KERESÉS search-close

iskola

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "iskola"

Videón az iskolai tolvaj


szerző:
2019.06.22. 18:09
Videón az iskolai tolvaj

A rendőrök nyilvánosságra hozták annak a férfinak a képét, aki a gyanú szerint pár nappal ezelőtt telefonokat és pénzt lopott az éppen évzárón lévő gyerekektől a budapesti Németh László Gimnáziumban. A tolvaj a nyitott osztálytermekbe ment be, a diákok pedig csak az ünnepség után vették észre, hogy mi történt. Azóta kiderült, egy másik budapesti iskolából is loptak az évzáró alatt.

 

Az Animal Cannibals egykori tanárai dallal lepték meg a srácokat

Maca és Eszter több ajándékkal is készültek a srácoknak, azonban a legnagyobb attrakció mégis csak a rap számuk volt. Kíváncsi vagy, miről sztoriztak még egykori tanítványaikkal? A teljes adásból kiderül!

Hat év börtön a gyerekeket molesztáló hitoktatónak

Rezzenéstelen arccal hallgatta az ítéletet a gyerekmolesztáló hitoktató. Hat év börtönt kapott, mert korábban alsós gyerekeket molesztált. Tavaly tett feljelentést az iskola, miután egy 7 és egy 9 éves gyereket szexuálisan zaklatott a férfi. Az egykori oktatót gyermek-pornográfiával is vádolják, a nyomozáskor ugyanis több száz, kiskorúakról készült felvételt találtak a számítógépén.

Szegregáció: kísérlet arra, hogy ne csak a roma gyerekek maradjanak az iskolában Bagon!

Jellemző helyzet Magyarországon, hogy iskolákban, ahová túlnyomó részt nehéz sorsú roma gyerekek járnak, sok szülő elviszi a gyerekét, vagy be se íratja oda. A fővárostól nem messze lévő Bagon is elindult ez a folyamat, a szegregáció, sok gyereket a kistelepülésről a közeli városok iskoláiba vitték. Bag azonban annyiban különleges, hogy nem nyugodtak bele ebbe a helyzetbe. Összefogott az iskola, néhány szülő és egy civil szervezet, hogy a suliban a cigány és a nem cigány gyerekek is jól érezzék magukat.

Ösztöndíjjal csábítják az elsősöket Magyarbólyba

A baranyai település önkormányzata egy évig havi tízezer forintot kínál azoknak a családoknak, akik a helyi iskolába íratják iskolakezdő gyermeküket. Így akarják elérni, hogy jövőre is induljon első osztály az intézményben. 180 év után ugyanis most fennáll a veszélye, hogy ősztől egyetlen elsőst se íratnak be az iskolába.

Autista gyerekek szenvednek az iskolájuk melletti építkezés zajától

Több diák folyamatosan sír és dührohamot kap az építkezési zajtól Érden, ezt mondják azok a szülők, akiknek autista gyerekei egy speciális általános iskolába járnak. Az iskola mellé ugyanis orvosi rendelőt és parkolót építtet az önkormányzat, a munka már egy éve tart. A hangokra rendkívül érzékeny gyerekek a szüleik szerint fülhallgatóval járnak iskolába, és eddig hiába kértek segítséget.
A szülők ide kattintva még több részletet mesélnek el az ügyről.

ELVISELHETETLEN: Másfél éve szenvednek a gyerekek a zajtól

Hatalmas zajjal dolgozik a flex Érden a Bagoly utcába. Orvosi rendelő épül parkolóval. Közvetlenül egy általános iskola egyik épülete mellett, ahová speciális igényű gyerekek járnak, többek között autisták. Ők rendkívül érzékenyek a zajokra, úgynevezett túlhallásuk van.  Az ő szüleik keresték meg Híradónkat. Több diák folyamatosan sír és dührohamot kap a zajtól.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Kukacokat találtak egy kerepesi iskola menzáján a levesben

Vizsgálódik a Nébih, miután kukacokat találtak egy kerepesi iskola menzáján a levesben, még kedden. A kerepesi polgármester szerint az étkeztető cég a hibás, mivel az iskolában csak tálalnak, nem ők főzik az ételt. Az ételszolgáltató cégnél ugyanakkor azt mondják, a kukacok főzés közben biztosan nem kerülhettek a levesbe.

