KERESÉS search-close

politikus

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politikus"

Népszavazás lehet a politikusok vagyonnyilatkozatáról

Népszavazás jöhet a politikusok vagyonnyilatkozatáról. Arról dönthetnének az emberek, hogy legyen-e rendszeresen ellenőrizhető a nyilatkozatok valóságtartalma, azaz szigorodjon-e a rendszer. Jelenleg nincs automatikus vizsgálat, és sok esetben következménye sincs annak, ha véletlenül kiderül, hogy valaki hibázott, és utólag átírja a vagyonnyilatkozatát.

Nem adják ki Nikola Gruevszkit Észak-Macedóniának

Nem lehet kiadni a börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszkit Észak-Macedóniának - így döntött a Fővárosi Törvényszék. Az indoklás szerint mivel a szökött politikus menekültstátuszt kapott a magyar hatóságoktól, ezért nem állnak fent a kiadatás feltételei.

Ungár Péter: meleg vagyok

Elmondta, hogy meleg - az LMP-s Ungár Péter a 24.hu kérdésére adott egyértelmű választ, miután a Magyar Hangnak egy interjúban a homoszexualitásról beszélgetve azt mondta, személyes érintettsége van az üggyel kapcsolatban. Magyarországon eddig két politikus vállalta nyíltan másságát. Külföldön olyan is akadt, aki a parlamentben kérte meg kedvese kezét, azután, hogy országában engedélyezték a melegházasságot.

 

Kicsoda a nagyhatalmú Simonka György?

Miért tartanak tőle a helyiek a Viharsarokban, és miért kerülik, hogy beszéljenek róla? És miért fenyegettek meg egy helyi fideszest, aki bírálni merte? Simonkát egyébként most egy milliárdos költségvetési csalási ügyben szeretné kihallgatni az ügyészség…

Kálmán Olga aurája minden politikust megrémít

Egyszerre cuki és félelmetes, ilyen Kálmán Olga kisugárzása. A műsorvezető legendás beszélgeteséket tudhat már maga mögött, amelyekben fontos szerepet játszik az is, hogy Olga folyamatosan figyeli a vendégei metakommunikációját. A konyhában és a hétköznapokban viszont egyáltalán nem ez a szigor jellemzi.

Schwarzenegger elárulta sikerének titkát!

Két évvel ezelőtt a Fókusz kamerája előtt egyszerűen nem maradt titok, ami a filmsztárból lett politikust illeti. Egyszerűen mindenhova elkísérték Arnoldot, aki meg hozta a sajátosan humoros formáját.

Kacsás zokniban jelent meg a miniszterelnök

A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau híres zoknihóbortjáról. Viselt már Star Warsos zoknit és juharfaleveleset is. A napokban pedig egy kacsás zoknival hökkentette meg az egyik legnagyobb gazdasági világcsúcstalálkozó résztvevőit.

Adtak vagy nem adtak blokkot a politikus boltjában?

Nem kaptak blokkot Szatmáry Kristóf kereskedelem-politikáért felelős miniszteri biztos családi zöldségesében - ezt állítják a 24.hu újságírói. A fideszes politikus hazugságnak nevezte az állításokat, és azt mondta, csak azért nem tudja bizonyítani saját igazát, mert nem hozhatja nyilvánosságra a biztonsági kamerák felvételeit. Az Együtt politikusa is azt állítja, ő sem kapott blokkot, szerinte Szatmáryék csalnak.

MSZP-s politikust vettek őrizetbe

Őrizetbe vett egy budapesti ügyvédet a nyomozó ügyészség zsarolás és más bűncselekmények miatt. A férfi a III. kerületi önkormányzat egyik szocialista képviselője, akinek párttagságát az eset miatt felfüggesztette az MSZP. A gyanú szerint egy örökölt lakás felét próbálta megszerezni egyik ügyfelétől, akinek hatmillió forintot ígért az üzletért. Végül nem kapta meg a pénzt, és jelezte a hatóságoknak, hogy mire kényszerítették. Ezután fogták el az ügyvédet, akinél drogot is találtak.

LMP: Gyerekeket használnak kampányelemnek

Az ombudsmanhoz fordul az LMP, mert az ellenzéki párt szerint aggasztó, hogy egyre több politikus mellett szerepelnek gyerekek különböző rendezvényeken, egyfajta kampányelemként. A Vas megyei Csepregen két napja, felújított utat avattak, és a műsor részeként az aszfaltra szórt szénán térdeltek a helyi óvodások. A polgármester szerint nincs ezzel semmi baj: a gyerekeknek nem lett bajuk, és egyébként is csak egy kedves népszokást elevenítettek fel.

