ÉLETMÓD

6:14
Fókusz„Látsz egy icipici valamit, ami be van csomagolva nejlonokba, és azt mondják, hogy ő a gyerekem” – Mici a 24. héten, 370 grammal született
2022. augusztus 4. 20:12

„Látsz egy icipici valamit, ami be van csomagolva nejlonokba, és azt mondják, hogy ő a gyerekem” – Mici a 24. héten, 370 grammal született

Mici 370 grammal született, édesapja tenyerében elfért. A kislány születésekor nem sok jóval biztatták szüleit, kisebb volt, mint egy félkilós kenyér. Ilyen apró koraszülöttként az életben maradásra is éppen hogy esélye volt, nem hogy az egészséges fejlődésre. Édesanyja azt mondja, szinte sokkot kapott, amikor először meglátta kislányát. Az óvónőként dolgozó anyuka férjével tíz éve készült arra, hogy végre saját gyereküket nevelhetik, szerethetik. A kislány minden orvosi kezelés, beavatkozás ellenére vidám és életerős. Ötévesen lovagol, és szülei remélik, hogy a maga tempójában, felnőtt korára képes lesz az önálló életre.
6:47
FókuszEzek az élelmiszerek adják a leghatékonyabb védelmet az UV-sugarak ellen
2022. augusztus 3. 19:30

Ezek az élelmiszerek adják a leghatékonyabb védelmet az UV-sugarak ellen

Egy csokoládét meglátva biztosan nem a bőrvédelem az, ami eszünkbe jut. Pedig nyáron nagyon fontos szerepe is lehet a csokoládéknak. Van benne ugyanis flavonoid, és az ebbe a vegyületcsoportba tartozó anyagok a kutatások szerint elnyelik az UV-sugarakat. A dinnyének is természetes bőrvédő hatása van. Hogy a naptejen kívül mivel tudjuk még védeni bőrünket a káros sugarak ellen, kiderül a riportból.
1:38
HíradóHuncut szilva herceg: két évig kísérletezett a cukrász az idei ország tortájával
2022. augusztus 1. 19:20

Huncut szilva herceg: két évig kísérletezett a cukrász az idei ország tortájával

Késő nyári borozós esték inspirálták az idei ország tortáját, amin két évig dolgozott Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász. A Huncut Szilva Herceg névre keresztelt süteményben a vörösbor mellett szilva, tejcsokoládé és mogyoró is van. A pisztáciás-málnás cukormentes torta egy nagymama, a Szent István napi kenyér pedig az alföldi gulyások emlékét őrzi.  
4:42
ReggeliA klímával és a hűtőmatraccal sem árt óvatosnak lenni – Voksán Virág jótanácsai kutya meleg esetére
2022. július 28. 11:45

A klímával és a hűtőmatraccal sem árt óvatosnak lenni – Voksán Virág jótanácsai kutya meleg esetére

Ne csak magunkkal törődjünk a rekkenő hőségben, hanem a kiskedvenceikről is gondoskodjunk. Voksán Virágnak öt kiskutyájára is figyelnie kell, de vannak bevált módszerei, hogy megvédje őket. Virág azt ajánlja, hogy csak délelőtt tízig vagy négy után vigyük őket sétálni, akkor is árnyékos, füves részen, mert a forró aszfalt akár égési sérüléseket is okozhat nekik. Virág szerint a hűtőmatracokkal is vigyázni kell. Semmiképp se adjuk oda kölyköknek vagy nagyon rágós kutyának, a matracban lévő hűtőzselé ugyanis mérgező.
ÉletmódHarminc éve fogadtam el, hogy meleg vagyok, azóta még soha nem éreztem ilyen nyomasztónak a magyar légkört
2022. július 22. 11:32

Harminc éve fogadtam el, hogy meleg vagyok, azóta még soha nem éreztem ilyen nyomasztónak a magyar légkört

Gyémánt Ágnes csoportja harmadik éve ölelőpontokon várja a Pride-résztvevőit egy elfogadó, szeretetteljes átkarolás erejéig. Van, aki hosszú percekig rázkódik az ölelésben, olyan nagy szüksége van az elfogdásra. Hogyan változott a szülők hozzáállása a gyerekük másságához, amióta a Fidesz kampánya miatt már a kisgyerek is a nemváltásról kérdezősködnek, mik a leggyakoribb félreértések és önáltatások, és mit tehet a szülő azért, hogy jól segítsen a gyerekének?
7:03
FókuszAz idei fürdőruhadivatban mindent lehet – Balogh Elenivel és Soós Dáviddal teszteltük, mitől nézhetünk ki jól a strandon
2022. július 20. 19:20

Az idei fürdőruhadivatban mindent lehet – Balogh Elenivel és Soós Dáviddal teszteltük, mitől nézhetünk ki jól a strandon

A fürdőruha színében minden szabad idén, a fazonra és a kiegészítőkre azonban érdemes odafigyelni. Az, hogy mitől nézhetünk ki jól a vízparton, nagyon sok összetevős, de van néhány kulcsfontosságú kiegészítő, ami mindenkinek jól jöhet. A Miss Balaton szépségkirálynőjét, Balogh Elenit és párját, Soós Dávidot vittük el strandolni, hogy megfejtsük: mitől is nézhetünk ki jól a strandon.
ÉletmódEgyszer már majdnem eljutottak az oltárig, de most tényleg sikerült a Bennifer-házasság
2022. július 18. 20:52

Egyszer már majdnem eljutottak az oltárig, de most tényleg sikerült a Bennifer-házasság

Egy húszéves love story teljesedett be a hétvégén, amikor összekötötte életét Jennifer Lopez és Ben Affleck. „A szerelem gyönyörű. A szerelem kedves. És kiderült, hogy a szerelem türelmes. Húsz éve türelmes” – írta később rajongóinak az énekesnő. De hogyan lett belőlük hollywoodi álompár a kétezres évek elején, és miért van annyira oda a világ egyetlen esküvő miatt?