KERESÉS search-close

matematika

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "matematika"

Cicciolinának komoly fejtörést okozott a 69

Kevesen gondolták volna, hogy pont ezt téveszti el a művésznő.

A Tehénfejés párbajt itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Középiskolai felvételi: leginkább a matekkal gyűlt meg a baja a diákoknak

A matematikával gyűlt meg a bajuk leginkább a diákoknak a központi középiskolai felvételin – közzétette a hivatalos eredményeket az Oktatási Hivatal. Ebből kiderül, hogy rosszabbul teljesítettek idén a diákok, mint tavaly. Az egyik pedagógus érdekképviselet elnöke szerint sok volt a feladat és gyorsan kellett dönteniük a diákoknak. Az Oktatási Hivatal szerint nem érkezett panasz a feladatsorokra.

76-62=? Még ez az egyszerű kivonás is kifogott a villalakókon!

Ha Reni 76 kg, Zsuzsu pedig 62 kg, akkor hány kg a kettejük testsúlyának különbsége?

Gramm? Dekagramm? Kilogramm?

Ha ezt a matektanár hallaná...!

Greg szerint 19 centiméter a matektanár férfiassága

Greg kétismeretlenes egyenlettel számolta ki a matektanár intim méretét...

Greg teljesen ráindult a matektanárra

Greg sosem tagadta, hogy mennyire tetszik neki a matematika tanár úr orgánuma, ráadásul most a képzelete is szárnyra kapott vele kapcsolatban...

Elérkezett a szintfelmérő! Vajon ki vizsgázott színötösre?

Javában dübörög az Iskola hét, ráadásul a villalakóknak számot kellett adniuk az elmúlt napokban gyűjtött tudásukról. Volt, aki nagyot villantott, és volt, aki egyből fel akarta adni...

Meggyűlt a törzsek baja a matematikával

Miután kemény munkával az összes kockát megszerezték a játékosok, úgy kellett elhelyezniük a számokat, hogy a függőleges, a vízszintes és az átlós sorok összege is 15 legyen. Nézd meg a videót, és kiderül, hogy ezúttal melyik csapat bizonyult jobbnak!

Exkluzív: Istenes Bence elárulta, hogy mit kap a következő zsákmányszerzés győztes csapata!

Istenes Bence megmutatja, hogy milyen játék vár este a törzsekre a zsákmányszerzésen! A kőkemény fizikai erőpróba után egy matematikai feladványt is meg kell oldaniuk a szigetlakóknak. Amelyik csapat előbb teljesíti a feladatot, nem mást kap, mint ...

Peller Anna rápörgött a matekra Juhász Péter miatt

A gondolkodás öröme Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint azért népszerűtlen az iskolában a matematika, mert nem a mindennapi életben hasznos dolgokat tanítják a gyerekeknek. Azt is elmondta, szerinte mit kellene másképp csinálni.
 

„Te mennyire vagy jó matekból? Semennyire!”

Karcsi most kétszer olyan idős mint Feri, 4 évvel ezelőtt azonban Karcsi háromszor olyan idős volt, mint Feri. Hány évesek most?

„Nem tudok kiszámolni három k*va számot”

A fiúknak komoly fejtörést okozott a matekpélda, ami az utolsó ajtónál várt rájuk. Tokár Tomi, Solti Ádám és Kefir teljesen leblokkoltak, amikor szembe találták magukat a feladvánnyal.

Pénzügyeket is oktatnak majd

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő feladatok is bekerülnek az általános iskola 5. és 6. osztálya számára készült matematika munkafüzetekbe és könyvekbe.

 

MATEMATIKA: Jól megszámolták, hány nap van a választásokig

Orbán Viktor április 3-án töltötte fel hivatalos Facebook oldalára a vajszlói kampány videóját. A miniszterelnökkel együtt számolják a választásokig hátralévő időt.

Újra indul a Játssz!Ma!


szerző:
2017.11.21. 09:02
Újra indul a Játssz!Ma!

A Matematika Birodalma Alapítvány szervezésében idén novemberben indul újra a tavaly nagy sikerrel zajlott országos matematika verseny a Játssz!Ma!  Tavaly több mint 900 csapat nevezett ebbe az ingyenes, gondolkodásfejlesztő közösségi játékba. Most újraindul a verseny, múlt hónapban már meg is kezdődött a regisztráció.