Úgy beázott egy iskola, hogy rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el

Úgy beázott egy kaposvári iskola, hogy rendkívüli tanítási szünetet rendelt el a tankerület. A Gárdonyi Géza iskolát éppen felújítják, a megbontott tetőszerkezet pedig nem bírta el az elmúlt napok esőzését. Egy Híradónknak nyilatkozó diák szerint senkit nem engednek be, mert életveszélyes az épület. A felújítást az önkormányzat rendelte meg, Híradónknak azt írták, már felszólították a kivitelezőt, hogy mielőbb javítsa ki a károkat.

 

Gyermekeink szmogfelhőben? Tiszta levegőt!

A Greenpeace márciusban 17 fővárosi iskolánál rakott ki a légszennyezés mérésére alkalmas eszközt, ezekkel 2 héten át vizsgálták a levegő nitrogén-dioxid tartalmát. Arra voltak kíváncsiak, mennyi károsanyagot lélegeznek be a gyerekek. Az értékekből éves átlagot becsültek. Eszerint 8 intézménynél túllépte az éves egészségügyi határértéket a nitrogén-dioxid mennyisége. De, mit lehet tenni ellene? A Greenpeace szakértője elmondja.

Hullik a vakolat egy pécsi iskoláról

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki a lehulló vakolattól Pécsen. A belvárosi zeneiskola épületének homlokzatáról az eső miatt több nagyobb darab is leesett a hétvégén, a maradékot a tűzoltók verték le. Fél év alatt ez a második eset a városban: tavaly nyáron a főtéren egy másfélkilós vakolatdarab zuhant a járdára, alig egy karnyújtásnyira egy járókelőtől.

Azonnali béremelést követelnek a budaörsi iskolák és óvodák dolgozói

A miniszterelnöknek címzett nyílt levélben követelnek azonnali béremelést és érdemi egyeztetéseket az oktatás jövőjéről budaörsi iskolák és óvodák dolgozói. Azt írják, Orbán Viktor nem tartotta be hat évvel ezelőtti ígéretét: a pedagógusbérek jelenleg is megalázóan alacsonyak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kampányakciónak minősítette a nyílt levelet, az MSZP szerint viszont jogosak az abban foglalt követelések.

Az iskolai zaklatás a tanulásra is kihat

A tanulmányi eredményre is kihat, ha a tanulók kipécézik és bántják az osztálytársukat. Ez derül ki a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának legfrissebb kutatásából. A szakemberek évek óta végeznek felmérést általános és középiskola osztályokban, ahol a kérdések között szerepel az is, hogy ki az, akit már szóban vagy fizikailag bántottak a társai.

50 éves időkapszulát bontottak fel az iskolaudvaron

Az időkapszula kibontását csaknem ezren várták a szegedi iskola udvarán. A múltbéli csomag egy úttörő nyakkendőt, akkori igazolványokat, kisdobos ereklyéket rejtett. És egy különleges levelet…

Ólom volt az iskolai csapvízben

A megengedett ólomkoncentráció dupláját találták az egyik budapesti általános iskola csapvízében. Valószínűleg az iskola belső hálózatából oldódott a szennyeződés a vízbe, a friss eredmények szerint viszont már nincs semmi baj. Magyarországon 95 százalékban kiváló minőségű az ivóvíz – ezt már a Víz Világnapja kapcsán hangsúlyozzák a szakemberek.

Dia csókkal hálálta meg Lutz segítségét

Lutz kisegítette Diát a dolgozata válaszaival…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Igazolással lehet csak hiányozni a március 15-i ünnepségről Körmenden?

Igazolás kell, ha valaki nem akar ott lenni a március 15-i városi ünnepségen – ezt üzente egy körmendi osztályfőnök az ötödikesek szüleinek szerdán. Az esetről a 444.hu számolt be. A Somogyi Béla Tagiskola vezetője szerint az osztályfőnök szerencsétlenül fogalmazott. Az ünnepségen senkinek nem kötelező ott lennie.

103 évesen tanul írni-olvasni Mexikó legidősebb diákja

103 évesen iratkozott be az általános iskolába Mexikó legidősebb diákja, hogy megtanuljon írni-olvasni. Az 1916-os születésű ük-nagypapa elmondta, hogy annak idején nem volt lehetősége iskolába járni, mert már gyerekkorától a földeken dolgozott családjával. Most már viszont, hogy van ideje, szeretné bepótolni a hiányosságokat.

Megszűnik a zánkai szakiskola

Kétségbeesett diákok, aggódó szülők. 140 tanuló csütörtökön, a március 15-i ünnepség előtt tudta meg, hogy jövő évtől megszűnik az iskolája. A Zánkai Erzsébet-tábor területén lévő Egry József Szakgimnáziumot ugyanis bezárják, a diákok információi szerint azért, mert 2020-ra már az üdülőtábor része lesz.