Házon kívül 2017-12-13


szerző:
2017.12.14. 00:05
Házhoz ment az emlékműért

Holokauszt-emlékművet építettek egy német szélsőjobboldali politikus háza mellé. Miután ugyanis Björn Höcke, az "Alternatíva Németországnak" nevű párt egyik vezetője nemzeti szégyennek nevezte a náci bűnökre emlékeztető berlini emlékhelyet, egy német művészcsoport úgy döntött, hogy felhúzza annak kicsinyített mását az ablaka elé.

 

Politikus lesz a színésznőből?

New York-i kormányzó lehet a Szex és New York című sorozat egykori szereplőjéből. A Wall Street Journal című lap írt először arról, hogy Cynthia Nixon megkeresték, induljon a posztért a Demokrata párt színeiben. A színésznő elismerte, hogy felkérték, de egyelőre nem döntötte el, hogy harcba száll-e a kormányzóságért. A háromgyerekes Cynthia Nixon aktív politikai életet él, elsősorban oktatási ügyekben szólal fel.

Őrizetben egy MSZP-s politikus

Őrizetbe vettek egy szocialista politikust költségvetési csalás gyanújával. A NAV nyomozói fogták el Szegeden, most is az ottani rendőrség fogdáján őrzik. Czeglédy Csaba Szombathelyi önkormányzati képviselő és ismert ügyvéd. Az adóhatóság szerint társaival 3 milliárd forintos kárt okozhattak.

Nyilatkozatháború: ki kinek nem nyilatkozik?

Nem nyilatkoznak Simicska-tulajdonú médiumoknak - ezt mondta Rogán Antal az Index újságírójának. Aztán mégis nyilatkozott. Az utóbbi hetekben nemcsak a fideszes, hanem néhány szocialista politikus is kijelentette, nem nyilatkoznak bizonyos újságíróknak vagy médiumoknak. Az RTL Híradó által megkérdezett médiakutató szerint veszélyes folyamat, ha a politikusok elkezdenek szelektálni újságírók között.

Nagy kedvezmény az exfeleségnek

Hónapokig titkolták, de most kiderült: az I. kerületi polgármester volt felesége havi 80 ezerért bérel egy csaknem 160 négyzetméteres, tetőteres, panorámás lakást a Budai Vár legelőkelőbb részén egy állami cégtől. A Magyar Nemzet perelt az adatokért. Hasonló méretű lakásokat általában havi 500 ezer forintért lehet találni a környéken. A budavári önkormányzat szerint a bérletről nem ők döntöttek, és az ingatlan árát a helyi lakásrendelet alapján állapította meg az állami cég.

A politikus, aki azért vállalta az ország vezetését, mert más nem fogadta el

Károlyi Mihály gróf olyan ember volt, aki ellenezte a háborút, de önként jelentkezett a frontra. Nem akart forradalmat, mégis a népköztársaság vezetője lett. Az ország megmentőjeként került hatalomra, hogy aztán ő legyen a bűnbak Trianonért. Károlyi Mihály, a „vörös gróf”, az ellentmondások embere következik.

Elhunyt Torgyán József


szerző:
2017.01.22. 18:25
Elhunyt Torgyán József

A rendszerváltás utáni idők, főleg a 90-es évek meghatározó jobboldali politikusa volt. Hosszú ideig vezette a Független Kisgazdapártot. Az első Orbán-kormányban pedig földművelésügyi miniszter volt. Otthonában, szűk családi körben halt meg. Idén lett volna 85 éves.

 

A gyerekeit nem tudta megmenteni

Mindkét gyermekét elvesztette a Szinyei Merse Pál Gimnázium hősiesen viselkedő tanára. A testnevelőtanár sok diákját megmentette a baleset után. Saját két gyereke is a buszon volt, de őket már nem tudta kimenteni, a tanár súlyosan megsérült. Felesége is velük utazott, ő túlélte a tragédiát, az egyik olasz lap szerint azt nyilatkozta, látta meghalni a saját lányát, aki beszorult a buszba.

Miért esett ki Kunhalmi Ágnes a szerepéből?

Az mindig fura helyzet, ha valaki kiesik a szerepéből, különösen, ha egy jól felépített politikusi imidzsről hull le a lepel. Ez történt a fiatal MSZP-s Kunhalmi Ágnessel, aki konkrétan röhögőgörcsöt kapott a sajtótájékoztatóján december legvégén, és csoda, hogy egyáltalán el tudta mondani, amit akart. Nagyon szórakoztató jelenet volt, amikor az amúgy kifejezetten merevnek tűnő képviselő igencsak furán, sőt emberien viselkedett. Hogy miért?

A képviselők ötöde kerüli a bizottsági üléseket

A Magyar Nemzet írta meg, hogy sokan több bizottsági ülésről hiányoztak, mint amennyin részt vettek. Minden frakciónak van olyan politikusa, aki érintett. Bár a törvény szerint az ilyen képviselőknek le kellene vonni a juttatásukból, eddig ez még soha nem fordult elő. A pártok többféleképpen magyarázzák a képviselőik távolmaradását.