Mi a közös Aurelióban és Bódi Sylviben?

Három évvel ezelőtt mind a két celeb részese lehetett a dzsungelkalandnak, a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorában. A Kincsvadászatra Sylvinek és Aureliónak kellett mennie, ahol nem az erejüket kellett használniuk, hanem az eszüket.

Mumus a matek?


szerző:
2017.10.10. 07:45
Mumus a matek?

Mosóczi András, e-learning projektvezető az iskolások nagy rémálmáról, a matematikáról mesélt a nézőknek: vajon miért megy ennyire nehezen a diákoknak a matek? És milyen az oktatás Svédországban? Ramiék ennek is utánajártak.

Pintér Gergő: a végtelenbe és tovább!

Vasárnap a Portréban Pintér Gergő matematikus fejtegeti az univerzum rejtélyeit, vagy éppen a matematika és a zene közös többszöröseit. Pintér Gergő a La Femme 50 tehetségének egyike, a matematikáról szépen és közérthetően beszél. Számára ez maga a szabadság és hogy ez még kézzelfoghatóbb legyen, előadássorozatait sem szokványos előadótermekben tartja, hanem inkább kocsmákban, fesztiválokon.

Kovács Dóri megbánta, hogy nem lett rákkutató?

A dj bevallotta, gyerekkorában nagyon szerette a természettudományos tárgyakat. Akárcsak Varga Umbrich Eszter, aki részt vett a JátsszMa névre keresztelt országos matematika versenyen, amin ráadásul csapatával végül a győzelemig jutottak!

Érettségi: ma matek írásbeli!


szerző:
2017.05.09. 13:08
Érettségi: ma matek írásbeli!

Reggel 8 órától a matematika írásbeli érettségi vizsgák zajlottak.

Nem brillíroztak a srácok matekból...

A matematika óra felelettel indult, azonban nem sikerült túl jó eredményt elérnie Krisztiánnak és Tivynek...

Soma felmentettként volt a legjobb matekból...

Soma iskolásként fel volt mentve matematikából, most mégis ő jelentkezett a legtöbbett, és mindenre tudta a helyes választ. Vajon akkor hányas tanulók lehettek a többiek?

Tivyt kizavarták az első matek óráról

Megérkezett a matek tanárnő a Villába, és kezdetét vette a szintfelmérés. Tivy elmondta, hogy a matek sosem állt közel hozzá, de nem ez volt a legnagyobb baj, ugyanis az ostorlábú folyamatosan csibészkedett, piszkálta társait, ezért a tanárnő kiküldte őt az óráról.

 Korábban megbukott, agysérülése óta sziporkázik matekból

Csodáról is beszélhetnék, de az hogy András a kóma után, agysérülése után, sziporkázik matematikából, pedig korábban meg is bukott belőle, nem ismeretlen a tudomány előtt. Azt mondják néhány száz hasonló esetet ismernek. Amikor egyszer csak valaki különleges képességeket mutat olyan területen, amihez addig egyáltalán nem értett.

Így lett érett Dombi


szerző:
2016.05.03. 16:01
Így lett érett Dombi

Óriási bejelentést tett Dombóvári István, aki nem is olyan rég ünnepelte 38. születésnapját. A népszerű humorista érettségi bizonyítványába nyerhettünk betekintést.

03.14 - a pi nemzetközi napja

A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π (pi) számnak az ünnepe.

Nyolc éve a negyedikesek kikapták életük garantáltan legnehezebb matekfelvételijét

30-án az egyik feladatnak ugyanis nem is volt helyes megoldása egy gépelési hiba miatt.

Rengeteg a panasz a felvételire


szerző:
2016.01.29. 18:35
Rengeteg a panasz a felvételire

Rengeteg elkeseredett gyerek és felháborodott szülő panaszkodik az általános iskolásoknak szánt központi írásbeli felvételi miatt. Elsősorban a hatodikosok feladatlapja váltott ki nagy visszhangot. A gyerekeknek ugyanis 45 percük volt megoldani 34 feladatot.

