Külföld

Gondnokság alá helyezték Alain Delont, Jay Leno feleségére is hasonló sors várhat

rtl.hurtl.hu

2024. január 30. 10:24

Súlyos egészségügyi okok állnak a háttérben mindkét esetben.

„Bírósági védelem alá” helyezte Alain Delont a dél-párizsi régió egyik bíróságának gyámbírója, miután legidősebb fia, Anthony ügyvédei azt kérték, hogy a színészt „egészségügyi okokból” helyezzék védelem alá – írja a hvg.hu a francia BFMTV alapján.

A portál szerint a döntés értelmében a 88 éves francia színészlegenda mellé kirendelt jogi képviselő feladata az lesz, hogy segítse az orvosválasztást és az orvosi ellátást. A művész számos tevékenységet végezhet, kivéve a legfontosabbakat, mint például az ingatlaneladás.

Mint arról beszámoltunk, korábban Alain Delon legfiatalabb fia, Alain-Fabien Delon feljelentést tett nővére, Anouchka ellen, azzal vádolva őt, hogy kihasználta apjuk gyenge egészségi állapotát.

Alain-Fabien azzal vádolta nővérét, hogy úgy tesz, mintha ő lenne a kedvenc gyerek, aki annyira aggódik apja egészségéért.

A viszály azután került nyilvánosságra, hogy Delon legidősebb fia, Anthony Delon azt mondta a Paris Match magazinnak, hogy apja legyengült állapotban van. Anthony szintén Anouchkát vette célba, azzal vádolta, hogy nem tájékoztatta őt és Alain-Fabient, hogy apjuk 2019 és 2022 között öt kognitív tesztet nem tudott teljesíteni. 

Anthony azzal vádolta meg Anouchkát, hogy az apjukat akarata ellenére Svájcba akarja vinni, hogy elkerülje az örökségre kivetett „hatalmas adót”, és így több pénze maradjon az apjuk vagyonából. Anouchka azzal vágott vissza, hogy a 88 éves édesapját orvosi kezelésre akarta odavinni.

Néhány napja Jay Leno amerikai műsorvezető is gondoksági kérelmet nyújtott be, írja a New York Post.

Leno feleségénél, Mavis Lenónál a hírek szerint Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, ezért a médiasztár a saját gondnoksága alá helyezné a párját. Leno azért nyújtotta be a jogi dokumentumokat a bíróságra, hogy ő legyen a felesége vagyonkezelője, illetve felügyeleti jogért folyamodott.

A pár több mint 40 éve él házasságban. Gyermekük nem született.

Mint arról beszámoltunk, 2022-ben Leno súlyos arcsérüléssel került kórházba, miután váratlanul kigyulladt egyik autója Los Angeles-i garázsában. A tévés arcának bal oldala megégett, és egy égési sérülteket ellátó intézménybe vitték.

Nyitókép: Michael Tullberg/Getty Image

#Külföld#alain delon#jay leno#gondnokság

Címlapról ajánljuk