Óra közben omlott le a vakolat a gödi iskolában

Leomlott a vakolat óra közben az egyik gödi iskolában - erről az index írt először. A szerencse az volt, hogy a diákok az első padokban ültek, a vakolat pedig a hátsó részen esett le, így senki nem sérült meg. Az iskola igazgatója az RTL híradónak azt mondta: sikerült gyorsan kijavítani a hibát. Az egyik önkormányzati képviselő azonnali vizsgálatot kért a KLIK-től. Azt írták Híradónknak, az iskolát rossz állapotban vették át az önkormányzattól, de sokat költöttek már rá, és semmi előjele nem volt a bajnak.

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban hányással-hasmenéssel a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan két óvodájában és az általános iskolában is. Ők és a helyi idősek klubja is ugyanattól a közétkeztetőtől kapják az ételt, ott is többen megbetegedtek.

Minden második gyereket zaklatnak társai az iskolában

Minden második gyereket zaklatnak társai az iskolában - ez derül ki az ENSZ gyermekjogi szervezete, az Unicef legfrissebb jelentéséből. A kutatás szerint a fiúk és a lányok egyaránt bántják egymást, és nemcsak szóban, hanem eseténként durvább módon, az interneten is. A Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint jellemző tünetei vannak, ha egy gyereket bántanak az iskolatársai.

Ezt nem hiszed el! Fővárosok okoztak fejtörést a villalakóknak

Az iskola hét még nem ért véget? A villalakók egymást leckéztették. Szerinted ki tudott több helyest választ adni?

Kabátban írtak dolgozatot egy pécsi iskolában

Az iskolaépületben egy hét alatt másodszor volt áramszünet, ezért nem volt fűtés. Csak a délelőtti órákat tartották meg, utána hazaengedték azokat a diákokat, akikért jöttek a szülők. Az áramszolgáltatást helyreállították, így kedden folytatódik a tanítás az iskolában.

Mi a közös a Stolen Beat zenekarban és Zsákos Bilbóban?

Bár a fiúk az X-Faktor miatt magántanulók lettek, és mindent megtesznek a győzelemért, az iskolapadba visszaülni olyan érzés lesz, akárcsak a világjáró hobbitnak...

Másolhatta a pályázatát a szigetszentmiklósi iskola egyik igazgatójelöltje

Plagizálhatott a szigetszentmiklósi iskola egyik igazgatójelöltje, mégis őt támogatta a helyi oktatási bizottság fideszes többsége. A férfi évekkel ezelőtti pályázatokból másolt, még a bevezetést is egy 2016-os írásból emelte át. Az RTL híradónak nyilatkozó helyi független képviselő azt mondta, a mai testületi ülésen a polgármester bejelentette, mindkét pályázó visszalépett a poszttól. 

ZÁRÓVIZSGA I. felvonás: Lacika vs. Radnóti!

Elkezdődtek a záróvizsgák, Lacika pedig rögtön alkotott, ám ezúttal lekvárról szó sem esett!

Vivi őrjöngve esett Adrinak

Az illemtan órán a lányok csúnyán egymásnak feszültek...

Elérkezett az utolsó tanítási nap, ahol a villalakóknak rendesen meggyűlt a bajuk a számokkal. 

Elérkezett a szintfelmérő! Vajon ki vizsgázott színötösre?

Javában dübörög az Iskola hét, ráadásul a villalakóknak számot kellett adniuk az elmúlt napokban gyűjtött tudásukról. Volt, aki nagyot villantott, és volt, aki egyből fel akarta adni...

Gregnek meggyűlt a baja a számológéppel!

Egyszerűen sziporkáztak a villalakók az első tanítási napon...

Egymást rémisztgetik a gyerekek

„Félsz a haláltól? Ha nem küldöd tovább ezt a videót, akkor ez a kés megtalál. „Így kezdődik az a videó, amely az egyik fővárosi általános iskola diákjai között terjed. Az esetről elsőként a Blikk számolt be. A felvételen egy kamasz, késsel a kezében, azt magyarázza egy karácsonyfa előtt, hogy milyen fájdalmas, ha valakinek elvágják a torkát. A rendőrség zaklatás miatt nyomoz. A Híradónknak nyilatkozó gyermekpszichiáter szerint a videó akár pánikrohamot is okozhat a gyerekeknél. (Ha ide kattint még több tanácsot hallhat a pszichiátertől.)