A pletykás emberek miatt dőlhetnek meg a legendás összeesküvés-elméletek

Egy tudós arra használta a matematikát, hogy népszerű összeesküvés-elméleteket cáfoljon meg. Dr. David Grimes, az oxfordi egyetem matematikusa egy olyan képletet hozott létre, mely megmutatja, hogy a feltételezett összeesküvésnek mekkora a valószínűsége.

Forradalmasíthatná a matektanulást

Létezik egy találmány, amely fejlesztői szerint forradalmasíthatná a matematikaoktatást. A gyerekek is szeretik, ennek ellenére csak néhány iskolába sikerült eljuttatni eddig a pécsi játékot. 3 éve a Magyar Tankönyvkiadó látta meg a fantáziát benne, ezer darabot készítettek belőle.

Megbukott az ország? - Évek óta nem sikerült ilyen rosszul a matek érettségi!

Gyengébben sikerült idén a középszintű magyar- és matematika érettségi mint tavaly. Olyannyira, hogy az elmúlt hét év legrosszabb eredményei születtek! Vajon a szakemberek levonják a tanulságokat?

Méghogy a matek logikus, hagyjuk már (Szobácsi Gergő)

Részlet a 15. évad 10. részéből:

Szobácsi Gergő végre kimondta azt, amit mindenki gondol/hisz és vall (a matematikusokon kívül persze).

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Okosabb vagy, mint a villalakók?

Ezúttal az utca emberét vizsgáztattuk, azonban sokaknak még a legegyszerűbb kérdések megválaszolása is problémát okozott. Te tudnád a helyes megoldásokat?

Íme egy kis ízelítő a Villalakók matematika órájából

A vizsga előtt a Villalakók a matematika óra keretei között még megismerkedhettek a geometriával és rájöttek, milyen pizzát érdemes rendelni, ha jól akarnak járni.

ValóVilág 5 - Összefoglaló 11-11-25

ValóVilág 5 - Összefoglaló: A Villaiskolának köszönhetően egyre okosabbak, a bezártság miatt pedig egyre szerelmesebbek a Villalakók, legalábbis Veronika és Péter.

A gyerekek előtt gyújtotta fel magát a tanár

Felgyújtotta magát egy tanár az egyik franciaországi iskolában csütörtökön.

Elvesznek a számok tengerében a britek

Minden brit diáknak 18 éves koráig kellene matematikát tanulnia.

Rosszabb matekosok az elvált szülők gyermekei

Egy amerikai vizsgálat szerint az elvált szülők gyermekei rosszabbul teljesítettek a matematikai feladatokban, mint a teljes családban élő társaik.

Osztottak-szoroztak az érettségizők

A matematika írásbelivel folytatódott kedden reggel 8 órától az idei érettségi időszak.

Sztár lett a különc zseni


szerző:
2011.04.28. 17:10
Sztár lett a különc zseni

Gyerekként olyan bibliai csodák matematikai megfejtésével edzette agyát, mint például Jézus vízen járása.

Ismerd meg a Villa tanárait!


szerző:
2011.02.02. 11:00
Ismerd meg a Villa tanárait!

A pedagógusok komoly céllal érkeztek a sulihétre, szereplésük hatását már most érzik.

A Villa matektanára: Szabó Gábor

A fiatal tanárt csak a tanítás teszi boldoggá, szereplésével ballagó osztályának akart örömet szerezni.

Eszes diákokat díjaztak a Parlamentben

Harminc magyar fiatalnak adott át csütörtökön miniszterelnöki ösztöndíjakat és elismeréseket Orbán Viktor.

Tanárok „kísérleteznek” a diákok figyelméért

Az iskoláknak nincs pénzük biztosítani a fizika és kémia órai kísérletezésekhez szükséges összeget.

Országos botrány egy matekpéldából

Felfüggesztettek állásából egy amerikai matektanárt, aki tanítás közben az elnök lelövésével példálózott.

Rendben lezajlott a matek érettségi

A tanárok szerint kettes osztályzatot nem volt nehéz elérni.

Matematikából érettségiznek ma a diákok

Középszinten 92 ezer 817 vizsgázó, emelt szinten 2531 vizsgázó tesz vizsgát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való