Kultúra

A Centrál Színházban folytathatják a Nemzetiben megsérült színészek

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 21. 12:11

A Centrál Színház igazgatója szívesen látná őket hosszabb távon is.

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, vagyis a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása során súlyosan megsérült két színészt hamarosan a  Centrál Színház vendégművészeiként láthatja a közönség, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó tavaly november 10-én egy 3 méter magas díszletelemről zuhant le a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása közben. Mindketten súlyos sérülést szenvedtek és mára  mindketten felmondtak a színházban. 

A színészek idén decemberben kezdik majd el próbálni David Auburn Proof – Egy bizonyítás körvonalai című drámáját, aminek a premierje 2025 február 8-án várható, írja a Blikk.

Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója, egyben a Proof rendezője a Blikk kérdésére elárulta, hosszútávú együttműködésben reménykedik.

Egyelőre mindketten erre az egy darabra szerződtek hozzánk, de mivel nagyon kedvelem és rendkívül tehetségesnek tartom őket, abban a reményben kezdem el velük a próbafolyamatot, hogy a közös munka után nekik is lesz majd kedvük tovább folytatni az együttműködést és társulati taggá válnak, de hivatalosan egyelőre erre az egy előadásra szól az együttműködésünk 

– fogalmazott a Blikknek Puskás.

Horváth Lajos Ottó korábban a Fókusznak beszélt a balesetről:

 

Nyitókép: RTL

#Kultúra#Horváth Lajos Ottó#szász júlia#nemzeti színház#baleset#centrál színház

Címlapról ajánljuk