BELFÖLD

2:17
híradóElvitték a szakértőt az ufók?
2016. augusztus 17. 18:25

Elvitték a szakértőt az ufók?

Többször elrabolták az Ufók - a 444.hu szúrta ki, hogy állítólag ezt mondta  magáról Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki hónapok óta kormánytagok oldalán érvel a kormány menekültellenes politikája mellett. Kilenc éve egy német portál arról írt: Spöttle szerint szürke lények kísérleteztek rajta, és a combján azonosíthatatlan sebet talált. Spöttle most szinte mindent tagad, azt viszont elismeri, hogy kutatott a földönkívüliek után.
2:25
híradóSatufékkel büntetett a polgárőr a sztrádán
2016. augusztus 16. 18:21

Satufékkel büntetett a polgárőr a sztrádán

Befékezett az autópályán, mutogatott és ordítozott a kocsiban egy polgárőr autó sofőrje. Az egyik kőbányai egyesület kocsiját később a horvát tengerparton Zadarban is látták. Minderről felvétel is készült. Ez alapján a polgárőr egyesület ellen vizsgálat indult. Ha kiderül, hogy közlekedési szabályt szegtek és magáncélra használják az egyesület járőrautóját, az önkormányzat és a rendőrség felmondhatja az együttműködést velük.
1:37
híradóNem vette észre az előtte fékezőket
2016. július 30. 18:05

Nem vette észre az előtte fékezőket

Hármas karambol volt az M3-as autópályán Füzesabony közelében szombat délután. Egy korábbi baleset miatt állt a forgalom, amikor egy teherautó nem vette észre az előtte fékezőket, és a sornak hajtott. Két kocsit tört össze. A sofőr az RTL Híradónak azt mondta, éppen a GPS-t próbálta beállítani, mielőtt nekicsapódott az előtte haladóknak. A balesetben összesen öten sérültek meg, egyikük súlyosan, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba.
2:49
híradóPanaszkodtak a kalauzok, kirúgták őket
2016. július 18. 18:40

Panaszkodtak a kalauzok, kirúgták őket

Nem tartották biztonságosnak a vonat közlekedését, kirúgták a kalauzokat MÁV-tól – írta a Blikk. Egyikük az RTL Híradónak azt mondta, egy 6 kocsiból álló szerelvényen kellett volna egyedül dolgoznia, pedig a szabályzat szerint erre már két ember kell. A MÁV-Startnál viszont állítják, biztonságosan mehetett volna a vonat. A VDSZSZ a történtek miatt arra kéri a kalauzokat, mondják fel a kollektív szerződésüket és napi 16 óra helyett csak 12-t dolgozzanak, míg vissza nem veszik a kirúgott kollégákat.
2:09
híradóMegfenyegették, miután elaltatták a kutyát
2016. július 18. 18:13

Megfenyegették, miután elaltatták a kutyát

Zaklatták és életveszélyesen megfenyegették azt a miskolci állatorvost, aki elaltatott egy kóbor kutyát, amit autó ütött el Miskolcon éjszaka. A magatehetetlen, súlyosan megsérült állathoz másfél órán át próbáltak orvost hívni szemtanúk, végül a közösségi oldalon keresztül találtak egy orvost, aki vállalta, hogy éjszaka közepén kimegy a helyszínre. A döntést, hogy a kutyát elaltassák, közösen hozták meg a helyszínen lévőkkel, és azokkal, akik a közösségi oldalon figyelték az eseményeket. A döntés miatt azonban az orvost és a segítőket azóta is támadják.
2:10
híradóLigetvédőkre támadtak, egy kislányt megrúgtak
2016. július 18. 18:07

Ligetvédőkre támadtak, egy kislányt megrúgtak

Megrugdostak egy 11 éves kislányt a Városligetben szombat éjszaka. A gyerek édesanyja a ligetvédő csoport tagja. Lányával éjszaka egy sàtorban aludt, amikor a szemtanúk elmondása szerint egy ittas társaság inzultálni kezdte a tiltakozókat. Egyikük belerúgott a sátorba, pont az ott alvó kislányba. A gyerek veséje sérült meg, kórházba vitték, de már jól van. A kislány és az anya is nyilatkozott az RTL Híradónak. 
1:52
híradóIgazoltatták a járdafestő aktivistákat
2016. július 17. 18:37

Igazoltatták a járdafestő aktivistákat

Kiszínezték a járdahibákat, rajtuk ütöttek a rendőrök. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái még péntek délután egy tucat helyen festették színesre a töredezett aszfaltot a fővárosban. Azt mondták, akciójukat eddig mindenki örömmel fogadta. Pénteken azonban egy bejelentés után, rendőrök jelentek meg és igazoltatták őket. Azt még senki nem tudta megmondani, megsértettek-e valamilyen szabályt.
2:04
híradóNem jön a csekk, gyűlik a tartozás
2016. július 16. 18:37

