Külföld

Zavaros posztban szólt be Orbán Viktornak egy román politikus a szépségverseny győztese miatt

rtl.hurtl.hu

2023. október 1. 18:33

„Tekintsd ezt kölcsönnek!” – szól a rosszmájú bejegyzés.

Beszólt Orbán Viktornak Radu Cristescu, a román kormány nagyobbik pártja, a szociáldemokrata PSD képviselője, vette észre a Budapest Eye blog. A politikus annak kapcsán posztolt, hogy az erdélyi származású Blága Tünde fejére került a korona a Miss Universe Hungary versenyen.

Azt írta: „A Miss Universe Hungary 2023 címet egy csíkszeredai (a posztban persze Miercurea Ciuc) román lány, Blága Tünde nyerte. Viktor, tekintsd ezt kölcsönnek és semmi többnek...” Az nem tiszta, hogy magyar identitású lányt románnak hitte-e a politikus, vagy szándékosan volt rosszindulatú. Ahogy az is kevéssé érthető, minek kellett a dologba a magyar miniszterelnököt belekeverni.

A blog felidézi, hogy a szépségverseny győztese, aki a világversenyen így a magyarokat képviseli, korábban arról beszélt, hogy büszke magyarságára: 

Mindig is magyarként szerettem volna indulni, és picit zavart a tudat, hogy magyar az anyanyelvem és nem is igazán beszélek románul, és én képviselem Romániát. Ekkor kaptam is támadásokat.

De az embereknek nem lehet megfelelni, mindig is problémát okozott, ha egy erdélyi magyar lány romániai versenyen indult, mert az hátránynak számított, és ha magyarországi versenyen vettem részt, akkor románoztak. Ekkor eldöntöttem, hogy többet Románia képviselőjeként nem fogok versenyezni. Azóta több felkérést is visszamondtam.”

Ez nem, az első érdekes megjegyzése Cristescunak, aki korábban olyanokat mondott a romániai magyar pártról, az RMDSZ-ről, hogy az „egy örömlány, akinek a bordélyházban a helye, jó lenne, ha kiesne a parlamentből”.

A magyar témáról a szlovákiai választás kapcsán sem bír leszakadni, az egyetlen kárörvendő észrevétele a voksolás kapcsán az, hogy a magyar párt nem jutott be a parlamentbe.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#orbán viktor#románia#politikus#szépségverseny#győztes#kölcsön#facebook#beszólás

Címlapról ajánljuk