 

Pornográf képek miatt emeltek vádat tizenegy középiskolás ellen

Pornográf képek miatt emeltek vádat tizenegy középiskolás ellen. Tavaly egy pest megyei iskolában szakított egy szerelmespár, a fiú pedig bosszúból a lány korábbi pikáns fotóit megosztotta. A képeket közösségi oldalakon több százan láthatták. A zaklatás áldozatának szakember segít feldolgozni a történteket. A képeket megosztó fiatalok ellen gyermek pornográfia miatt emeltek vádat.

 

Töltsd ki te is a ValóVilág iskolai szintfelmérőjét!

A villalakók már tudják az eredményt, most rajtad a sor! Te hova kerülnél? A felzárkóztató, vagy a normál csoportba?

Ők kerültek felzárkóztató csoportba!

A szintfelmérők eredményének nem mindenki örült felhőtlenül... Mi viszont nagyokat kacaghattunk legalább!

Elő a popcornnal: elkezdődött a villatanév!

Az osztályfőnök úr és két kollégája megnyitották a ValóVilág9 tanévét, aminek nem mindenki örült felhőtlenül! Aki a szintfelmérőkre kíváncsi, az ide, és ide is látogasson el, kacagásból nem lesz hiány!

Csoki nagykéssel állt bosszút Renin

A srác még a Villabeli szerelmének sem tűri, hogy ezt tegye vele. De vajon mit fog szólni a lány, ha megtudja, mit csinált Csoki a háta mögött?

Minden ötödik általános iskolás lemorzsolódik az ország északi részén

Minden ötödik általános iskolást veszélyeztet lemorzsolódás az ország északi részén. Az Oktatási Hivatal legfrissebb adatai alapján például Nógrád, és Borsod - Abaúj- Zemplén megyében is nagy a gond. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez azt jelzi, hogy az államosítás nem segített az iskolákon, megmaradtak a különbségek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban úgy reagált, éppen ezekben a megyékben csökkent a lemorzsolódás az előző évekhez képest.

Nagykabátban tanulnak a nagyberki iskolások

Nagykabátban hallgatják a stresszkezelési technikákról szóló előadást a nagyberki iskolások – a képeket a Somogy megyei település iskolájának honlapján tették közzé. Azért van hideg az iskolában, mert megkezdték a fűtési rendszer korszerűsítését. A munka idejére nem zárták be az iskolát, információink szerint a leghidegebb időben olajradiátorokkal próbáltak fűteni, de így is hidegben tanult az intézmény mintegy 200 tanulója az elmúlt két hétben.

Inkább üzemcsarnokot építenek az iskola felújítása helyett

Túl drága az életveszélyessé vált iskolaépület felújítása, az erre szánt városi keretből inkább üzemcsarnokokat épít a pécsi önkormányzat. Nem tettek le az iskola felújításáról sem, de a kormánytól kérnek segítséget a többletköltségek kifizetéséhez. Az intézmény 750 diákját más iskolákba helyezték át, amivel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint kilátástalanná vált az intézmény jövője.

Osztály, vigyázz! Ági néninek és Tomi bácsinak tisztelettel jelentem...

Szabados Ági és Tokár Tomi, az RTL műsorvezetői rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak egy-egy iskolában az „adakozó kedd” apropóján!

Valójában mekkora a tanárhiány?

Fontolva halad az új Nemzeti Alaptanterv előkészítése. A pedagógusok és az iskolák felkészülését egyelőre sokfelé bénítja a tanárhiány. Kényszerhelyettesítések és kényszertúlórák rejtegetik a betöltetlen álláshelyeket. A KLIK szerint nincs különösebb gond, de hát a KLIK szerint különösebb gond soha nincs.

Lemaradt a szerkesztett képekről a polgármester

Levágták Hajdúdorog szocialista polgármesterét egy fideszes képviselő Facebook-profilján közzétett fotókról, amelyek egy iskolaátadáson készültek. Az MSZP-s Csige Tamás szerint véletlenül lehetetlen úgy szerkeszteni a fényképeket, hogy azokról mindig éppen azt a részt vágják le, amelyen ő látható. A térség fideszes képviselője, Tiba István is elfogadhatatlannak tartja az esetet, ám jelezte, hogy a közösségi oldalát az egyik asszisztense kezeli.

Kaptál intőt az iskolában?

A nap kérdése rovatunkban egy sztereotípiának mentünk utána. Vajon csak az a gyerek volt igazi gyerek, aki kapott intőt a suliban? A zenekarok frontembereinek üzenő füzete máris kopogtat a múltból.

