Cápák között

Balogh Petya: A szüleim álma volt, hogy egyetemre járjak, nem az enyém

Takács NoémiTakács NoémiEndrődi DominikEndrődi Dominik

2024. május 14. 6:11

Balogh Petya a Cápák között 5. évadában fektetett be Gódor Zola vállalkozásába. A szűk egyéves együttműködés során Petya azt látja, hogy Zolát „ugyanaz a rakéta hajtja előre”, mint a közös munkájuk kezdetekor. Zola és a Rapid Matek csapata idén rendezte meg az első 4 napos Érettségi Fesztivált, ahol középiskolás diákokat készítettek fel az érettségire. Petya és Zola eltérő álláspontokat képviselnek a továbbtanulás és a diplomaszerzés fontosságának kérdésében, amiket az rtl.hu-nak ki is fejtettek. 

Korábban Balogh Levente is azt mondta, „nem kell menni egyetemre”

A Cápa nemrég a Portréban Barabás Évának azt mondta, ma már 14-15 évesen tudnia kell egy gyereknek, hogy mivel szeretne foglalkozni. Hozzátette: „Nem is kell elmenni egyetemre, nekem is nagyon sok kollégám van, aki nem járt, a szakmai elhivatottság, a szakma tudása a legfontosabb. Az országnak is az a jó, ha szakemberek vannak.”

Röpdolgozattal készült a Cápáknak a matematika úttörője

Gódor Zoltán egy olyan platformot álmodott meg, ahol időtől és tértől függetlenül, bárhol és bármikor lehet tőle tanulni. A fontos információkat laza hangulatban tálaló srác fő szempontja a problémamegoldás, és azt állítja, hogy bárki szintet tud lépni matematikából. Zola a Rapidmatekot bemutató pitch előtt egy kihívás elé állította a befektetőket, akiknek matekfeladatokat kellett megoldaniuk. A videóból kiderül, hogyan teljesítettek a Cápák.

„Te a nemzet matektanára vagy” – Balogh Petya régi vágya teljesülhet a Rapidmatekkal

Bár az összes Cápa tett befektetési ajánlatot Zoltánnak, a vállalkozó végül Balogh Petyát választotta, aki 20 millió forintot kínált 20 százalék tulajdonrészért cserébe. Petya reméli, hogy Zolával együtt vissza tudják hozni azt a pillanatot, amikor Magyarország erős volt matematikából, és hogy Bolyai János neve mellett Gódor Zoltáné is beugrik majd az embereknek.

#Cápák között#Videó#balogh petya#gódor zola#rapid matek#befektetés#érettségi#továbbtanulás#matematika

Címlapról ajánljuk