Belföld

Árpa Attila kiütötte Nagy Ervint, Dúró Dóra a Nemzeti Múzeumnak ment neki, miközben Matthew Perryt gyászolja a világ – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2023. november 4. 18:07

Bokszlázban ég az ország, elindult a Sztárbox az RTL-en. Mindenkinek volt mondanivalója arról, ahogy Árpa Attila kiütötte Nagy Ervint, és természetesen az érintetteknek is volt véleménye a bunyóról. Közben a Jóbarátok Chandlerjét, Matthew Perryt gyászolja a világ. A héten az is kiderült, hogy való-e a 18 év alattiaknak az LMBTQ-fotósorozatot is bemutató World Press Photo kiállítás, ahogy az is, hogy mit üzentek még a műsor után is egymásnak a Nyerő Páros versenyzői. Elindult a Házasodna a gazda, és Azahriah szerepet kapott a Valami Amerika sorozatban. Ezek a hét videói. 

18 év után újra az RTL képernyőjére került a Sztárbox. Vasárnap ismét mindenki szurkolhat kedvencének, újabb három mérkőzés jön, de addig is, elevenítsük fel, mi történt az első adásban.

A legnagyobb visszhangja Nagy Ervin és Árpa Attila meccsének volt. Mindössze 38 másodperc volt már csak hátra a Sztárbox mérkőzésének első menetéből, amikor Árpa Attila megsorozta Nagy Ervint, aki az ütések után földre került.


Mennyire volt sportszerű a kiütés? Mi kellett volna ahhoz, hogy a két színész mérkőzése egy kicsit szebb legyen? – találgatták sokan az emlékezetes játék után. Nagy Ervin úgy nyilatkozott, hogy nehéz lesz feldolgoznia a vereséget, Árpa Attila edzője szerint pedig egy kicsit kocsmaira sikeredett a bunyó kettejük között. 

A meccs kulisszatitkairól a Fókusz forgatott, itt Árpa Attila azt mondta: kiütni valakit nagyon jó érzés, kiütni egy barátot nagyon rossz érzés. 


Berki Mazsi Megyeri Csillát győzte le a Sztárboxban. Ügyesen használta a hosszú kezeit, Megyeri Csillának ettől vérzett a szája. Mutatjuk, milyen volt a hölgyek bunyója: 


Fölényes győzelme után Berki Mazsi a Reggeliben üzent Megyeri Csillának, és elárulta azt is, mit gondol ellenfeléről. A beszélgetést itt lehet visszanézni

Molnár Áron Frohner Fecót ütötte ki a második menetben. Fecó edzője végül bedobta a törülközőt, amit a versenyző eleinte értetlenül fogadott. Mutatjuk: 


De melyek voltak a boksz történetének legsokkolóbb kiütései, amikor a nézők nem hittek a szemüknek? Az rtl.hu cikkében összeszedtük minden idők legsokkolóbb kiütéseit.

Meghalt Matthew Perry

Bár nem volt könnyű élete, és nyíltan beszélt függőségéről, mégis mindenkit sokként ért Matthew Perry színész hirtelen halála. A Jóbarátok Chandler Bingje 54 éves volt. Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá, a hírek szerint megfulladt. 


„Mélységesen megrendített mindannyiunkat Matthew elvesztése. Nem csak szereplőtársak voltunk. Egy család vagyunk” – írták közös közleményükben a Jóbarátok sztárjai.

Fluor Tomi is rajong a sorozatért. A Fókusznak beismerte: a színész halálát meg is könnyezte. „Olyan fiatal volt még ehhez” – mondta. 


A halálról másként

A Fókuszban bemutattunk három olyan embert, aki közel került a halálhoz, és átértékelte az elmúlást. Szentesi Éva betegsége miatt már a temetését is megtervezte, Szilágyi István a kórházi ágyán elbúcsúzott hozzátartozóitól, Siményi Gergely pedig a kivégzőosztagtól menekült meg. „A halál egy meleg, kellemes ölelés, akkor biztonságban leszek” – mondta egyikük. 


A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász pedig azért harcol, hogy méltósággal hallhasson meg, és ő dönthesse el, hogy mikor nem akar már tovább szenvedni. Óriási érdeklődés övezte a héten Karsai, egy jezsuita szerzetes és egy evangélikus lelkész vitáját – a legfontosabb pillanatokat a Híradóban mutattuk meg.


Az orvosi kamara alelnöke is megszólalt az eutanázia-ügyről. Úgy fogalmazott: a kormány nem ismeri, vagy nem akar szembenézni a magyar egészségügy helyzetével. A kormány ugyanis Karsai beadványára a strasbourgi bíróságnak azt írta: Magyarországon a végstádiumban lévő, súlyos beteg emberek méltó körülmények között tudnak meghalni. 


Kultúra és a gyermekvédelmi törvény

Végigkövettük a Nemzeti Múzeumban látható World Press Photo kiállítás kapcsán történt fordulatokat is: a Mi Hazánk kezdeményezte, hogy 18 év alattiak ne nézhessék meg a tárlatot, mert szerintük az egyik fotósorozat az LMBTQ embereket népszerűsíti. 

Ennek következtében közölte is a múzeum, hogy a gyerekvédelmi törvény miatt 18 év alattiak nem nézhetik meg a kiállítást. Csütörtökön pedig arról számoltunk be: mégis bemehetnek a 18 év alattiak a World Press Photo kiállításra, mert a Magyar Nemzeti Múzeum személyzete nem rendészeti szerv, nem igazoltathatnak, így nem is tudják jogszerűen végrehajtani a kulturális és innovációs miniszter felszólítását.


