KERESÉS search-close

kamat

55 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kamat"

Diákhitel nyelvtanulásra


szerző:
2019.05.20. 18:37
Diákhitel nyelvtanulásra

Októbertől fél millió forintos nyelvtanulási diákhitelt igényelhetnek az egyetemisták. A kamat 0 százalék akkor, ha az igénylő egy éven belül leteszi a nyelvvizsgát. Az összeget 5 év alatt kell visszafizetni, már végzett hallgatók is igényelhetik, akiknek még nincs nyelvvizsgájuk, így diplomájuk sem. A Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint meglepő, hogy a hitel szabad-felhasználású és nem kell elszámolni, hogy mire költik.

Egyszerűbb és olcsóbb lehet a hitelkiváltás

Faragna a hitelkiváltás költségein és a mostani felére, átlagosan két hétre csökkentené az ügyintézési időt a jegybank. A lakáshitelesek több mint a fele még változó kamatozású kölcsönt fizet, vagyis jelentősen drágulhat a törlesztője, ha a rekordalacsony kamatok emelkedésnek indulnak. A Nemzeti Bank csaknem egy hónapja a kereskedelmi bankok szövetségével tárgyal a fix törlesztőkre váltás ösztönzéséről, a díjcsökkentést a tegnap bejelentett reformcsomagjukban kezdeményezték.

Kamatmentes lesz a hitel, de nem mindenkinek

Kamatmentesen kapnak legfeljebb 10 milliós hitelt a 40 év alatti nők, ha házasok júliustól. A családügyi államtitkár ismertette a részleteket az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedéscsomagról. Szintén nyár közepétől ugyanannyi CSOK-hitel jár majd használt ingatlan vásárlásához, mint az újakhoz.  Az intézkedés legfontosabb pontjait megnézhetik ITT.

Drágulnak a folyószámlahitelek

20 % fölé emelkedett a folyószámlahitelek átlagos kamata - az énpénzem.hu számítása szerint. A bankok egy része lejárati időt vezetett be, emiatt nem halogathatja többé a visszafizetést, aki mínuszba megy. Több pénzintézet pedig azoktól is pénzt kér, akik hozzá sem nyúlnak számlájuk hitelkeretéhez - rendelkezésre tartási díj címén. A Híradónknak nyilatkozó elemzők körültekintésre figyelmeztetnek a változások miatt.

Az egykori devizahitelesekért aggódik a jegybank

A döntő többségük változó kamatozású kölcsönt fizet most, vagyis jelentősen drágulhat a törlesztője, ha a rekordalacsony kamatok emelkedni kezdenek. A Nemzeti Bank a hitelkiváltást akarja ösztönözni és a kereskedelmi bankokkal tárgyal - a Napi.hu értesülése szerint. A Bankszövetségnél Híradónknak már azt mondták, a pénzintézetek fix törlesztőre tesznek majd ajánlatot saját ügyfeleiknek várhatóan áprilisban.

 

A legtöbb kamasz nem tudja, hogy mi a hitel, a kamat vagy a megtakarítás

Hitel, kamat, megtakarítás. A legtöbb kamasznak fogalma sincs arról, hogy mit is jelentenek ezek a szavak, pedig egyszer ők is felnőttek lesznek és nekik is nagy szükségük lesz a pénzügyi ismeretekre.

G7: 17 milliárdos veszteség

17,5 milliárd forintot bukott az állam a letelepedési kötvények magas kamatán - így számol a G7 nevű portál. A lap szerint a veszteség oka, hogy a kötvényprogram 4 éve alatt az állam magasabb kamatot fizetett a letelepedést vásárlóknak, mint amilyen kamattal egyszerű, euró alapú államkötvényeket adhatott volna el.

Fix kamatozású hitelt ajánlanak

Előreláthatólag jövő év végéig tartható a bankközi kamatláb jelenlegi, történelmileg alacsony szintjén - ezt a Nemzeti Bank illetékes igazgatója nyilatkozta Híradónknak. Azt mondja, érdemes fix kamatozású hitelből lakást vásárolni.