Megmérgezhették osztálytársukat

Mérgezés az osztályteremben: két lány körömlakklemosót keverhetett egy harmadik italába az egyik sárvári általános iskolában - erről a nyugat.hu írt elsőként. A 112 Press szerint a mérgező anyagot bosszúból önthették osztálytársuk kulacsába. A lány a körömlakklemosóból végül csak egy kortyot ivott, így egy kisebb hasfájással megúszta a dolgot. A rendőrség viszont büntetőeljárást indított.

Nem lesz 9 osztályos iskola?


szerző:
2018.11.23. 18:37
Nem lesz 9 osztályos iskola?

Várhatóan nem lesz 9 osztályos iskola, ahogy nulladik évfolyam sem - erről az eduline írt először. Bár 2016-ban az akkori Emberi Erőforrások Minisztere, Balog Zoltán vetette fel az ötletet, most úgy tűnik, marad a hagyományos 8 osztályos iskola. A szakmai szervezetek szerint a plusz évfolyam helyett több szakemberre lenne szükség az iskolákban.

Iskolakezdés óta nincs cserép az ostorosi iskola tetején

Két hónappal az iskolakezdés után még mindig nincs kész az ostorosi iskola felújítása. Nyáron kezdődtek a munkák, de az épületet most is állványok veszik körül, és nincs cserép a tetőn. A gyerekek szeptembertől kibontott tető alatt tanulnak, ezen a héten pedig Egerbe kell járniuk iskolába.

Könnyebb tanulni luxusban?


szerző:
2018.10.26. 12:00
Könnyebb tanulni luxusban?

A Fókusz Plusz stábja a frontvonal mögött forgatott Irakban, és mit tanítanak a nemzetközi magániskolák?

Mészárlás az iskolában: legalább tizennyolcan meghaltak

Legalább tizennyolcan meghaltak, negyvenen pedig megsebesültek a Krím-félszigeten egy iskolában, amikor egy tizennyolc éves diák pokolgépet robbantott a technikum ebédlőjében, majd tüzet nyitott társaira. Végül magával is végzett. Egyelőre nem tudni, miért követte el tettét a diák.

Lemaradt és rossz felé indult el a túrázó diák

Eltévedt egy veszprémi középiskolás fiú a Bakonyban. Egy polgárőr és egy szabadnapos rendőr talált rá a sötétedő erdőben. A diák az iskolával túrázott, lábát fájlalta és lemaradt a többiektől, ezután pedig rosszfelé ment tovább…

Mindenkit megrázott a 11 éves kisfiú halála

Gyászolnak a nyírmadai iskolában, mindenkit megrázott a 11 éves kisfiú halála. A gyerek csütörtökön otthonában hirtelen összeesett, és meghalt. Úgy tudjuk, előző nap az iskolában leesett a lépcsőn. Később kórházba vitték, de onnan a vizsgálat után este hazaengedték. Másnap reggel a fürdőszobában lett rosszul. Azt, hogy mi okozta a halálát, egyelőre nem tudni.

Életveszélyes megközelíteni az iskolát

Se zebra, se közvilágítás a felújított iskolánál, a forgalmas úton kénytelenek átmenni a diákok az egyik pilisborosjenői iskolánál. A szülők szerint ez életveszélyes, ráadásul a tél közeledtével egyre sötétebb lesz. Tegnap este tüntettek is, végül a polgármester azt ígérte, megoldják a problémát.

Calici vírus fertőzhette meg a gyerekeket

Calici vírus miatt betegedhetett meg több mint háromszáz gyerek Szombathelyen múlt héten – közölte az ÁNTSZ. Múlt csütörtökön tört ki a járvány a városban. Négy általános iskola tanulói fertőződtek meg.

Csak az iskola felét újítják fel

Egy budapesti iskola két homlokzata megújul, a harmadik viszont romosan marad – mert nem adott rá pénzt az állam. Az intézmény 57 százaléka önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben van.

Orsit az anyja miatt terrorizálják az iskolában

Az előző napi történések után Orsit durva atrocitás érte az iskolában…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Orsit kirúghatják az iskolából?

Orsinak problémái akadtak az iskolában. Karesz aggódni kezdett Liliért. Tamás bizonyítani akart.

Elégedetlenek az oktatással a munkaadók

Újra 18 éves korra emelnék a tankötelezettséget, és kötelező vizsgához kötnék az általános iskola befejezését a munkaadók. Ennek oka, hogy szövetségük szerint a diákok negyede funkcionális analfabétaként kezdi a középiskolát.

