Belföld

Sickratman szívből gyűlöli Bayer Zsoltot, Semjén Zsoltot viszont viccesnek találja

rtl.hurtl.hu

2023. november 4. 11:27

„Nekem nem volna művészetem, ha nem volna fű” – jelentette ki.

Sickratman, vagyis Paizs Miklós, a Belga zenekar egykori alapító tagja volt a vendége Veiszer Alinda műsorának, a beszélgetést a Telex szemlézte.

Az interjúból kiderült, hogy Paizs nem szereti azt a színházat, ami nem akar politikai állításokat tenni, később pedig kijelentette, hogy az ő jövőképe egyrészt a matriarchátus, másrészt az anarchizmus. Szerinte az anarchizmus az egyetlen működőképes társadalmi modell.

Elmondta azt is, hogy korábban két hónapig börtönben volt, mert nem akart bevonulni katonának.

Sickratman liberálisnak tartja magát, de nem SZDSZ-es értelemben. Felelevenítette, hogy néhány éve Juhász Péter egykori ellenzéki politikus kezdeményezésére feljelentette magát marihuánafogyasztóként. Azt remélték az akciótól, hogy tízezrek tesznek ugyanígy, amitől majd összeomlik a rendszer, de nem így történt.

Nekem nem volna művészetem, ha nem volna fű. Sajnálom. Én úgy tudok működni mint alkotó, hogy használok füvet…

– jelentette ki.

Paizs azt is mondta, hogy ő nem tud büszke lenni a magyar származású Nobel-díjasokra vagy az Aranycsapatra, mert nincs semmi köze hozzájuk. Szerinte magyarként maximum a nyelvünkre és a népmeséinkre lehetünk büszkék.

Sickratman a politikusokhoz fűződő viszonyáról is mesélt, mint mondta, Bayer Zsoltot „szívből gyűlöli”, mert mérgezően működik, s bár szerinte Semjén Zsolt is káros, viszont a KDNP-s miniszterelnök-helyettes legalább vicces.


Nyitókép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői – élükön Semjén és Bayer Zsolt –, megérkeznek a Kossuth térre. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#sickratman#paizs miklós#veiszer alinda#bayer zsolt#semjén zsolt

Címlapról ajánljuk