Ötezer vagyonnyilatkozatba lehet belenézni

Nyaraló a gyerek, cég a feleség nevén. És ez csak két módja annak, hogy valójában sosem derüljön ki, milyen vagyonnal rendelkeznek a politikusok. A jelenlegi vagyonnyilatkozati eljárás szerint nem kell nyilvánosságra hozni, mi van a hozzátartozók nevén. A direkt36 és a Transparency International által indított portálon, a vagyonkereso.hu-n már több mint ötezer vagyonnyilatkozatba lehet belenézni.

Meglepődtek az új külügyminiszteren

Inkább celeb, mint felelős politikus - ezt mondják az új brit külügyminiszterről. Boris Johnson, volt londoni főpolgármester kapta a pozíciót Theresa May kormányfőtől. A kinevezés világszerte megdöbbenést váltott ki. Boris Johnson szokatlan külsejével és politikai megnyilvánulásaival mindig is extrém figurának számított a brit politikában. Bírálói szerint rábeszélte a briteket, hogy hagyják ott az Európai Uniót, majd minden felelősséget elhárított magától.

Nem a kormányfő fizette a legtöbb adót

Nincs a legtöbbet adózó kormánytagok között a miniszterelnök. A kormány.hu-n szerdán mutatták be a miniszterek és államtitkárok adóbevallásának nyilvános adatait. A dokumentumokból kiderül, hogy tavaly Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kereste a legtöbbet. A kormánytagok által fizetett adóban is jelentős különbségek voltak. Az RTL Híradó által megkérdezett adószakértő szerint a sokgyermekes politikusok jártak a legjobban.

Amerika retteghet: Donald Trump tényleg egy időzített bomba?

Talán valamivel nagyobb esély volt rá, hogy Donald Trump tényleg Amerika egyik elnökjelöltje lesz, mint hogy a Leicester city csapata megnyeri az angol bajnokságot, de mégis azt hisszük, hogy most az egész világ döbbenten áll. És nem azért, mert egy botrányos életű, milliárdos playboy lehet a világ leghatalmasabb embere, hanem mert Trump, ahogy az elemzők fogalmaznak, időzített bomba.

Oda kell adniuk a tanulmányokat az RTL-nek

Ki kell adnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának azokat a dokumentumokat, amelyeket Hadházy Ákos LMP-s politikus kamu tanulmányoknak nevezett. Erre az Adatvédelmi Hatóság szólította fel a tárcát. Híradónk mostanáig hiába próbált hozzájutni a 20 millióért készült iratokhoz, amelyeknek most csak a címük nyilvános. Az egyik például fiatal kutatók kiválasztásának kritériumairól szól, pedig penészgombával kapcsolatos kutatáshoz készült, uniós támogatásból.

XXI. század 2016-04-05


szerző:
2016.04.05. 23:25
Vagyonnyilatkozatok: nesze semmi...

Évente vagyonnyilatkozatot kell benyújtaniuk az országgyűlési képviselőknek és közszolgálati vezetőknek, beleértve a kormány tagjait, a vezető köztisztviselőket, az önkormányzatok vezetőit és másokat, összesen több ezer emberről van szó. A nyilatkozatok egy része nyilvános. Évente egyszer néhány napig a média szórakoztató összeállításokat prezentál arról, melyik országgyűlési képviselő mit állít a saját vagyonáról, mennyivel lett gazdagabb vagy éppen szegényebb 365 nap alatt, hány ingatlana, mennyi földje, milyen vagyontárgyai vannak. Hogy a gyarapodás megfelel-e éves jövedelmének, azt senki nem vizsgálja. Azt sem, hogy kitől származik például egy-egy többszáz milliós kölcsön, amelyből ingatlant vagy éppen erdőt vett egy képviselő. Van ennek értelme így?

Politikai vagyonnyilatkozat: blöff és bohóckodás?

Bírálói szerint blöff és bohóckodás, semmiképpen nem tölti be funkcióját a politikusi vagyonnyilatkozat, amelyet évente kell nyilvánosságra hozni. A papírok szerint vagyonos emberek szegények, mások ismeretlen eredetű többszázmilliós kölcsönökre hivatkoznak. Meghallgatjuk a nyilatkozatokat kutató K-Monitort és két ellenzéki politikust.

Magyarul Balóval 2016-01-13

Elfogynak az orvosok Magyarországon? Egy tanulmány 9 évig követte a pályaelhagyó orvosokat és azt mondja, sok ezren külföldre mentek, de, és ez újdonság, ugyanennyi orvos hagyja el az egészségügyet ITTHON úgy, hogy jobban fizető szakmát talál magának. Hova vezet ez? – kérdezzük a tanulmány szerzőjét és kapcsolunk két külföldön dolgozó magyar orvost.

