Baleset-bűnügy

Eltűnt egy fakereszt augusztus 20. előtt Nagykovácsiból, állítólag felgyújtották

Mohos MátéMohos Máté

2023. augusztus 22. 16:17

A rendőrség csak arról tud, hogy nyoma veszett a keresztnek, rongálás miatt nyomoznak.

„Szent István ünnepén vandálok ledöntötték a keresztet a Nagyszénáson, és tábortüzet csináltak belőle. A kutyát sétáltatva ma reggel találtam meg az üszkös darabokat. Ez nagyon elkeserítő” – ez áll egy bejegyzésben, amely a közösségi médiában terjed.

A Budakeszi járásban található Nagykovácsiban is felháborodást keltett az ügy, a Telex szerint már gyűjtés is kezdődött a kereszt visszaállítására. Voltak, akik megjegyezték, hogy ez egy fokozottan védett terület, ahova pár éve ismeretlenek engedély nélkül állítottak keresztet, ami azóta többször ki is dőlt. Az önkormányzat szerint ezentúl „bármi épül majd, a természetvédelmi hatóságok engedélye alapján fog épülni”.

Az ügyben lapunk megkereste a rendőrséget is. Megtudtuk, hogy nem a nemzeti ünnepen rongálták meg a keresztet: az augusztus 18-án este még állt, és 19-én jelentették be, hogy eltűnt. A Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya rongálás bűntette miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Arról ők jelenleg nem tudnak, hogy a keresztet bárki is felgyújtotta volna.

A Nagy-Szénás a Budai-hegység harmadik legmagasabb csúcsa. Füves teteje kedvelt kirándulóhely, az Országos Kéktúra is áthalad rajta.

Nyitókép: Google Maps

#Baleset-bűnügy#nagykovácsi#nagy-szénás#kereszt#augusztus 20#rongálás#nyomozás

Címlapról ajánljuk