Szijjártó Péter feleségének belsőépítészeti cége milliárdos bevételt termelt működő honlap és nyilvános telefonszám nélkül436 millió forint osztalékot vett ki a kíváncsiskodók számára szinte láthatatlan cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia.
Gazdaság

Szijjártó Péter feleségének belsőépítészeti cége milliárdos bevételt termelt működő honlap és nyilvános telefonszám nélkül

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. június 1. 15:34

436 millió forint osztalékot vett ki a kíváncsiskodók számára szinte láthatatlan cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia. 

Szokatlan körülményei ellenére egyre jobban teljesít Szijjártó-Nagy Szilvia belsőépítészeti cége: rejtély, hogyan bukkannak rá az Interior Design Kft.-re megrendelői, mert nincsen honlapja, semmilyen nyilvánosan elérhető referenciája. Hiába próbáltunk telefonszámot találni a céghez, nem jártunk sikerrel, elektronikus elérhetőséget is csak a hivatalos cégjegyzékben találtunk. 

Ez a nem túl információdús látvány fogadja az interiordesign.hu látogatóit, csak onnan tudjuk hogy ez tényleg a cégé, hogy a nyilvános adatok szerint az Interior Design Kft. használja: 

Szijjártó Péter felesége is ügyes üzletasszony, 1,5 milliárdos bevételt hozott össze működő honlap nélkül

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feleségének cége már indulása után 9 hónappal egy Porsche Cayenne luxusautót lízingelt. A 2019 nyarán létrehozott belsőépítészettel, divat- és formatervezéssel foglalkozó cég működése első bő fél évében 229 millió forint forgalmat bonyolított. 2020-ban 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétel mellett 294,2 millió forint adózott eredményt, 2021-ben 781 millió forint árbevétel mellett 418 millió forint adózott eredményt ért el. 

Tavaly pedig 1 milliárd 503 millió forintos bevételt sikerült összehozni, 545,8 millió forintos adózott eredménnyel.

A tulajdonos 436 millió forint osztalékot szavazott meg magának, a fennmaradó részt az eredménytartalékba helyezte.


A cég székhelye itt, egy IV. kerületi raktárjellegű irodaházféleségben van:


Szijjártóék kimutatható bevételei azért lényegesek egyebek mellett, mert még mindig nem lehet tudni, hogy fizetett-e a külgazdasági és külügyminiszter az állami megrendeléseket milliárdos tételben elnyerő Szíjj Lászlónak azért, hogy családjával együtt annak adriai jachtján nyaraltak. A minisztert és családját 2020 augusztusában az Átlátszó munkatársa fotózta le a jachton a Kornati-szigeteknél. A külügyminiszter vagyonbevallásaiból később sem derültek a körülmények:


Kérdéseinket a cég hivatalos elérhetőségére küldtük el, ha választ kapunk, beszámolunk róla.

Nyitókép: Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke beszédet mond az Autista Mintaház - Diagnosztikai és Terápiás Centrum avatásán a XIII. kerületi Gyermek téren 2022. március 17-én. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és az alapítvány közös projektjében létrehozott intézmény az autizmussal élő gyermekek fejlesztését és családjuk hosszútávú támogatását szolgálja. – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

#Gazdaság#szijjártó péter#szijjártó-nagy szilvia#interior design kft.#ma

Címlapról ajánljuk