 

Olcsóbb lehet a lakáshitel

Átlagosan egy millió forinttal olcsóbb lehet a lakáshitel, és fele annyi ideig tarthat a kérelem elbírálása - a Bankmonitor szerint ezt eredményezheti a jegybank frissen bejelentett minősítő rendszere. A Nemzeti Bank két hónapig tárgyalt a pénzintézetekkel, mire meghatározták a fogyasztóbarát minősítés feltételeit. Egyik ilyen a legfeljebb 3 és fél százalékos kamatfelár. Jelenleg a lakáshitelek kétharmada sem felel meg a kritériumoknak.

Már ráfizetéses a letelepedési kötvény?

Ráfizetéses az államnak a letelepedési kötvények eladása - állítja a Népszabadság. A lap szerint a letelepedési kötvény kamata ma már túl magas, azaz az állam több pénzt fizet ki utánuk, mintha euróalapú állampapírt adna el. A kormány szerint a letelepedési kötvény a leginkább kiszámítható kötvény. A DK-nál viszont azt mondják, csak a kötvényt értékesítő off-shore cégek járnak jól.

Évi több tízezer forintot lehet megspórolni

25-30 százalékot, évi több tízezer forintot spórolhatna egy átlagos magyar a banki kiadásokon, ha körültekintőbb lenne - a Bankmonitor friss kutatása szerint. Az ügyfelek döntő többsége ugyanis kedvezőbbre cserélhetné a hitelét, és sürgősen bankszámlacsomagot is kellene váltania. Az emberek több mint negyede azt sem tudja, hogy a kölcsöne után mekkora kamatot fizet.

Újabb brókerbotrány: ismét milliárdok tűntek el

Kétségbeesett ügyfelek tömege rohamozta meg a Kun-Mediátor Kft. fiókjait, miután kiderült, hogy engedély nélkül ígért 10-17 százalékos kamatot a náluk megtakarítóknak a cég, amelyik egyébként utazások szervezésével foglalkozott. Senki sem jutott a pénzéhez, a rendőrség pedig nem találja a cég ügyvezetőjét. Ő eddig köztiszteletben állt Karcagon. Tagja volt a város idegenforgalmi bizottságnak, megbízhatóságában senki sem kételkedett a polgármester szerint. A rendőrség már nyomoz.

Előzetesben a Quaestor három vezetője

Elkeseredett Quaestor-károsultak tüntettek. Kamatostul követelik vissza befektetéseiket a Quaestor-károsultak, akik vasárnap már másodjára demonstráltak Debrecenben. Fokozódott az aggodalmuk, még mindig nem döntött kártalanításukról a Befektető-védelmi Alap. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a cég zár alá vont vagyonából egyre kétségesebb, hogy a károsultak pénzhez juthatnak.

Mit érdemes tudnunk a zálogba adásról?

Annak is adnak hitelt, akiknek a bankok nem. Nem kérnek sem ingatlanfedezetet, sem jövedelemigazolást. A zálogházak szinte minden piacképes, értéket képviselő tárgyra folyósítanak kölcsönt, legyen az ékszer, szőrme, porcelán, műtárgy, festmény vagy műszaki cikk. Fontos elolvasni azonban az „apró betűs részt” is. Mennyire kockázatmentes ez a fajta ügylet? Milyen buktatói lehetnek és egyáltalán mit érdemes mérlegelni mielőtt zálogba adjuk legféltettebb kincseinket?

Magasabb kamatra adhatnak majd hitelt

Drágulhatnak a lakáshitelek az úgynevezett fairbank törvény következtében. A Fidesz frakció is támogatja azt a javaslatot, hogy a bankok 3 évig ne változtathassanak a kamatokon. Ez védi a hitelfelvevőket, de meg is drágítja a hitelt.
 

Két család bonyolította az emberkereskedelmet

Emberkereskedelem és uzsoragyanú miatt újabb három embert helyeztek előzetes letartóztatásba Szekszárdon.

Most az uzsorások reszkethetnek


szerző:
2011.10.26. 17:57
Most az uzsorások reszkethetnek

Több mint 150 uzsorás ellen indított nyomozást a rendőrség az elmúlt két évben - főleg Borsod és Szabolcs megyében.

