Belföld

Menczer Tamás államtitkár: Ha mindenki szeretne, az kifejezetten zavarna

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 8:32

Az államtitkár korábban keresztényüldözéssel vádolta a hívő parkigazgatót, amiért környezetvédelmi aggályok miatt nem akart keresztet építeni a felgyújtott helyére. Az igazgató visszaszólt, de Menczer Tamás nem hagyja annyiban.

Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő a múlt héten videóban támadta a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetőjét, amiért a vezető nem akarja, hogy a hegyen ismét keresztet emeljenek az augusztusban felgyújtott kereszt helyén. 

Az államtitkár szerint az építés akadályozása „modernkori keresztényüldözésnek” számít.

Az igazgató – aki hívő kereszténynek és aktív gyülekezeti tagnak vallja magát – válaszában az építéssel járó környezetvédelmi veszélyekkel érvelt, márpedig szerinte „elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet.”  

Menczer Tamás most ismét megszólalt, Facebook-bejegyzésében egyebek mellett azt közölte:

  • „továbbra is meggyőződésem: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek”.
  • Egyesek azt állítják, hogy a Menczer a környezetvédők ellen harcol. „De ez nem igaz. Ugyanis, amit én szeretnék, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre. Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20x20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt.”
  • „A Duna-Ipoly Nemzeti Park fura ura azt állítja, hogy a kereszt a természetvédelmi célokkal nem összeegyeztethető. Fentiekre tekintettel ez persze nem igaz. Igazgató úr azt is kinyilatkoztatta, hogy a természet templom, amelyet védeni kell – a kereszttől is. Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja.”
  • „Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította.”
  • „Engem nem zavar, ha csúnyákat mondanak rám. Én sohasem akartam, hogy mindenki szeressen. Sőt, ha mindenki szeretne, az kifejezetten zavarna.”

Nyitókép: Menczer Tamás Facebook-oldala

#Belföld#Menczer Tamás#államtitkár#környezetvédelem#kereszt#keresztényüldözés

Címlapról ajánljuk