Így kívántak boldog karácsonyt a politikusok

Egyszerre több helyen is megjelenő miniszter, mosolygó, díszbe öltözött gyerekek, virtuális hópihék és egy magányos szív - politikusaink is megosztották hivatalos közösségi oldalaikon karácsonyi fotóikat, vagy jókívánságaikat. Tavaly a fenyőágak mögül kukucskáló Orbán Viktor fotója volt a legnépszerűbb, abból mémek sora is született.

Kitiltaná a muszlimokat a milliárdos politikus

Nem engedne be muzulmánokat, még turistaként sem az Egyesült Államokba Donald Trump. A milliárdos üzletember sokakat megbotránkoztató kijelentését kampánykörútján mondta. Trump a republikánus párt elnökjelöltje szeretne lenni, és jelenleg őt támogatják a legtöbben. Nem ez volt az első megdöbbentő nyilatkozata azóta, hogy közölte: ő akar az Egyesült Államok következő elnöke lenni.

Magyarok szidták a belga minisztert

Nem igaz, hogy megsértette a magyarokat a túlsúlyos, belga egészségügyi miniszter. Napok óta olyan fotók terjednek a neten, amelyek szerint a magyarok étkezési szokásait támadta Maggie De Block. Ezrek szidták a politikust rosszindulatú kommentekben.  A 444.hu hírportál azonban kiderítette: a politikus sosem mondott ilyet. A miniszter hivatalos oldalán csütörtökön már több százan kértek tőle bocsánatot, amiért megbántották, és elhitték a hamis hírt.

Trendi politikusok nyomában


szerző:
2015.12.02. 22:55
Trendi politikusok nyomában

Aki nem sokat foglalkozik a divattal, annak is feltűnhet, hogy néhány politikusunk nagyon-nagyon figyel a küsejére. Tökéletes öltönyök, szép ingek, fényes bőrcipők, látványos kiegészítők. Mind-mind drága holminak tűnnek, amikért elegáns üzletekbe vagy szalonokba kell járni, hogy méretre készüljenek a számukra. Moskovics Judittal kíváncsiak voltunk, mit árul el az öltözködése egy-egy politikusról, és persze arra is, vajon mennyibe kerülhet az, amit rajtuk látunk. Három profi divatszakértőt is megkerestünk, hogy mindent megtudjunk, amit a politikusok öltözködési szokásairól tudni lehet.

Nőttek Giró-Szász András megtakarításai

10 hónap alatt 171 millió forinttal nőttek Giró-Szász András megtakarításai, ez derül ki az októberben lemondott politikus záró vagyonnyilatkozatából. Az Index hasonlította össze a korábbi bevallással, és kiderült, a Dorottya utcában szállodát építő cégétől megvált,  értékpapírban, takarékban, és készpénzben több pénze van. A belpolitikai főtanácsadóként visszatérő Giró-Szász András vagyongyarapodása az Együtt szerint csodaszámba megy, úgy gondolják, komolyabb vagyonosodási vizsgálatokra lenne szükség a politikusoknál.

Egy fideszes is megosztotta a Hitler-képet

Újabb politikus, aki állítása szerint figyelmetlenségből osztotta meg Facebook-oldalán a Hitlerrel és a menekültekkel viccelődő képet. Harkány fideszes alpolgármestere szerint véletlenül tette közzé az említett fotót, de már leszedte.

Villanások Göncz Árpád életéből!

A magyar párt és állami vezetőkkel a rendszerváltozás előtt elképzelhetetlen volt csak úgy egyeztetés nélkül interjút készíteni. Göncz Árpád mosolyogva és ráérősen válaszolt, hiába topogtak idegesen testőrei. Ismeretlenül is tegezett, nem tudott magázódni. Papp Gábor Zsigmond két órás filmjének rövidített változatát Szondi Vandával közösen állítottuk össze.

Göncz Árpádra emlékezünk


szerző:
2015.10.06. 17:54
Göncz Árpádra emlékezünk

Elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök. Személyében nem csak a rendszerváltás utáni évek egyik legjelentősebb politikusa távozott, hanem egy kiváló író, műfordító, igazi popkulturális ikon is.

Életének 94. évében elhunyt Göncz Árpád

Elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök. Személyében nem csak a rendszerváltás utáni évek egyik legjelentősebb politikusa távozott, hanem egy kiváló író, műfordító, igazi popkulturális ikon is.

Előzetes: Prostituálttal volt egy országgyűlési képviselő

Miközben a Parlament ülésezett. Az ügyben a rendőrség is nyomozott. A Direkt36 írta meg, hogy még 2011-ben, a reggelig tartó ülésről hajnalban távozott az egyik képviselő, hogy összesen 180 ezer forintért, eltölthessen másfél órát egy nővel. A politikus személye egyelőre nem ismert.

