Belföld

Osztrák rendőrök is gyűjtöttek magyar kollégájuk beteg kislányának kezelésére

rtl.hurtl.hu

2023. november 5. 16:50

A Körmendi Rendőrkapitányságon dolgozó zászlósnak sokan segítenek.

Nyolc éves kislányuk súlyos betegsége miatt került nehéz helyzetbe egy körmendi rendőr családja, akinek kollégái a határ mindkét oldalán igyekeztek összegyűjteni a pénzt a kezelésre. A burgenlandi rendőrség számolt be róla, hogy az általuk gyűjtött pénzt már át is adták.

A Telex szerint a Körmendi Rendőrkapitányságon dolgozó zászlósnak a magyar kollégái is segítenek. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta nekik: a Burgenlandi Tartományi Rendőrigazgatósággal hosszú évek óta kiemelkedő az együttműködésük. A megyei rendőrök rendszeresen látnak el közös szolgálatot az osztrák kollégákkal az országhatár mindkét oldalán.

Káldi Róbert címzetes rendőr zászlós családja azért került nehéz anyagi helyzetbe, mert beteg lányuk kísérleti gyógykezelésére jelenleg csak külföldön van lehetőség. Amikor ezt az osztrák kollégák megtudták, egyből összefogtak a család megsegítésére.

Hozzátették: „a Körmendi Rendőrkapitányságon dolgozó munkatársunk családjának a rendőr-főkapitányság és a közvetlen kollégái is igyekeznek a lehető legtöbb segítséget megadni. Szociális segélyben részesül, valamint a rendőrkapitányság dolgozói gyűjtést is szerveztek részükre”.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#osztrák#rendőr#burgenland#körmend#vas megye#gyűjtés#betegség

Címlapról ajánljuk