Fénymásolópapírra is pénzt kértek

Fénymásolópapírra, szappanra és kertrendezésre is szednek osztálypénzt - ezt állítja Fővárosi Szülők Egyesülete. Év eleje óta érkeznek hozzájuk panaszlevelek, ahogy a Független Diákparlamenthez is többen írtak az osztálypénzek miatt. A Klebelsberg Központ szerint ilyen célokra kötelezően nem szedhetnek az iskolák pénzt, csak önkéntes hozzájárulásként. 

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

Sánta Laci nem olvasta, Fecsó a Tüskevárral keveri A pál utcai fiúkat

A párok először irodalomból vizsgáztak, és A pál utcai fiúk történetét és értelmezését kellett előadniuk a vizsgabizottság előtt.

A párok újraértelmezték március 15-ét a történelem vizsgán

Mi történt 1848. március 15-én? Mit tartalmazott a 12 pont? Mi az a cenzúra? Kit szabadítottak ki a budai Vár börtönéből? Többek között erről is elmélkedtek a Nyerő Páros szereplői.

Mi az, amit igazán megtanultál az iskolaévek alatt?

A nap kérdése mai körében azt boncolgatjuk, hogy mi az, amit igazán megtanultak sztárjaink az iskolaévek alatt.

Vajon tényleg megtörtént ez a durva történet Sánta Lacival az iskolában?

Sánta Laci tényleg nem emlékszik az osztályfőnőkének a nemére, vagy csak ennyire belezavarodott a hazugságba? Most kiderül, hogy mennyire jó a kamuzásban a színész!

Nagyon cuki az iskolás György herceg!

Egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a 4 éves trónörökös kissé megszeppenve ugyan, de megkezdte előkészítő tanulmányait a Thomas’s Battersea nevű intézményben, ahol majdnem 6 millió forintba kerül egy tanév. A kisherceget csak édesapja, Vilmos herceg tudta elkísérni a nagy napra, a várandós Katalin hercegnét sajnos reggeli rosszullétek gyötörték.

Így lett Puskás Petiékből meglepi!

A The Biebers igazán feldobta egy egész iskola hangulatát, hiszen a tanárok kitalálták: a gyerekek idén egy meglepetés bulit kapnak tanévkezdésre. Nézzétek csak!

Hajas László fia Amszterdamba költözött

Hajas László fia, Dávid Amszterdamban tanul tovább, így a mesterfodrász az elmúlt napokat a fia költöztetésével töltötte.

Valószínűleg ez volt az ország legmenőbb tanévnyitója

Az egyik budapesti iskolában az igazgató beszéde utána egyszer csak a The Biebers kezdett el játszani. A Szent Györgyi Albert Általános Iskola vezetősége azt is megengedte, hogy a diákok ne ünneplőben, hanem laza ruhában jelenjenek meg. Jól is tették, hiszen Puskás Petiék hatalmas bulit csaptak.

Tuti tippek iskolakezdésre - szülőknek!

Elkezdődött az újabb tanév, így a nyugodt reggeleket leváltja a kapkodás, rohanás. Petrus Márta írónő, coach és nem mellesleg hat gyermeket nevelő anyuka volt a vendégünk, aki néhány tippet adott, amivel elkerülhető, hogy káoszba fulladjon a reggel!

Ilyen volt az utolsó roham a tanévkezdés előtt

Volt, aki az utolsó pillanatban vett meg mindent az iskolakezdéshez. Hétfőn kezdődik az új tanév, vasárnap pedig több papírbolt még zsúfolásig tele volt vásárlókkal. A Pénzcentrumnál úgy számolnak, minimum 40 ezer forint kell gyerekenként a tanévkezdéshez.

A világ iskolái: te melyiket választanád?

Az első tanítási nap előtt körülnézett a Fókusz Plusz stábja, hogy hol, milyen az iskola szerte a világban.  Van, ahol a diákok több időt töltenek a suliban, mint otthon, és azt is szabályozzák, hogy mit viselhetnek az iskolában. Van ahol a háztartástan a legfontosabb tantárgy, és nincs írásbeli házi feladat.

Iskolakezdés Szabados Ágival és Katus Attilával!

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszerre hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet, 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal támogatta a nehéz sorsú iskolásokat!

Sok helyen keresnek még tanárt

Naponta kerülnek ki újabb álláshirdetések, amelyekben pedagógust keresnek általános- és középiskolákba. Jelenleg közel 1500 állást hirdetnek, de a szakszervezet szerint ez csak a betöltetlen állások egy része.

Tanárhiány iskolakezdés előtt

A legtöbb iskola tanárhiánnyal küzd a becsengetés előtt néhány héttel. Hogy, miért? Ennek járt utána a Fókusz riportere!