Földeladás rohamtempóban

Majdnem 400 ezer hektárnyi állami föld, az összes állami földterület egy teljes ötödének majdhogynem pánikszerű eladása. Nem bérbe: tulajdonba. Megkérdeztük az illetékes államtitkárt, Bitay Mártont, majd külön az ellenzék két képviselőjét: Gőgös Zoltánt, az MSZP elnökhelyettesét, és Sallai R. Benedeket, az LMP képviselőjét, aki agrárpolitikus és egyben gazdálkodó is.

Jobbikos politikus volt a pénzhamisító

Előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akiket pénzhamisítással gyanúsítanak Miskolcon. Egyikük a Jobbik nyékládházi elnöke volt korábban.

Egymásra mutogat a DK és a Fidesz

Ne indulhasson hazai uniós pályázaton politikus vagy közvetlen hozzátartozója - ezt javasolja a Demokratikus Koalíció. A párt a Gyurcsány kormány idején életben lévő szabályozást hozná vissza, amelyet szerintük felpuhított a Fidesz. A tiltás nem vonatkozna az uniótól közvetlenül, külföldi pályázaton elnyert pénzekre, így Gyurcsány Ferenc cégére, az Altus-ra sem. A Fidesz szerint jó a mostani szabályozás, és a DK így akarja elterelni a figyelmet arról, hogy Gyurcsány Ferenc cége szerintük tiltott pártfinanszírozást kap az Európai Bizottságtól.

Drága utak, titkok és furcsa magyarázatok

2 és fél milliós repülőjegyek Szöulba. Több százezres, sőt milliós szállodai számlák Párizsban vagy Londonban. Az utóbbi időben több állami vezetőről is kiderült, hogy nagyon sok pénzért ment külföldi hivatalos útra. Utazniuk nyilván szükséges, az unió tagjai vagyunk, és rengeteg más, számunkra fontos országgal vannak diplomáciai és gazdasági kapcsolataink. De akadtak feltűnően magas számlák, amelyekre okkal lettünk kíváncsiak, mivel a politikusaink közpénzből utaznak. Moskovics Judit riportja.

Havi egymilliót kap a kormánytól Szili Katalin

A volt szocialista politikus havi egymillió forintért dolgozik Orbán Viktor felkérésre miniszterelnöki megbízottként. Szili Katalin feladata a kárpát-medencei autonómiatörekvések koordinációja. Volt pártja, az MSZP nem ítéli el a megbízását.

Eltemették a meggyilkolt politikust

Több ezren búcsúztatták a péntek éjjel meggyilkolt orosz ellenzéki politikust, Borisz Nyemcovot Moszkvában. A megemlékezésen külföldi politikusok is részt vettek, ám néhány uniós politikust az orosz hatóságok nem engedtek oda. A temetés előtt elhagyta Oroszországot Nyemcov barátnője, aki vele volt a merénylet idején. Anna Duritszkaja egy hétfői tévés interjúban azt mondta: nem látta kedvese gyilkosát, mert az hátulról támadt.
 

Terminátor-túra


szerző:
2015.02.24. 19:40
Terminátor-túra

Nagyon sokan kérték tőlünk, hogy segítsünk nekik valahogy nagy bálványuk közelébe kerülni. Arnold Schwarzenegger talán nincs is tisztában azzal, hány felnőtt magyar férfi gyerekkori álma volt az, hogy egyszer kezet fogjanak egymással. Nos, ez néhány szerencsésnek sikerült most Budapesten, a többieknek pedig a Fókuszban megmutatjuk, milyen volt a kissé fáradt, mégis energikus és elképesztően sikeres sztár nagyon is izmos napja a magyar fővárosban.

Schwarzenegger jött, látott és elárulta a siker titkát

Mindenhova követtük a filmsztárból lett politikust.

Képviselő marad a fenyegetőző politikus

Marad képviselő Fodor Ibolya. Ő az a pécsi politikus, aki még ősszel hazaárulóknak nevezte a kormányellenes tüntetőket, majd kiderült, hogy sikkasztásért elítélték, később pedig többször is megfenyegette az RTL Híradó stábját.

Politikust és újságírókat kergetett a feldühödött markolós

A kamera azt veszi, hogy az újságírókat és a politikust szállító autót egy markoló veszi üldözőbe. Felemeli a kanalát, rátapad a kocsira, amit a benne ülők nem tudtak máshogy értelmezni, mint fenyegetést. Mindez a cikói hulladéklerakó telepen történt tavaly ősszel. A politikus és az újságírók egy állítólagos környezetszennyezési ügyben kutattak. Az önkormányzati cég telepén azonban nem voltak szívesen látott vendégek. A történet szereplőivel Moskovics Judit találkozott.

