Belföld

Meghalt a legidősebb parlamenti képviselő, Turi-Kovács Béla

rtl.hurtl.hu

2023. november 4. 10:38

A parlament korelnöke 87 éves volt.

„November 3-án otthonában, szerettei körében elhunyt Turi-Kovács Béla barátunk és képviselőtársunk” – írja a Facebookon Kocsis Máté,  a Fidesz frakcióvezetője.


„Magyarországot és a nemzetet 1998-tól a parlamentben szolgálta, amelynek 2014 óta korelnöke is volt.1956-ban részt vett a forradalomban, később ügyvédként dolgozott. Egész életében szívén viselte a kisgazda és a polgári mozgalmakat, politikai közösségeinek mindvégig meghatározó alakja volt. Tudása és élettapasztalata pótolhatatlan veszteség képviselőcsoportunk számára” – írja Kocsis.

Turi-Kovács Béla a Torgyán József-féle Független Kisgazdapárt jelöltjeként jutott be először a parlamentbe 1998-ban, a ciklus második felében környezetvédelmi miniszter is volt. Az FKGP szakadása után a Fideszhez húzó kisgazda formációkban folytatta a politizálást, ő volt a Kisgazda Polgári Egyesület alapítója, 2002-ben a Fidesz listájáról lett ismét országgyűlési képviselő, írja a 444.

Nyitókép: Turi-Kovács Béla, a Fidesz képviselője felszólal a Finn Köztársaságnak a NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 27-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

#Belföld#Turi-Kovács Béla#halál#képviselő#kocsis máté#fidesz

Címlapról ajánljuk