Wolf Kati hetedik alkalommal segíti az adománygyűjtést

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszerre hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Az X-Faktor egykori versenyzője is fontos résztvevője és segítője az akciónak.

Terhet jelent a tanévkezdés

A magyar családok felének komoly anyagi gondot jelent, öt százalékának pedig vállalhatatlan teher a tanévkezdés. Ez derül ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legfrissebb adataiból.

Nem lehet népszavazás a diákok óraszámáról

Így döntött a Nemzeti Választási Bizottság. Kassai Dániel, független, budapesti önkormányzati képviselő kezdeményezte, hogy szavazni lehessen az általános- és a középiskolákban a maximális óraszámról, de a Bizottság elutasította, arra hivatkozva, hogy a kérdés összetett szakmai feladat. A képviselő a Kúriához fordul.

Orsi óra közepén támadta le Marcit

Miután Orsi megtudta, hogy Bence elhagyja a várost, az iskolában támadta le Marcit…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Indul a roham a tanszerekért!


szerző:
2018.08.06. 18:28
Indul a roham a tanszerekért!

Már szinte minden üzlet az iskolakezdést hirdeti. Sokan azért mennek most vásárolni, hogy tudjanak a különböző mintájú és árkategóriájú iskolaszerek között válogatni. Az általunk megkérdezett szülők legalább 20 ezer forintot költenek egy gyerek iskolaszereire. 

Barátságból szerelem


szerző:
2018.07.27. 18:00
Barátságból szerelem

Alexa már az első iskolai napon kiszemelte magának Petit, és a barátság hamarosan átalakult szerelemmé. Bár a fiatalok többször is randiztak, sajnos még egy kósza csók sem csattant el közöttük. A stúdióban azonban igen…

Xénia zaklatással vádolta meg Danit

Miután Dani újra visszautasította Xéniát, Nia úgy döntött, hogy bosszút áll Danin…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

 

Bence Teónak: „Marcinak azért van az iskolában a helye, hogy ne olyan legyen, mint te…”

Bence megpróbálta jó útra terelni öccsét, aki azonban csúnyán átverte őt.

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Tudtad? – ezek a híres színészek nem végeztek színművészetit

Van, akit a véletlen vagy a szerencse, van, akit istenadta tehetsége juttatott csúcsra. Pokorny Lia és Scherer Péter sem végzett színművészetit, mégis a legkeresettebb színészek között vannak. De mennyit számít az iskola?

 

Titkok és balhé – mi történt a balatonfüredi iskolában?

Tagadja a balatonfüredi gimnázium igazgatónője, hogy több tucat diákot rúgott volna ki az iskolaév vége előtt pár héttel. A rendőrség kábítószer birtoklás és kereskedelem miatt nyomoz, balatonfüredi középiskolások otthonaiban tartottak házkutatást.

Drogbotrány a gimnáziumban?


szerző:
2018.06.19. 18:25
Drogbotrány a gimnáziumban?

Rágalmazzák őt és az iskolát - ezt mondta Híradónknak az a balatonfüredi iskolaigazgató, aki az Index tudósítása szerint az utolsó tanítási héten több gyereket is elküldött az iskolából, mert kiderült, hogy drogügybe keveredtek. A portál szülők beszámolója alapján írta meg a történetet. Az iskola vezetője azt állítja, senkit nem rúgott ki.

Villám csapott az iskolába

Villám csapott az iskolába Kaposfőn. A kéményre szerelt villámhárítót érte, mégis könnyebb sérüléseket okozott. Az informatika teremben tanuló hetedikesek közül többen panaszkodtak enyhe áramütésre.

 

Attila két hete csak a mamára gondol

Józsi mindig próbálta jó útra terelni a nevelt fiát, Attilát, de a fiú az iskolát is otthagyta, és munkát sem keresett. Az állandó vita addig fajult közöttük, míg Attila el nem költözött otthonról, ám honvágya azóta is fogva tartja őt.

MEGHATÓ: „Pedagógusként ennél csodálatosabb meglepetése senkinek sem volt”

Nem mindennapi módon búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló Éva nénit egy székesfehérvári iskolában. Hozleiterné Vrestiák Évát a 37 éve végzett első osztálya búcsúztatta el, a megható jelenetet sem a tanárnő, sem az egykori diákok nem bírták könnyek nélkül.

Iskolába csapódott a kamion

Tornaórán voltak a diákok, ez volt a szerencséjük! Az iskola épületébe csapódott délelőtt egy betonelemeket szállító kamion a Baranya megyei Magyarszéken. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a 40 tonnás teherautó majdnem elütött egy járókelőt, majd az épület falának hajtott. Minderről felvétel is készült.