Kommandósokkal fogták el az uzsorást

2005 óta adott kölcsön különböző összegeket úgy, hogy az adósoktól a pénz dupláját követelte vissza.

Csirkeólba zárta a falubelijét


szerző:
2011.10.13. 16:08
Csirkeólba zárta a falubelijét

Többek között uzsora-bűncselekménnyel is gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, aki szinte rabszolgaságban tartotta egy falubelijét.

71 ezret adott kölcsön, egymilliót követelt

Uzsora bűncselekménnyel gyanúsított 37 éves férfit vettek őrizetbe Kalocsán.

Reggeli 11-09-29


szerző:
2011.09.29. 09:05
Reggeli 11-09-29

Ellepték a Heti hetes sztárjai a Reggelit: Jáksó házassági terveiről, Hernádi Judit és Hajdu Steve pedig színpadi viszonyukról mesélt.

Kommandósok terítették le az uzsorásokat

Három uzsorást fogtak el Borsodban, ezúttal Arlón.

Mit nyerünk és mit vesztünk a THM-plafonnal?

Van, akinek LCD-tévére kellett, és van, aki ebből fizette ki a villanyszámlát. Egy a közös bennük: a felvett hitel többszörösét fizették vissza a kiemelkedően magas THM-ek miatt.

Házon kívül 11-09-20


szerző:
2011.09.20. 23:15
Házon kívül 11-09-20

Házon kívül: Van, akinek LCD-tévére kellett, és van, aki ebből fizette ki a villanyszámlát. Egy a közös bennük: a felvett hitel többszörösét fizették vissza a kiemelkedően magas THM-ek miatt. Mivel jár, ha a kormány 30 százalékban maximálja a THM-eket? Honnan szerez majd pénzt, aki igazán rászorul? - Tünde boltot nyitott, Dénes disznókat vett, Anita pedig zöldségeket árul. Elindult a szegények bankjaként ismert Kiútprogram, amely azokat hitelezi, akiket páros lábbal rúgnának ki a bankokból. Mire jutottak a kezdő, de lelkes vállalkozók?

Csökkentik a bankok játékterét


szerző:
2011.09.19. 22:43
Csökkentik a bankok játékterét

A kormány a referenciakamat bevezetésétől a hitelezés egyszerűsödését és átláthatóbbá tételét várja.

Új rendszerben hiteleznének a hallgatóknak

Csökkenhet a diákhitelek kamata, így a szegényebbeknek is megmaradna a lehetőségük, hogy így tanuljanak.

Kamatemelési hullám indult a bankoknál

Híradónknak több bank ügyfele is arról panaszkodott, hogy pénzintézete megemeli a hitele kamatát.

Zavar az árfolyamrögzítés körül

Korábban azt ígérték, 2015-től legfeljebb 15 százalékkal nőhet azoknak a törlesztőrészletük, akik az árfolyamrögzítést választják.

Tovább húz a nadrágszíjon a kormány?

A svájci frank erősödése és a lassuló gazdasági növekedés miatt 100 milliárdos kieséssel számol a kormány.

Betevő falatot adnak uzsorakamatra

Az uzsora-bűncselekmények egy új formája, az úgynevezett „boltocskázás” ütötte fel a fejét Hajdú-Biharban.

Selmeczi: A nyugdíjpénztárak növelték az államadósságot

Tíz százalékkal lenne kevesebb az államadósság, ha nem jöttek volna létre a magán-nyugdíjpénztárak.

Csökkenhetnek a lakossági hitelek kamatai

Az Európai Parlamentben olyan javaslatot terjesztettek elő, ami megszabná a különböző lakossági hitelek kamatának maximumát.

Fenyegető uzsorásokra csaptak le


szerző:
2011.07.21. 20:00
Fenyegető uzsorásokra csaptak le

A gyanúsítottak készpénzt, vagy élő állatokat és élelmiszereket adtak hátrányos helyzetűeknek. A kölcsönöket kamatos kamattal kérték vissza.

