar írót, aki írt regényeket, drámákat, esszéket, vezetett színházat, most is színházi főtanácsadó Szegeden, tanított egyetemen, szakértője és hazai népszerűsítője több kelet-európai nyelv, s főleg Lengyelország irodalmának, de szerinte elfeledett vagy nem rangjukon kezelt magyar írókat is figyelmünkbe ajánl új esszékötetében: 70 éves lett Spiró György.
2:21
híradóDíjak, emlékezés és kellemetlen meglepetések
2016. február 16. 17:40

Díjak, emlékezés és kellemetlen meglepetések

Taylor Swift albuma, Ed Sheeran dala, és Bruno Mars kislemeze nyerte a legfontosabb díjakat az idei Grammy díjkiosztón. A kamarazenei kategóriában jelölt magyar Takács kvartett nem nyert. A gála az emlékezés jegyében telt: Lady Gaga David Bowienak, a színész Johnny Depp vezette Hollywoodi Vámpírok nevű zenekar pedig a Mötörhead frontemberének, Lemmynek állított emléket. Adele-t és Gwen Stefanit is kellemetlen meglepetés érte a színpadon.