Közben néhány centin múlhat, ki kell-e tiltani bizonyos könyveket a boltból. Igen, centin, ugyanis a gyermekvédelmi törvény szerint azokban a könyvesboltokban, amelyek 200 méteren belül vannak iskoláktól vagy templomoktól, egyáltalán nem lehet a homoszexualitást, vagy egyéb, szexuális másságot bemutató műveket árulni. 

A Nógrád megyei kormányhivatal munkatársai ezért hétfőn tolómérővel mérték le, milyen messze van egy pásztói könyvesbolt a katolikus iskolától és a templomtól. 


Kirúgott tanárok pere

November másodikán folytatódott Palya Tamás, Törley Katalin, Ocskó Emese, Molnár Barbara és Sallai Katalin ügye a bíróságon, akiket korábban a tankerület azért bocsátott el, mert a polgári engedetlenség eszközével tiltakoztak. A tárgyaláson megjelent Marosi Beatrix, az érintett Belső-Pesti Tankerület igazgatója is, aki emlékezetes párbeszédbe keveredett a bíróval. 


A tankerületi vezető arra kérdésre, hogy miért pont öt tanárt rúgott ki tavaly ősszel a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, úgy válaszolt: azért őket küldték el, mert ők vettek részt a legtöbbször polgári engedetlenségi akciókban. Az ügy részleteiről a Híradó forgatott: 


Csökken a túró rudi áfája

A kormány csökkent a túró rudi áfáját. Az MSZP komolytalannak nevezte a javaslatot, miután ők hiába kezdeményezték az alapvető élelmiszerek áfájának elengedését a magas infláció miatt. 


Szinetár Dóra és Azahriah a Fókuszban

Szinetár Dóra 13 éves volt, amikor az ország megismerte, 20 évesen már anyuka volt. Ritkán enged bepillantást magánéletébe, a Fókusszal azonban kivételt tett, és nyíltan beszélt arról is, hogy ma már nem csináltatná meg kisfia szűrővizsgálatát. „Ráírták egy papírra, hogy ő Down-szindrómás, és akkor most okosabb lettem?” – vetette fel. 


Azahriah-nak nemcsak a Valami Amerika főcímzenéjéhez van köze, fel is tűnik a sorozatban – a negyedik rész, amelyben szerepel, már látható is az RTL+-on. A Fókuszban megmutattuk, milyen volt profi színészekkel együtt dolgoznia, és a sorozat többi szereplője is elárulja, milyennek látták a forgatáson a Puskás Arénát háromszor is megtöltő 21 éves zenészt.


A Nyerő Páros versenyzői a műsor után is üzengettek egymásnak

A Reggeli kanapéjára sorra érkeztek ezen a héten a Nyerő Páros idei évadának legjobbjai. A győztes Barnai Judit elárulta, mi volt számára a legmeghatóbb pillanat, és miért nem gondolta, hogy megnyerhetik a műsort. 


Vastag Evelin Voksán Virág beszólására reagált, úgy fogalmazott: mindenkitől azt lehet várni, amilyen. Vastag Csabával szívből játszottak, és elárultak azt is, melyik pártól számítottak volna szavazatra a játék végén.


A Nyerő Páros harmadik helyezettje, Boráros Gábor és Jákli Mónika arról meséltek, hogy a szívecskés feladat után két óráig nem beszéltek egymással. Elárulták azt is, kikkel erősödött meg a barátságuk és kik azok, akiket még most is messziről elkerülnének. „A Virágot még most sem állhatom ki” – jelezte Gábor. 


Házasodna a gazda: könnyek és csókok már az első héten

Elindult a Házasodna a gazda, idén Anna, Gergő, József és Kevin keresi a szerelmet. Most ízelítőt adunk az elmúlt hét történéseiről: Égősor kísérte útjukon Anna gazda választottjait, akik félhomályban értek a gazda birtokára. Anna meglepetéssel készült számukra: egy jurta és egy kerti zuhany várta a jelölteket.


Gergő gazda minden lányt az ujjai köré csavart, például Szandival is romantikázott egy kicsit. 


József gazda pedig könnyeivel küszködve vigasztalta a zokogó Krisztit, miután egy gyerekkori trauma sebeit tépte fel, amikor elmondta Krisztinek, mennyire csodálatos és szerethető nőnek tartja őt.


Gergő gazda egyik jelöltje, Gulyás Virginia Vivien azt mondta: török apukájának és 3 millió forintnak köszönheti szexi külsejét. „Tisztában vagyok az adottságaimmal, a korábbi adásokat nézegettem, és szerintem nem volt ilyen jó csaj, mint én” – mondta el magáról a lány. 


Survivor

Folytatódott a küzdelem a Survivorben: Simi a Holtak Szigetére küldte a Survivor egyik legerősebb női játékosát. 


Kiszavazták a Survivor legerősebb túlélőjét.


Bodnár Gergő pedig a Fókusz kamerája előtt kérte meg szerelme, Nóra kezét.

 

#Belföld#árpa attila#Sztárbox#dúró dóra#magyar nemzeti múzeum#world press photo#matthew perry#ma#Survivor#Házasodna a gazda#karsai dániel#eutanázia#gyermekvédelmi törvény#tankerület#marosi beatrix#szinetár dóra#Azahriah#Valami Amerika#Nyerő Páros

Címlapról ajánljuk