Belföld

Helyretette Menczer Tamást a keresztényüldözéssel vádolt nemzetipark-igazgató

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 11:12

Füri Andrást keresztényüldözőnek nevezte a fideszes politikus. A nemzeti park vezetője tisztázta, miért nem akar építkezést védett területre. Egyébként pedig egy keresztyén gyülekezet hitvalló tagja. 

Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!

– írt Füri András igazgató a Duna-Ipoly Nemzeti Park Facebook-oldalán, a bejegyzést a 24.hu vette észre. 

A nemzeti park vezetője a Nagyszénásra tervezett keresztállítás körüli vita miatt tartotta szükségesnek megszólalni, miután Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára modern kori keresztényüldözéssel vádolta meg.

„Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek.  Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli. Ilyen Szentély a fokozottan védett Kis- és Nagyszénás hegycsoport a Budai-hegyekben, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet!” – írta Füri pénteken. 


Menczer Tamás, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a múlt héten videóban támadta a nemzeti park igazgatóját és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetőjét, azt állítva, hogy ők azok, akik nem akarják, hogy a hegyen az augusztusban felgyújtott kereszt helyén ismét kereszt álljon.

Az államtitkár a videóban azzal ironizált, hogy a kereszt ellenzői azzal érvelnek, hogy a beavatkozás „kivégezné a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítaná a kövér daravirágot”,

 szerinte azonban nem erről, hanem „keresztényüldözésről” van szó.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#duna-ipoly nemzeti park#Menczer Tamás

Címlapról ajánljuk