Sport

Suhajda Szilárd családja úgy döntött, hogy nem hozatják le a hegyről a holttestet

rtl.hurtl.hu

2023. május 28. 20:19

Arra kérte a felderítőket Suhajda Szilárd családja, hogy ha meg is találják a hegymászó holttestét, hagyják azt a hegyen, számolt be az ATV híradója. A légi felderítés még folyamatban van, de azt már mindenki biztosra veszi, hogy a mászó nincsen életben.

Az eszközeit azonban továbbra is keresik, és ha lehetséges lehozzák azokat a hegyről. Ez azért szükséges, mert azok megvizsgálása pontosabb képet adhat arról, mi is történt a tragikus sorsú hegymászóval a hegyen.

A négyes táborban már rábukkantak a sátrára, az abban talált sisakokat, kesztyűket lehozták. A közvéleményt megosztja a hegymászó eltűnése. Vannak, aki felelőtlen, értelmetlen halálról írnak, mások együttérzésükről biztosítják a családot.

Az RTL Híradó mai adása arról tudósított: A rossz időjárás miatt nem sikerült felszállnia a helikopternek, elmaradt az újabb felderítés a Mount Everesten. Ezt az eltűnt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd családjának barátja, az expedíció kommunikációs vezetője mondta az RTL Híradónak. Pintér László szerint még terveznek egy helikopteres felderítést, de arra már nincs esély, hogy a sportember életben legyen.

Címlapkép: Facebook / Suhajda Szilárd

#Sport#suhajda szilárd#család#holttest#hegymászó#halál

Címlapról ajánljuk