Gazdaság

Várkonyi Andreáék még villájukkal is pénzt tudnak csinálni

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. június 1. 14:20

Másnak viszi, nekik hozza. Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc közösen hagyta jóvá beszámolójukat. Illetve otthonuk pénzügyeit.

A múlt héten szerdán taggyűlést tartottak a budapesti Váci utcában az EKHO Belvedere Kft. tagjai: Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea jóváhagyták közös cégük tavalyi beszámolóját. Ez így nagyon hivatalosan hangzik, de valójában családi otthonuk ügyeiről döntöttek, hiszen az EKHO Belvedere Kft. birtokolja azt a luxusvillát, amelyben élnek.

Az rtl.hu tavaly írta meg, hogy az EKHO Belvedere Kft. megszerzésével hivatalosan is a Mészáros-Várkonyi házaspár tulajdonába került az a XII. kerületi a Széchenyi-hegyen található épület, amelyről már tudni lehetett, hogy ők lakják. Korábban több lap is beszámolt az ott zajló felújítási munkákról, például arról, hogy egy 800 kilós trezort emeltek be daruval az épületbe.

A cégnek valószínűleg az a fő funkciója, hogy ezen keresztül birtokolják a villát.

Saját tőkéje a mérleg szerint 1,5 milliárd forint, az eszközök közt 1 milliárd 475 millió forint tárgyi eszköz szerepel, vélhetően maga a villa. Követelésként 100 millió forintot, rövid lejáratú kötelezettségként 44 millió forintot tüntettek fel.

Az EKHO Belvedere Kft-nek 2022-ben 98 millió forint bevétele keletkezett. Emellett 65 millió forint kiadása volt, itt számolták el vélhetően a villa közüzemi díjait és a karbantartás költségeit, de a kiadások többsége nem részletezett egyéb szolgáltatás igénybevétele volt. A cégnek egyetlen alkalmazottja van, bérköltsége 2022-ben 853 ezer forint volt, ami arra utal, hogy őt csak részmunkaidőben foglalkoztatják.

A 11,2 millió forint adózott eredményt a tulajdonosok nem vették ki, hanem az eredménytartalékba helyezték. 

Mindez természetesen eltörpül Várkonyi Andrea reklámügynökségének anyagi sikerei mellett, az üzletasszony hatalmas osztalékkal gazdagodott. Sajtóhírek szerint a cég leginkább férje érdekeltségeinek dolgozik.

Az Átlátszó derítette ki, hogy Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége ajándékozta a jégpályát tavaly télen Felcsútnak. Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Gazdaság#várkonyi andrea#mészáros lőrinc#ekho belvedere kft.#ma

Címlapról ajánljuk