Nem miniszteri biztos, csak megbízott

Másfél éven át tévesen szerepelt miniszteri biztosként Horváth István fideszes országgyűlési képviselő. A politikus elismerte: csak miniszteri megbízott volt, nem pedig biztos, de szerinte ez csak tévedés, ami nem az ő hibája. Az MSZP szerint Horváth István egyszerűen hazudott. A minisztérium szerint ez csak kukacoskodás.

Majomnak nevezte a riportert a képviselő

Közösségi oldalon zaklatott egy kommentelőt Fodor Ibolya. A hazaárulózásáról és sikkasztási ügyéről ismerté vált volt fideszes politikus azzal fenyegette meg a hozzászólót, hogy szól a főnökének, mert rágalmazta Pécs önkormányzati képviselőjét. Szerettük volna tudni, miért írta ezt Fodor Ibolya. A képviselő azonban stábunkat szidalmazta és rendőrt is hívott.
 

Előzetes: Karácsonyi jókívánságok politikusoktól

Gyurcsány Ferenc születendő gyermekéről osztott meg új részleteket, Fazekas Sándor földművelési miniszter saját kis videoüzenetet készített. Este hatkor láthatják a jókívánságcsokrot.


 

Végrehajtás, bírság, felszámolás

Néhány eljárás, amit Fodor Ibolya jelenlegi és korábbi cégei ellen indítottak a hatóságok. Fodor Ibolya korábban azzal vált ismertté, hogy közösségi oldalán hazaárulónak nevezte a kormány ellen tüntetőket. Stábunknak nyilatkozott a pécsi képviselő egy korábbi alkalmazottja, akinek állítása szerint 540 ezer forinttal tartozik a politikus.


 

RTL II: Hazatért hollandiai börtönéből a rákban szenvedő Vojislav Seselj

Már Belgrádban a háborús bűnökkel vádolt Vojiszláv Seselj. A szélsőséges, nacionalista politikus ideiglenes hazaengedéséről a múlt héten döntött a hágai nemzetközi törvényszék. Gyógykezelése miatt engedték ki, mert vastagbélrákja van, áttétekkel.
 

Lehet kritizálni a politikusokat

Pert vesztett egy őt bíráló újságíró ellen Zsiga Marcell fideszes politikus. A volt országgyűlési képviselő amiatt a cikk miatt indított eljárást, amelyet a hvg.hu munkatársa írt a 40 milliós házvásárlása körüli gyanúról, valamint a költözése utáni aszfaltozásról az utcában. Az ítélet nem jogerős.

Kormánypárti politikusok drága otthonai

Több száz négyzetméteres villa Dunakeszin, egy folyton méretét változtató hatalmas lakás az elegáns Pasaréten, egy luxuslakóparkban, és egy vagyonnyilatkozatban nem szereplő, Dunára néző otthon Óbudán. Az utóbbi időben sorra jelentek meg hírek arról, hová térnek haza aludni a munkából a Fidesz vezető politikusai. Az ügyek egy részének jellemzője volt, hogy a politikusok napról-napra eltérő módon magyarázták az otthonuk nagyságát vagy eredetét. Most egy újabb, eddig nem ismert lakásügyet is bemutatunk Önöknek. A politikus, aki ott lakik, nehezen állt kötélnek, hogy nyilatkozzon róla. De aztán mégis vállalta. Boros Kriszta riportja.
 

Szijjártó: Nem szégyellem magam

Nem hajlandó szégyellni magát azért, mert a szülei biztosították a családnak a biztos anyagi hátteret - ezt mondta a nemrég kinevezett külügyminiszter a 444.hu riporterének. Az RTL Híradó egy hete számolt be arról, hogy Szijjártó Péter 167 millió forintért vásárolt új házat Dunakeszin.
 

Sok politikus nem válaszol az RTL Klubnak

Minden politikusnak válaszolnia kellene a neki feltett újságírói kérdésekre, ezt mondta Híradónknak Kósa Lajos a Fidesz alelnöke.

 

Házon kívül 14-05-14


szerző:
2014.05.14. 23:55
Házon kívül 14-05-14

Házon kívül: Tablettás bor - Ha a képviselő megcsinálta, nekünk is sikerül. Szorongók - Két politikus első napjai a parlamentben. Klottgatya - A kommandós akciók titkai.

A vak komondoros Balogh József nyomában

Balogh József vajon hogy tudja ellátni politikusi teendőit, miután vádat emeltek ellene, és folyamatosak a tüntetések, hogy adja vissza a mandátumát? Vajon mit mond ő maga minderről?

