Belföld

Nem is gondolná, mióta házasok: Szijjártó, Novák, Karácsony, Lázár, Márki-Zay

rtl.hurtl.hu

2024. február 22. 4:59

Múlt héten volt a Házasság Hete, ezt az alkalmat pedig több magyar politikus is megragadta, hogy elmondja, milyen régóta él boldog házasságban. Volt, aki idén nem foglalkozott ezzel, de az elmúlt években azért felvillantott egy-egy képet a családi fotóalbumból. Mutatjuk!

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hivatalos Instagram-oldalán osztotta meg, hogy feleségéve, Szijjártó-Nagy Szilviával már 21 éve boldogítják egymást. A képen mosolyogva, egymást kezét fogva, a család kedvencével szerepelnek.


Lázár János egy romantikus üzenettel tudatta, hogy mikor találta meg másik felét. „Az én bálkirálynőm, immár 22 báli szezon óta” – írta Instagram oldalán.


Karácsony Gergely ugyanezen a napon a Hősök teréről jelentkezett be, és Navalnij előtt tisztelgett, de 2022-ben megemlékezett évfordulójukról a közösségi oldalain, feleségével Kiss Virág pedagógussal akkor voltak együtt éppen 20 éve, vagyis ez a kapcsolat is már 22 éve tart.

 

Gyurcsány Ferenc sem a szerelemmel volt elfoglalva szombaton a közösségi oldalakon, de nem is szokása. Pózolt már karácsonyfával, kutyával az állatok világnapján, osztott meg tulipáncsokrot nőnap alkalmából, de az évfordulókat nem tartja számon a közösségi oldalain. Dobrev Klára egyébként a harmadik felesége, akivel már harminc éve élnek együtt és 3 közös gyermekük van. Ezt a képet 2021 végén posztolta a DK elnöke kapcsolatuk hajnaláról.


Novák Katalin idén érthető módon mással volt elfoglalva, oldalán ezúttal nem találtunk szerelmes képet, 2023-ban és 2022-ben viszont közzétett egy közös fotót férjével a Házasság Hetén, tavaly azt írta hozzá: „Istvánnal mi 21 éve kapaszkodunk együtt a szeretetbe túrázás közben is.”


Orbán Viktor családi posztok helyett az évértékelőjére készülődött az idei Házasság Hetén, Lévai Anikóval egyébként 1986 óta házasok, és öt gyermekük van.


Dúró Dóra viszont posztolt idén is, férjével, Novák Előddel 16 évvel ezelőtt kötötték össze életüket. „Bár a házasság hete rendezvénysorozat ma véget ér, mind a magánéletünkben, mind a közéletben egész évben vigyáznunk kell azokra az értékekre, amit ez a csoda jelent számunkra. Szeretet, boldogság, egymás megismerése és elfogadása, a hétköznapokkal való közös szembenézés - mind-mind ott rejtőznek a házasságban. Mi immár 16. éve élvezzük” – írta Instagram oldalán, ahol esküvőjéről osztott meg egy képet.


Márki-Zay Péter is megemlékezett a házasságáról, posztjából azt is megtudtuk, milyen magasra tudott ugrani 30 évvel ezelőtt, és mekkora volt akkoriban a forgalom a Bodzási úton. 1994-ben nősült, felesége Márki-Zayné Vincze Felícia Lilla. 


Nyitókép: Getty Images

#Belföld#házasság hete#politikus#gyurcsány ferenc#orbán viktor#novák katalin#dúró dóra#novák előd#márky-zay péter#házasság#család#Bulvár#ma#szerelem

Címlapról ajánljuk