Belföld

Hoppál Péter fideszes képviselő fotója is felkerült a pécsi gimnázium végzőseinek tablójára

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 18:55

Vajon szerenádozni is indul a végzősökkel Hoppál Péter?

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének fotója is felkerült a Pécsi Református Kollégium végzős osztályainak tablójára, írja a Szabad Pécs. Ők úgy értesültek, hogy többen is nehezményezték a lépést, ezért nem is kerültek ki a városi kirakatokba a Hoppált ábrázoló tablók.

Az iskola tablóira idén a diákok mellett a tanárok, az iskola vezetése, valamint a fenntartó képviselője is rákerül. A gimnázium Fenntartói Igazgatótanácsának vezetője pedig pont Hoppál Péter. Arra a kérdésre, hogy nem visszás-e politikust tenni a tablóra, az igazgató azt válaszolta a lapnak:

az iskoláink tablójára az iskolák azt tesznek fel, akit fontosnak tartanak. Az iskola tiszteli a fenntartót, ezért szerepelteti az iskola tablóján annak vezető képviselőjét. Ez az iskola belügye.


Dr. Kádár Péter azt is elmondta: „A demokratikus világban a legtermészetesebb dolog, hogy választott képviselők, közéleti szereplők részt vesznek a társadalmi élet különböző közösségeiben, kórházak, iskolák fenntartói testületeiben. Mint ahogy az is természetes, hogy a választott tisztviselők tiszteletet érdemelnek, ha segítik a közösség jólétét, a közjót.”

Hoppál pedig arról beszélt, hogy nem tartja problémásnak a dolgot, mivel nem politikusként szerepel a tablón. Azért, mert számára „nem a politika világa, hanem az oktatás, a református kollégium és a református egyház világa volt időben korábbi”. A lépést ezért megtisztelőnek és logikusnak tartja.

Nyitókép: MTI / Kovács Anikó

#Belföld#Hoppál Péter#pécs#református#gimnázium#tabló#politikus#iskola#végzős

Címlapról ajánljuk