Házon kívül 13-11-27


szerző:
2013.11.27. 23:35
Házon kívül 13-11-27

Házon kívül: Natasa Kovacsevics, a 19 éves szerb lány még szeptemberben szenvedett buszbalesetet a győri kosárlabdacsapat tagjaként. A Házon kívül stábja Szerbiában járt, elkísérte a győri csapatot egy barátságos meccsre, amelyet Natasa kedvéért rendeztek. Ott voltunk, amikor a magyar kosaras lányok a baleset óta először találkoztak Natasával, láttuk, hogyan zajlik a rehabilitációja, és ő maga mesélte el, hogy éli az életét a baleset után. Aztán: Napokon át követtük az asszonyverő politikust. Balogh József polgármester, országgyűlési képviselő, szóval minden adott hozzá, hogy tiszteletreméltó politikus legyen. De vajon hogy tudja ellátni ezeket a fontos funkciókat, miután vádat emeltek ellene, és folyamatosak a tüntetések, hogy adja vissza a mandátumát? Vajon mit mond ő maga minderről?

A trafikokból a semmibe


szerző:
2013.05.08. 23:20
A trafikokból a semmibe

Politikusok, rokonok és ismerősök a dohánybizniszben. Álpályázókra is gyanakodnak a vesztesek.

XXI. század 13-05-07


szerző:
2013.05.08. 00:10
XXI. század 13-05-07

XXI. század: Benito Mussolini. Fasiszta diktátor és drámaíró. Szoknyavadász, aki a Római Birodalom visszaállításában reménykedett, akiről úgy mondták: rendet vágott az Itáliai-félszigeten. A két világháború között majdnem olyan sokan és sokat tudtak róla Magyarországon, mint saját hazájában. Sőt, a magyarok még akkor is rajongtak érte, amikor Olaszországban hanyatlani kezdett népszerűsége.

Házon kívül 13-04-03


szerző:
2013.04.03. 23:15
Házon kívül 13-04-03

Házon kívül: Feltérképezzük Magyarország legdurvább helyeit. Mi történt a kaposvári utcákon? Családokat költöztetnének vissza az országba.

Elmenekült a rendőr, aki összekülönbözött a volt politikussal

Szabálytalanul vezetett a volt politikus, aztán elütötte a rendőrt. A nyomozás alig halad, a rendőr meg Ausztráliába menekült.

A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám

Egy osztrák hegyi szállodában vállal munkát Siklós fideszes alpolgármestere, és külföldre tart egy komlói kormánypárti önkormányzati képviselő is. Elmesélik, miért külföldön próbálnak boldogulni.

XXI. század 12-04-11


szerző:
2012.04.11. 23:45
XXI. század 12-04-11

XXI. század: Titónak saját szigete volt. Brioniban vendégeket fogadott, de itt tárgyalt Hruscsovval Kádár és Magyarország sorsáról. Egy másik horvát szigetre, a kopár és lakatlan Goli otokra ellenfeleit és barátait száműzte. A nőcsábász marsall negyedik felesége Magyarországra járt ruhát csináltatni. Tito pedig volt partizántársától, attól a nőtől kért divattanácsokat, akit be akart börtönöztetni. Egy kommunista, akinek volt stílusa, a XXI. században.

Házon kívül 12-02-14


szerző:
2012.02.14. 22:45
Házon kívül 12-02-14

Házon kívül: Egy kis faluban jártunk, ahol szünetel a tanítás, annyira nincs meleg holmijuk a gyerekeknek. - Hogyan hat a válság azokra a nőkre, akik a mindennapi túlélésre koncentrálnak, de saját magukra már egyáltalán nem? - Politikusok, végtörlesztettek és nagyon jól jártak. Volt, aki 90 milliót fizetett vissza és volt, aki „csak” 40 milliót. Nekik hogyan sikerült visszafizetniük az adósságukat?

Kik jártak jól a végtörlesztéssel?

Ahogy másoknak, sok politikusnak is fejfájást okozott a gyenge forintárfolyam. Csak nőttek és nőttek az ő törlesztőrészleteik is. De nekik, mivel messze az átlag fölött keresnek, minden bizonnyal komolyabb lehetőséget jelentett a végtörlesztés.

Hugh Grantnél betelt a pohár


szerző:
2011.12.09. 07:35
Hugh Grantnél betelt a pohár

A nőfalóként ismert angol színész életét valósággal megkeserítették a lesifotósok, ezért úgy döntött, a politikusokhoz fordul segítségért.

Büntetést a hontalanokat alázóknak!

Nemcsak a megalázás, az ilyen magatartásra történő rábírás is büntethető lenne a törvényjavaslat szerint.

A politikusokat is lézer védi a gyorshajtástól?

Van, ami törvényes, de valamiért mégis sokaknak szúrhatja a szemét. Ilyen lehet a lézerblokkoló, ami jó drága, de ha valaki megveszi és használja is, sok gyorshajtási bírságot meg tud vele spórolni.

