Bulvár

72 lőfegyvert és több ezer lőszert foglaltak le Alain Delon otthonában

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 17:41

A súlyos beteg Alain Delonnál járó bíró vette észre, hogy fegyvere van a színésznek, sőt még egy lőtere is.

Hetvenként lőfegyvert és több mint 3 ezer lőszert foglaltak le Alain Delon francia filmsztár Douchy-ban található otthonában múlt hét csütörtökön, egy házkutatás során – jelentette be kedden a rennes-i ügyészség az MTI szerint.

Jean-Cédric Gaux, az ügyben eljáró ügyész közleményében kiemelte, hogy Delonnak nem volt fegyvertartási engedélye.    

A házkutatásra azután került sor, hogy a súlyos beteg, leukémiával küzdő filmsztár mellé a gyermekei közt kirobbant viszály rendezése érdekében kirendelt gyámügyi bíró Delonnál járva észrevette, majd jelentette, hogy a színésznek lőfegyvere van. A házkutatáson az is kiderült, hogy Delon saját lőtérrel is rendelkezik.

Az egykori filmsztár legutóbb tavaly nyáron került a sajtó címlapjaira, miután a gyermekei feljelentették az élettársát, Hiromi Rollint azzal a gyanúval, hogy helyzetével visszaélve próbált hasznot húzni Delon betegségéből.

A mozikban az 1990-es évek vége óta csak nagyon ritkán látható, jelenleg 88 éves Alain Delon legutóbb 2019 májusában került reflektorfénybe, amikor a cannes-i filmfesztiválon kapott Arany Pálma-életműdíjat. Korábban is ismert volt arról, hogy nagy kedvelője és gyűjtője a fegyvereknek, de a most megtalált darabok azért keltettek meglepetést, mert 2014-ben elárverezte a fegyvergyűjteményét.

Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

#Bulvár#alain delon#fegyver#lőszer#lefoglalás#lőtér#franciaország

Címlapról ajánljuk