Belföld

Koncz Gábor arra kéri Istent, hogy Orbán miniszterelnöksége alatt haljon meg

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 18:00

Szerinte ő a század legnagyobb politikusa.

A nyáron töltötte be a nyolcvanötödik életévét Koncz Gábor színész, aki a Mandinernek adott interjújában arra a kérdésre, hogy látja, merre tart most a világ, úgy reagált:

Nem jó irányban, a káosz és istentelenség felé. Pedig ahol nincs istenlátás, ott elvadul a nép.

A színész úgy véli, a magyart minden eszközzel védeni kell, mert szerinte veszélyeztetett faj.

Jó magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen, fogalmaz Széchenyi. Erre kellene a magunk eszközeivel törekedni mindannyiunknak. Ahogyan a miniszterelnökünk is teszi, akit a század legnagyobb politikusának tartok. Azért, mert család- és sportszerető, de ami a legfőbb érdeme az én szememben, hogy nem emeli fel a kezét, nem adja meg magát. És ahogy már korábban mondtam, szeretem a bátor embereket, akik után – mert valakik után muszáj – menni lehet. Arra kérem az Istent, hogy még az ő regnálása alatt menjek el.

A színész hozzátette: egyre többet gondolkodik azon, mikor jön el a pillanat:

ez is hozzátartozik a méltósággal való megöregedéshez: nem siettetni semmit, de elrendezni magunk körül a dolgokat, hogy másnak ne legyen rá gondja. Már azt is kitaláltam, hogyan temessenek el. Látja azt a képet a kis oroszlánnal? Na, az lesz kitéve a ravatalomnál.

Koncz Gábor néhány hónappal ezelőtt is beszélt arról, hogy a „régi jó dolgokból nem maradt semmi”, például a randevúzás is megváltozott. 

Nyitókép: Zih Zsolt/MTVA 

#Belföld#koncz gábor#orbán viktor#színész#politikus#nyilatkozat

Címlapról ajánljuk