Nem jön a csekk, gyűlik a tartozás

Szinte senki sem tud jelenleg szemétszállítási díjat fizetni az országban, mert nem tudják kiküldeni a sárga csekkeket az embereknek - írta meg a Magyar Nemzet. Ennek az az oka, hogy áprilistól az önkormányzati cégek helyett egy új állami vállalat intézi a számlázást, de még nem készült el az új rendszer. Az elmaradt díjakat várhatóan ősz elején egyben kell majd befizetni, csakhogy addigra 20 ezer forintra is rúghat majd a felgyülemlett összege egy-egy háztartásnak.
1:39
híradóPadon hagyta a gyerekét, börtönt kaphat
2016. július 7. 18:09

Padon hagyta a gyerekét, börtönt kaphat

Évekre börtönbe kerülhet az a miskolci nő, aki tavaly októberben egy lakótelepi padon hagyta a gyermekét. Kiskorú veszélyeztetésével vádolják, az ügyét csütörtökön kezdte tárgyalni a bíróság. A nőnek öt gyermeke van, négy nevelőszülőknél, egy pedig az apjával él. Most megint terhes, úgy tudjuk, az utolsó hónapban van. Arról, hogy megtarthatja-e a babát, az ítélettől függően dönt majd a gyámügyi hatóság.
2:34
híradóCsaknem százzal több őr lehet a Parlamentben
2016. május 29. 18:35

Csaknem százzal több őr lehet a Parlamentben

Két őr jut majd minden egyes képviselőre a Palamentben.  Kilencvennyolc taggal bővítik jövőre az Országgyűlési Őrséget - legalábbis egy kormánypárti javaslat szerint. Ezt az utolsó pillanatban adták be a költségvetés módosításához. A létszám felduzzasztása 850 millió forintjába kerülhet az adófizetőknek. A Költségvetési Bizottság szocialista elnöke szerint érthetetlen, hirtelen miért kell ennyi őr a Parlamentbe.
1:38
híradóHalastó miatt verekedett a polgármester
2016. május 28. 18:04

Halastó miatt verekedett a polgármester

Önvédelemre hivatkozik Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere, amiért összeverekedett egy 80 éves helyi gazdával. Az idős férfinak több bordája megzúzódott és az orra is eltört.  Az esetről elsőként a haon.hu számolt be. A vita egy halastó miatt alakult ki, ami először a polgármesteré volt, de a gazda nemrég megvette. Azt, hogy ki kezdte a verekedést, a rendőrség vizsgálja. Egyelőre mindkét férfi a másikat okolja.
2:25
híradóŐrizetben az éhen halt kislány szülei
2016. május 19. 18:10

Őrizetben az éhen halt kislány szülei

Őrizetbe vette a rendőrség az egy hete meghalt másfél éves gyöngyösi kislány szüleit. Délelőtt szállították őket Gyöngyösről Egerbe. Az orvosszakértői vélemény alapján felmerült, hogy a szülők felelősek a gyermekük haláláért. Úgy tudjuk, a 17 hónapos kislány, aki háromkilósra fogyott, egész egyszerűen éhen halt. A szülők előzetes letartóztatását kezdeményezték, várhatóan pénteken dönt erről a bíróság.
1:57
híradóNem a zebrán ment át, 50 ezres büntetést kapott
2016. május 11. 18:45

Nem a zebrán ment át, 50 ezres büntetést kapott

50 ezer forintra büntettek egy menekültet Körmenden, mert nem a zebrán ment át. Ez a legmagasabb bírság, amit ilyen szabálytalanságért a helyszínen kiszabhatnak. A Helsinki Bizottság ügyvédje szerint rendszeresek a hasonló rendőri fellépések a menekültekkel szemben. Körmenden egy hete nyílt meg a menekülttábor. Egy ott lakó iráni férfi azt mondta az RTL-Híradónak, nagyon nehéz helyzetben vannak, mert senki sem tolmácsol, és a menekültek többsége nem ismeri az európai szokásokat, sokan még zebrát sem láttak, így nem is tudják, hogy mire való.
0:32
híradóExkluzív felvétel a Híradóban: bocsánatot kért egykori áldozatától Kiss László
2016. május 11. 17:30

Exkluzív felvétel a Híradóban: bocsánatot kért egykori áldozatától Kiss László

A volt úszókapitány virágcsokorral a kezében kereste fel Takáts Zsuzsannát, akit 55 évvel ezelőtt két úszótársával megerőszakolt. Mindhármukat több éves börtönbüntetésre ítélték. Kiss László koncepciós perről beszélt, az asszony azonban a múlt héten interjút adott az RTL Klubnak, és részletesen beszélt a történtekről. A találkozáson csak az RTL stábja lehetett ott. Részletek este 18 órakor a Híradóban.
2:20
híradóMár fizetést sem kapnak a tanárok
2016. május 10. 18:47

