Belföld

Borkai Zsolt újra bizsereg, Orbán Viktor szülinapot ünnepelt, közben Opitz Barbit megtépték

rtl.hurtl.hu

2023. június 3. 16:57

„Újabb bizsergést érzek” – ezt mondta az RTL-nek Borkai Zsolt, Győr 2019-ben szexbotrányba keveredett egykori fideszes polgármestere arról, hogy visszatér a közéletbe. A Győri Atlétikai Klub elnökévé választották kedden a jelenlegi fideszes alpolgármesterrel szemben. Volt oka ünnepelni Orbán Viktornak is, aki 60 éves lett, és a kormánybarát üzletembereknek is. Szijjártó Péter feleségének cége például működő honlap és telefonszám nélkül ért el milliárdos árbevételt. Ennél nehezebb időszakon van túl Opitz Barbi és VV Greg, a magyar Ken baba, akikre egy plázában támadt rá egy társaság és a torkuk elvágásával fenyegették őket. 

Egy héttel ezelőtt érkezett a szomorú hír: nem találták meg Suhajda Szilárdot. A hegymászót holttestét a földön nem keresték tovább, de a rossz időjárás miatt elmaradt a helikopteres keresés is. A család végül úgy döntött, ha meg is találják Suhajda Szilárd testét, azt akkor is hagyják a Mount Everesten. A hegymászótól hétfőn vettek csendes búcsút. Az elhunyt mászók szimbolikus temetőkertjétől egészen a Szemlő-hegyi barlangig több száz méteres sorban várták az emberek, hogy Suhajda Szilárdra emlékezzenek. Azt kérték, senki ne érkezzen feketében a hegymászó tiszteletére szervezett megemlékezésre.


A közösségi oldalakon közben rögtön elkezdték támadni az eltűnt és vélhetően elhunyt hegymászót, amiért családapaként ekkora kockázatnak tette ki magát és családját. A Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint a Suhajda Szilárdhoz hasonló emberekben rendkívül erős a motiváció a nagy erőfeszítéssel járó kihívásokra. Szerinte inkább a szélsőséges reakciókkal van gond.


A héten egy német hegymászó is életét vesztette a Himaláján.

Mielőtt elindult a végezetes útra, még búcsút intett a Fókusz kamerájának.

Luis Stitzinger a műsor stábjával és Kiss Péter édesapjával túrázott a Kancsedzöngához. A zarándokútról készült megrázó riportfilmet a Fókusz Pluszban láthatták két hete. Luis Stitzinger ebben is többször feltűnik, a most bemutatott felvételeken pedig látható az is, amikor elköszön a stábtól és francia társával útnak indul a Kancsendzönga felé. Az RTL stábja nyolc napig szinte együtt élt Luis Stitzingerrel, megismerkedésük történetét a Fókusz munkatársa, Jakab Ádám mesélte el. 

Mindenki mehet, amerre lát

Lévai Renáta, a híradó riportere és operatőr kollégája, Lipi Gergely rejtett kamerával rögzítették, amikor egy kormánydöntésnek köszönhetően két hete Szombathelyen embercsempészeket engedtek szabadon

A Házon kívül stábja körülnézett a határszélen, a kerítés környékén, ahol a helyiek nap mint nap találkoznak embercsempészekkel és menekülőkkel, és beszéltek olyanokkal is, akik úgy érzik, a kormány döntése a munkájukat teszi feleslegessé.


A diákok meg közben a státusztörvény ellen tüntettek. Kedden este egészen Míg az embercsempészek menekülnek az országból, addig a diákok a státusztörvény ellen tüntetnek. A demonstrálók kedd este egészen Novák Katalin hivataláig mentek, addig akarnak maradni, amíg el nem érik, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a pedagógusokat korlátozó jogszabályt. 


Csütörtökre már az ország tizenhat városban tüntettek a státusztörvény ellen. Budapesten az oktatásért felelős Belügyminisztérium előtt kezdődött a tüntetés, és a Parlament mellett, igazoltatással ért véget. A tiltakozó megmozdulás egy pontján a demonstrálók felmásztak a belügyi tárca épületére, hogy matricákat ragasszanak rá.

Orbán Viktornak szülinapja volt

Miniszterelnöki születésnappal zárult a május, ezért feltúrtuk az RTL archívumát, leástunk az internet mélyére, hogy megnézzük mennyit változott az ország első számú politikusa, Orbán Viktor az évek alatt. Tevékeny volt Magyarország miniszterelnöke az elmúlt hatvan évében: elénekelte az Azok a boldog szép napokat, a Jég dupla whiskyvelt és a Kossuth-nótát, bejelentette a polgári körök, a nemzeti együttműködés rendszere és az illiberális állam létrehozását, megtudtuk, hogy ki nem állhatja a pocakos tábornokokat és a tetovált egyenruhásokat, és hogy melyik párttársát nehezebb eladni, mint egy mosógépet. Láttuk már kordont bontani, disznót vágni, a Nemzeti Választási Bizottság elnökét leckéztetni, pálinkázni, tiltakozni az oroszokkal kötött szerződések titkosítása ellen, és pörköltszaftosan leszólítani friss házasokat. 