 

ISKOLÁNAK HAJTOTT: a kamionnak kicsengettek

Egy iskola épületébe csapódott egy egy betonelemeket szállító kamion a Baranya megyei Magyarszéken. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a 40 tonnás teherautó majdnem elütött egy járókelőt, majd az épület falának hajtott.

Bence füstbombával szakította félbe Dani tesi óráját

Orsi és Marci boldogok voltak egymással, és élvezték szerelmüket. Lógtak a suliból, majd heccből elloptak egy flakon mézbort Dani biológiaórájáról. Eleinte jól szórakoztak, de később kezdték rosszul érezni magukat, ugyanis Dani (aki sejtette, hogy a tanítványai megitták a mézbort) kegyetlenül megmozgatta őket a testnevelésórán. Nem sok hiányzott hozzá, hogy Orsiék elhányják magukat, és hogy le ne bukjanak, Marci segítségül hívta Bencét, aki egy sajátos húzással gondoskodott a tornaóra korábbi befejezéséről.

Sanya romantikus randival csábította el újra Annát

Sanya munkát talált Budapesten. Laura ellopta Gábor autóját. Marci és Orsi meglopták Danit.

Lili összeverekedett Dani egyik diákjával

Lili reggel nagyon kívánta Danit és csalódott, mikor megint nem került sor a szexre. Elment az iskolába, hogy a lyukas órájában elcsábítsa Danit, de az egyik diák; Ivett videóra vette, ahogy csókolóznak, és fel akarta használni a felvételt, hogy megzsarolja vele Danit egy jobb jegy reményében. Dani nem tett semmit, ezért Lili kezébe vette az ügyet, kitépte Ivett kezéből a telefont, és letörölte a felvételt. De Lili nem úszta meg verekedés nélkül, emiatt pedig Danit behívta az igazgatónő elbeszélgetésre, mert két diák felvette a lányok verekedését.

Dani Lilinek: „Fent van az interneten, ahogy terhesen összevered egy diákomat…”

Dalma jobban megismerte Laura és Gábor kapcsolatát. Joe és Teó között elszabadultak az indulatok. Danit zsarolni akarta egyik diákja.

Mit tennél másképp, ha újrakezdenéd az iskolát?

Sokaknak visszatérő rémálma, hogy bár évek óta nem járnak már iskolába, mégis egy tanórán találják magukat felelés közben. Ezek általában izzasztó élmények, mégis arra kértük sztárvendégeinket, gondoljanak bele, hogy mit csinálnának másképp, ha újrakezdhetnék az iskolát.

Iskola helyett vloggerkedés


szerző:
2018.05.15. 18:00
Iskola helyett vloggerkedés

Ágnes a lányáért, Rékáért aggódik, aki a vloggerkedés miatt az iskolát is szünetelteti. Meg lehet ebből élni? Valóban ez a jövő? A kétségbeesett anyuka feltárta félelmeit lányának…

Marcit durván megalázták az iskolában

Marci az első iskolai napján összebalhézott egy másik sráccal, Vityával. Marci ráadásul Danival is összerúgta a port a suliban, amivel kivívta Orsi haragját: ha így folytatja, hamar kifogják rúgni az iskolából… Este aztán Orsi sokkolta Marcit egy lelkizős beszélgetés során.

Marcit már az első napján kirúghatják az iskolából?

Marcinak mozgalmas volt az első iskolai napja. Veszélybe került Joe vidéki álomélete.

Vivi visszakapja apukáját?


szerző:
2018.05.03. 18:00
Vivi visszakapja apukáját?

Vivinek éveket kellett ismételnie az iskolában, hiszen annyira megviselte a szülei válása. Mióta édesapja elköltözött, hiába próbálta keresni, nem nagyon járt sikerrel. Most viszont ismét találkoztak!

Kőhalmi Zoltán tehetséges diák volt?

Részlet a 21. évad negyedik részéből:

Bizonyára mindenki nagyon jól emlékszik az iskolai éveire, az izzasztó tanulás és a gondtalan gyerekkor időszakára. Természetesen a humorista sincs ezzel másképp…

A teljes adást itt tudod megnézni!

Elképzelni sem tudod, Dani hogyan bizonyította tanári képességeit!

Daninak hirtelen lehetősége támadt bizonyítania tanárként. Este színt vallott Lilinek, és bevallotta, hogy mennyire fél az apaként rá váró felelősségtől. Végül, újdonsült családja iránti felelősségből felbátorodott, és úgy döntött, igenis tanár lesz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való