Már fizetést sem kapnak a tanárok

Hónapokig nem fizették a járulékokat a dolgozók után a Magyar Református Egyház által működtetett mezőcsáti iskolákban. Az RTL-Híradónak nyilatkozó pedagógus szerint teljes a létbizonytalanság, ebben a hónapban pedig már fizetést sem kaptak. A fenntartó annyit közölt, a csökkenő gyereklétszám mellett idézzük: az oktatáspolitikai folyamatok is közrejátszottak a jelenlegi helyzet kialakulásában.
1:59
híradóUnesco: Vizsgálhatják szabályos-e a terasz
2016. április 23. 18:30

Unesco: Vizsgálhatják szabályos-e a terasz

Bizottság vizsgálhatja, hogy megsérti-e a kormány a Világörökségre vonatkozó szabályokat azzal, hogy a budai Várban teraszt építenek a Miniszterelnökség leendő épületére. Ezt az Unesco közölte az RTL Híradóval. A Karmelita kolostoron korábban nem volt terasz. Csepreghy Nándor államtitkár pénteken úgy nyilatkozott: minden szükséges engedéllyel rendelkeznek az átalakításhoz. Az Együtt a tervek és a szerződések nyilvánosságra hozatalát követeli.
1:52
híradóA telefonálást nem nézi a szupertraffipax
2016. április 6. 18:20

A telefonálást nem nézi a szupertraffipax

Mégsem figyeli a mobilozó sofőröket az új szupertraffipax! Ezt az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője ismerte el. A rendőrség hónapokon át nem cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a kamerarendszer a vezetés közben telefonáló sofőröket is kiszűri. Az ezredes most azt mondta: nem akarnak vitatkozni a sofőrökkel. A rendszer kedd óta működik élesben. Stábunk ma Budapesten az egyik autópálya kivezető szakaszán megnézte, hogyan viselkednek az autósok, amikor észreveszik a kamerákat.
2:01
híradóIngyen dolgoznak hétvégén a radiológusok
2016. április 5. 18:37

Ingyen dolgoznak hétvégén a radiológusok

Ingyen dolgoznak a hétvégéken, a sokszor tíz órás műszakért egy fillért sem kapnak a radiológusok a Semmelweis Egyetemen - ezt mondta híradónknak az egyetem MR központjának a vezetője. Rudas Gábor szerint náluk is kevés a szakember, az ingyen munkát önként vállalják, hogy el tudják látni a betegeket. A Radiológus Társaság elnöke korábban azt mondta az RTL Híradónak, hogy több száz radiológus hiányzik az országból. Az egészségügyi államtitkár azonban nem biztos abban, hogy valóban kevés a radiológus.
2:15
híradóLemond a polgármester, mert nem kapnak pénzt
2016. április 1. 18:37

Lemond a polgármester, mert nem kapnak pénzt

Lemond a Felcsúttal szomszédos Óbarok polgármestere, mert a település hiába pályázik, egy fillért sem kap fejlesztésre az államtól. A polgármester az RTL Híradónak azt mondta: úgy sejti, azért nem jutnak forrásokhoz, mert független, és nem kormánypárti színekben indult. Az Átlátszó.hu adatai szerint az Óbarokkal szomszédos Felcsútra évi 187 millió forint állami támogatás jut, Óbarokra viszont közösségi célra semmi nem érkezett.
2:30
híradóTarlós István elismerte, hogy hibáztak
2016. március 7. 17:29

Tarlós István elismerte, hogy hibáztak

Hibáztak, ezért készek módosítani a frissen módosított fővárosi parkolási rendeletet – közölte Tarlós István főpolgármester. Óriási felháborodást keltett, hogy megszűnt a jegyvásárlásnál a türelmi idő. Így már akkor megbüntethetik az autóst, amikor jegyet vesz. Tarlós István korábban azzal indokolta a változást, hogy sokan csalnak. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint, a jelenlegi rendelet életszerűtlen.
1:32
híradóGyerekei szeme láttára halt szörnyet
2016. március 7. 17:01

Gyerekei szeme láttára halt szörnyet

Egy anya és fia ült abban a kocsiban, amely megcsúszott egy kanyarban, és egyenesen egy nyírkátai család kocsijának hajtott vasárnap a 471-es főúton. A szabályosan haladó autót egy 41 éves asszony vezette, aki szörnyethalt a balesetben. Két gyereke, egy kisfiú és egy kislány, valamint a nagymama ült még vele a kocsiban. Az egyik gyereket életveszélyes állapotban szállították a Debreceni Gyermekklinikára.