Kultúra

Meghalt Alain Delon

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 18. 8:29

A legendás színész gyerekei jelentették be a halálhírt.

Meghalt Alain Delon francia színész, írja a France24. A legendás színész 88 éves volt, az AFP szerint három gyereke tudatta a világgal a halálhírt.

Közleményükben azt írták: „Alain Fabien, Anouchka, Anthony és (kutyája) Loubo mély fájdalommal tudatják édesapjuk halálát, aki békésen hunyt el douchy-i otthonában, három gyermeke és családja körében”.

A színész egészségi állapota 2019 óta romlott, amikor agyvérzést kapott. Utoljára ebben az évben vett részt a cannes-i filmfesztiválon, ahol tiszteletbeli Aranypálmát vehetett át. Azóta nem nagyon jelent meg a nyilvánosság előtt.

Korábban beszámoltunk arról, amikor a színész legfiatalabb fia, Alain-Fabien Delon feljelentést tett nővére, Anouchka ellen, azzal vádolva őt, hogy kihasználta apjuk gyenge egészségi állapotát, akit korábban gondnokság alá helyeztek.

A gyermekei közt kirobbant viszály rendezése érdekében kirendelt gyámügyi bíró Delonnál járva észrevette, majd jelentette, hogy a színésznek lőfegyvere van, ami miatt aztán házkutatást tartottak: 72 lőfegyvert és több ezer lőszert foglaltak le a színész otthonában, akinek fegyvertartási engedélye nem, saját lőtere viszont volt.

Delon az 1960-as, '70-es és ’80-as évek egyik legkeresettebb európai színésze volt, az évtizedek során nemzetközi ikonná vált. 1985-ben César-díjat kapott, tíz évvel később Arany Medve életműdíjjal tüntették ki.

Nyitókép: Mike Marsland / WireImage / Getty Images

#Kultúra#alain delon#halál#színész#sztár#franciaország

Címlapról ajánljuk