Júliustól csökken a diákhitel kamata

A diákhitel kamatának mértéke minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8 százalékra mérséklődik.

Elfogadott hiteles mentőöv


szerző:
2011.06.21. 19:11
Elfogadott hiteles mentőöv

Megszavazta az Országgyűlés a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényt.

Fix árfolyam a kevesebb törlesztőrészletért

180 forintos fix árfolyamon számítanák ki a svájci frank alapú lakáshitelek törlesztőrészleteit 2014 közepéig.

Kamatostól kapják vissza a különadót

Az adóhatóságnak kamatostul vissza kell fizetnie összesen több mint 1 milliárd forintot és kamatait azok részére, akik már befizették a különadót.

Diákhitel: Mennyi az annyi?


szerző:
2011.05.04. 17:34
Diákhitel: Mennyi az annyi?

10 éves a diákhitel, melyet ma is sok jó és rossz kritika ér. Az azonban biztos, hogy ma minden ötödik diák felveszi.

Összeomlóban az ózdi uzsoramaffia

Újabb három embert fogtak el Ózdon. Azzal gyanúsítják őket, hogy uzsorakamatra adtak kölcsön.

Rács mögé kerül az ormánsági uzsorás

Nem jogerősen 8 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélték a férfit, aki adósait és a tanúkat is életveszélyesen megfenyegette.

Felszámolás alatt az ózdi uzsoratársadalom

Újabb három embert fogtak el Ózdon, akik a rendőrség gyanúja szerint ötven-száz százalékos uzsorakamatra adtak kölcsönöket.

Bajban a forinthitelesek is


szerző:
2011.02.24. 13:51
Bajban a forinthitelesek is

Őket nem az árfolyam-ingadozás viszi a csőd szélére, hanem a romló életkörülmények. Hiába nem változik a törlesztőrészlet, ugyanúgy elúszhat a lakás.

Kölcsön 50-100 százalékos kamatra

Újabb uzsorásokat fogott el a rendőrség Ózdon. Egy testvérpárt gyanúsítanak többek között azzal, hogy volt, akitől az egész havi jövedelmét elvették.

Kevesebbet fizet az adósain segítő bank?

Kevesebb bankadót szed be az állam azoktól a pénzintézetektől, amelyek segítenek a bajba jutott adósaikon.

Hatályba lép a banki szigorítás

A bankok a kamatot az adós terhére csak szigorú szabályok mentén emelhetik egyoldalúan.

Zöld szatyor buktatta le az uzsorásokat

A rendőrség gyanúja szerint uzsorakamatra adott kölcsön különböző összegeket egy társaság Ózdon.

Kiválóan teljesítettek a magánnyugdíj-pénztárak

Azok a kasszák, amelyek a magán-nyugdíjpénztári tagok négyötödének a megtakarításait gyűjtik, két számjegyű nyereséget értek el az év eleje óta.

Gyerekpénzügyi konferencia felnőtteknek

A fiatalok háromnegyede nincs tisztában a pénzügyi alapfogalmakkal - ez derül ki a Corvinus Egyetem egyik kutatásából.

Idén alacsony kamattal kaphat hitelt a diák

8 és fél százalékos kamattal juthatnak diákhitelhez a hallgatók az új tanévben.

Csökkentették a devizakamatokat


szerző:
2010.06.30. 18:30
Csökkentették a devizakamatokat

Kamatcsökkentésről szóló levelet küldött a legnagyobb lakossági bank a svájci frankban eladósodott ügyfeleinek.

Látszat-szabály a gyorskölcsönökre

Az új törvény szerint tovább működhetnek a gyorskölcsönt folyósító cégek, minimális szigorítással.

Láncra verve ment tárgyalására az uzsorás

Az uzsorakamatra kölcsönt adó férfi több ormánsági családot is megkárosított.

Tíz évig bántalmazta adósait az uzsorás

Ötezer forintos kölcsönért a férfi egy hónap múlva már harmincezer forintot kért.

Versenyképtelen lesz a forinthitel?

A hónap végén megszűnnek a jelenlegi támogatott forinthitelek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való