Házon kívül 11-10-25


szerző:
2011.10.25. 22:45
Házon kívül 11-10-25

Házon kívül: Együtt dideregtünk a Csillag születik vak sztárjával. Iskolák, ahol elzárták a gázt. - Politikusi autók lézerblokkolóval. Ők miért úszhatják meg a büntetést? - A Brad Pitt-fegyverek valódi története, és megmutatjuk, hogyan készülnek a legjobb filmes trükkök.

Kevés honatya küzd pénzével az államadósság ellen

Mindössze hét kormánytag és nyolc parlamenti képviselő támogatta az Összefogás az Államadóság Ellen Alapot.

Újratárgyalják az anyagyilkossággal vádolt fiú ügyét

Újra bíróság előtt állt a meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma fia.

Berlusconi szerint előítéletesek a minősítők

Silvio Berlusconi szerint az olasz média által alkotott negatív kép miatt értékelte le az országot a nemzetközi hitelminősítő.

Gyorsan hajtott a halálos karambolt okozó Cacic

Ketten meghaltak tavaly abban az autóban, amelybe a Horvát Néppárt elnöke belerohant az M7-esen.

Matuzsálem korú politikust választottak Norvégiában

Egy 98 éves politikust is megválasztottak képviselőnek a helyhatósági választásokon Norvégiában.

Képviselő volt a traktorbaleset áldozata

A 86 éves férfira ráborult a jármű, amelyet saját telkén vezetett.

A halála napján köszöntötte fel

Összetévesztette Elvis halálának dátumát születésének évfordulójával az amerikai republikánus párt egyik politikusa.

Facebook-on jött össze a politikus a tinivel

Egy tinédzserrel való szerelmi kapcsolata miatt búcsúzni kényszerült egy német konzervatív politikus.

Huszonöt évet kapott a politikus gyilkosa

25 éves szabadságvesztésre ítélte a bazini Különleges Büntetőbíróság K. Istvánt, aki tavaly júliusban meggyilkolta Basternák Lászlót.

„Bolondos dallamok” Berlusconi módra?

Visszakaphatja sanzonénekesi állását az olasz miniszterelnök, ha visszavonul a politikából.

A takarítókat méltatják a politikusok helyett

Egy csehországi felmérésből kiderült: a csehek jobban becsülik a takarítókat, mint a parlamenti képviselőket.

224 politikusnak kell különadót fizetnie

A Népszabadság információi szerint a képviselők, polgármesterek és alpolgármesterek körülbelül 75 millió forintot fizetnek be így.

Változik a politikusi bérezés

Lázár János szerint idáig havi ötszázezer forint körüli összeget vettek fel nettóban a képviselők.

Egyre kevésbé kedveljük a politkusokat

A Policy Solutions elemzéséből az derül ki, hogy a népszerűség mostanra inkább népszerűtlenség lett.

A rendőrverő jobbikos lemondott mandátumáról

A jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Samu Tamás Gergő önként döntött mandátuma visszaadásáról - áll a közleményben.

Vádemelés a balesetet okozó politikus ellen?

Hátulról, fékezés nélkül rohant bele egy kocsiba, amelyben egy család utazott.

Az LMP a fogyatékossággal élőkért akciózott

Kerekesszékkel indult Szigetszentmiklósról a Parlamenthez Kaufer Virág, az LMP képviselője az esélyegyenlőség világnapján.

levélbomba


szerző:
2011.04.21. 11:26
levélbomba

Levélbombát küldtek ismeretlenek egy skót focicsapat edzőjének, és a klub két közismert szurkolójának.

Pedofíliával vádolt politikus támadta a médiatörvényt

Daniel Cohn-Bendit az Európai Parlament előtt kritizálta Orbán Viktort és a médiatörvényt.

A világ apraja-nagyja Vilmosék esküvőjén

A boltos, a hentes és a kocsmáros is megkapta a meghívót Kate Middleton falujában a hercegi pár esküvőjére.

Politikusok dolgoznak a bölcsiben

Bölcsődei gondozónak áll két országgyűlési és egy önkormányzati képviselő az ország 3 településén 1 hétre.

Ezrek hallgatták a Nobel-békedíjas politikust Kairóban

Mohamed el-Baradeit a kijárási tilalom ellenére több ezer tüntető hallgatta Kairó főterén.

„Tökéletesek” a meglőtt képviselőnő kilátásai

Gabrielle Giffords-ot átszállításakor, a tucsoni kórház előtt hangos tapssal köszöntötték támogatói.

Meghalt Richard Holbrooke


szerző:
2010.12.14. 08:49
Meghalt Richard Holbrooke

Az amerikai politikusnak elévülhetetlen szerepe volt a boszniai háborút lezáró, 1995-ös daytoni béke létrehozásában.

A politikus Mario Vargas Llosa – 2. rész

74 éves író mesélt politikusi tapasztalatairól és kiábrándulásáról a politikából.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való