Belföld

Schadl György feleségének végrehajtói irodája csaknem 250 millió forintos nyereséget ért el tavaly

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 18:19

Schadl-Baranyai Helga cége több mint 523 millió forintos árbevétellel büszkélkedhet 2022-ben.

Hiába függesztették fel állásából, igen jó évet zárt a Schadl-Baranyai Helga által vezetett végrehajtói iroda – derült ki a cég beszámolójából. 

Schadl György feleségét ugyanis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felfüggesztette végrehajtói pozíciójából, miután kiderült, hogy ő is gyanúsítottja, majd vádlottja lett az utóbbi évek egyik legnagyobb korrupciós botrányának. Az ügyészség pénzmosással vádolja, amiért engedve férje kérésének egy széfben helyezett el több mint 100 millió forint értékű ékszert.

Helyettesítésére Bihari Zsófiát jelölték ki, aki egy másik saját végrehajtói irodát is üzemeltet, de e mellett tulajdont is szerzett Schadl-Baranyai Helga cégében. Schadl feleségének irodája így folytathatta a működését, méghozzá igen nyereségesen:

a Schadl-Baranyai Helga és Társa Végrehajtói Iroda a közzétett beszámoló szerint 523 millió forintos árbevételt ért el 2022-ben, az adózott eredménye pedig 249 millió forint lett.

A cég jegyzőkönyve szerint osztalékelőleget vettek fel, a maradék pénzt pedig az eredménytartalékba helyezték, de azt nem részletezték, hogy ezek pontosan mekkora összegek voltak.

A jogszabályok szerint hiába függesztenek fel egy végrehajtót, továbbra is az ő irodájában keletkezik a bevétel, ha a végrehajtó helyettese tulajdonosként jelenik meg a cégben. Feltehetően ez történt itt is, Bihari Zsófia belépett a Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Irodába, így továbbra is a felfüggesztett végrehajtó irodája intézkedhet az egyes ügyekben (nem kell a folyamatban lévő ügyekben értesíteni az érintetteket, hogy más jár el). A bevétel is itt keletkezett, bár osztalékot nem fizettek, csak ismeretlen nagyságú osztalékelőleget vettek fel. 

Schadl-Baranyai Helga helyettese, Bihari Zsófia is nagyon jó évet zárt: saját cégében 117,6 millió forintos adózott eredményt ért el, amelyből 60 millió forintot vett fel osztalékként. 

Schadl György végrehajtói irodája is jól termelt tavaly, több mint 126 millió forint volt az árbevétel.

Nyitókép: Marjai János/MTI

#Belföld#schadl györgy#schadl-baranyai helga#magyar bírósági végrehajtói kar#beszámoló

Címlapról ajánljuk