A miniszterelnökről összeszedtünk még 60 érdekességet, így tudtuk meg például, hogy a kommunista birkapörköltet szereti, de a rezgő sonkát ki nem állhatja. Az rtl.hu-n keresztül pedig politikusok és hírességek üzentek neki Schumck Andortól Pap Ritán át, egészen Szanyi Tiborig. 


A miniszterelnök már évek óta nem ad interjút az RTL-nek, és nem kormánypárti kiadványoknak. Legutóbb 2011-ben vállalkozott arra, hogy kameránk elé ül. Érdekes volt látni, hogy az interjúra a kormányfő egyedül érkezett, és nem tért ki a kényes kérdések elől sem. A beszélgetés legérdekesebb részleteit az alábbi videóban nézheti meg.

A kormányközeli üzletemberek is ünnepelhettek

Májusban elérkezett a céges beszámolók időszaka. Kiderült, többen is jól jártak: Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea jóváhagyták közös cégük tavalyi beszámolóját. Valójában családi otthonuk ügyeiről döntöttek, hiszen az EKHO Belvedere Kft. birtokolja azt a luxusvillát, amelyben élnek. Az EKHO Belvedere Kft-nek 2022-ben 98 millió forint bevétele keletkezett. Emellett 65 millió forint kiadása volt, itt számolták el vélhetően a villa közüzemi díjait és a karbantartás költségeit. A cég egyébként nyereséges volt, mintegy 10 millió forintot termelt.

Szijjártó Péter feleségének belsőépítészeti cége is kaszált: milliárdos bevételt hozott működő honlap és nyilvános telefonszám nélkül. A tulajdonos 436 millió forint osztalékot szavazott meg magának. 

És hiába függesztették fel végrehajtói állásából, a korrupcióval vádolt Schadl György irodája így is termelt tavaly 126 millió forintnyi árbevételt. Felesége szintén végrehajtó, az ő irodájának még ennél is jobban futott. Schadl-Baranyai Helga cége mintegy 250 millió forintos nyereséget ért el tavaly.

A nyereséges cégek listájából nem maradhat ki a Megafon. A kormánypárti véleményformáló szervezet Európa egyik legdrágább politikai kampányát folytatta le, 20 millióért. Minderre 3 milliárd forintnyi támogatásból volt keretük. Hogy a hatalmas összeg, kitől származik, arról a nyilvánosság még keveset tud. 

Borkai Zsolt újabb bizsergést érez

Négy év után visszatér Borkai Zsolt. A 2019-ben szexbotrányba keveredett korábbi győri polgármestert a Győri Atlétika Club elnökének választották kedden a fideszes alpolgármester ellenében. Borkai szerint őt a sportklub szakmai vezetői kérték fel és ezt akarta megpuccsolni a városvezetés. Hogy, mit mondott korábbi szexbotrányáról az RTL Híradónak, kiderül a videóból, annál is bővebben pedig cikkünkből.

Lesből támad a fekvőrendőr

Egy méretes forgalomlassító fenyegeti az autósokat Budapest 18. kerületében. A fekvőrendőrt gyakran csak utolsó pillanatban veszik észre a sofőrök. Ottjártunkkor elég volt húsz perc, hogy lássunk füstölgő gumikkal vészfékező kamiont, ugrató furgont, és nagyot csattanó autót. Az önkormányzat az rtl.hu megkeresésére közölte, szerintük nincs vele probléma, de azért igyekeznek láthatóbbá tenni a forgalomlassítót.

„Gusztustalan vagy és haljál meg”

Opitz Barbi és a magyar Ken babának, VV Gregnek szörnyű élményben volt része egy bevásárlóközpontban. Az énekesnő arról számolt be a Reggeliben, hogy egy főleg lányokból álló csapat a semmiből elkezdték kritizálni a külsejét. Annak ellenére, hogy Barbi és Greg próbálták ignorálni őket, tettlegességig fajult az eset, amikor egyszer csak elkapták Barbi haját és tépni kezdték, majd a torkuk elvágásával fenyegették meg őket.


A Fókusznak VV Greg megdöbbentő részletességgel számolt be a bántalmazásról, azt is mondta, feljelentést tesznek az ügyben. 

Aki mer, az nyer

A hét videóit egy igazán megható pillanattal zárjuk: örömkönnyekből nem volt hiány, amikor Veronika, a Tippelj és vidd el! játékosa női megérzéseinek köszönhetően nem adta fel a játékot, így egy több millió forintos autót vihetett haza a vetélkedő fináléjában. 

#Belföld#orbán viktor#opitz barbara#születésnap#végső búcsú#suhajda szilárd#Tippelj és vidd el!#tüntetés#státusztörvény#ma#vv greg

Címlapról ajánljuk