Belföld

Összeverekedett két fideszes a keceli kocsmában, az ütéseket kapó férfi lemondott

Mohos MátéMohos MátéSzondi VandaSzondi Vanda

2024. február 20. 9:34

Korábban úgy tudtuk, hogy a verekedést kezdeményező fideszest a párt elindítja az önkormányzati választásokon Kecelen, ám a párt ezt később cáfolta.

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) birtokába került annak a térfigyelőkamerának a felvétele, amelyen mintha az lenne látható, amint egy keceli sörözőben két helyi fideszes politikus egymásnak esik, tudatta a párt Facebook-oldalán, ahol a videót is közzétették.

Az RTL úgy tudja, hogy a videón az ütéseket kapó-álló Dr. Agócs Ákos képviselő, a Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnöke lemondott megbízatásáról.

Úgy tudjuk: mivel alig hónapokra van a következő önkormányzati választás, Agócs megüresedett helyéért nem lesz időközi, a pozíciót az a jelölt fogja elfoglalni, aki a 2019-es választásokon a képviselőtestületbe be nem választottak közül a legtöbb szavazatot kapta, tehát épphogy kimaradt az önkormányzatból. Ez a valasztas.hu adatai szerint Városi Anett független jelölt lenne, aki ekkor mindössze 26 szavazattal maradt le a mandátumról.

Az MMM szerint Agócs Verba Józseffel, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetőjével kapott össze, akit Haszilló Ferenc polgármester bízott meg hivatalával. Azt írják: Verba idén Haszilló oldalán indul a választáson képviselő-jelöltként. A helybéliektől úgy hallottuk, hogy Agócs korábban különösen jó viszonyt ápolt Haszillóval, de az évek során némileg elhidegültek: elképzelhető, hogy ennek lehetett köze a Verba és Agócs közti konfliktushoz.

A tettlegességig fajult vita mindkét sérültjét kórházi ellátásban részesítették. Vélhetően látlelet is készült, és az ügyben feljelentés is történt, írja az MMN. Az üggyel kapcsolatban hamarosan további információk várhatóak az RTL felületein. A február 9-én, este nyolc körült történt verekedésről készült felvételt alább lehet megnézni:


A videón úgy tűnik, hogy Agócs először amellett az asztal mellett guggol, ahol Verba egy másik férfi társaságában ül, és gesztikulálva magyaráz Agócsnak. Egy ponton aztán a férfi arcára üt, mire ő feláll, és szóban reagál erre valamit. Ezt követően Verba felpattan, és ütlegelni kezd, Agócs pedig védekező pozícióba vágja magát, majd az ajtóban dulakodik tovább Verbával.

Frissítés: A Fidesz-KDNP azt írta lapunknak: „A Fidesz-KDNP az erőszak minden formáját elítéli, amely semmilyen nézeteltérésre nem válasz. Így elítéljük a Kecelen történt esetet is. Dr. Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon”.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#verés#verekedés#kecel#fidesz#képviselő#politikus#választás#kocsma#ma

Címlapról ajánljuk