CinemaKlub

Jöjjön az a 10 film, amiért még idén megőrülhetünk!

Jenei BrigittaJenei BrigittaBorda TamásBorda Tamás

2017. október 4. 17:00

Erősen mozizhatnékunk támadt a szerkesztőségben, úgyhogy összeírtuk, milyen filmeket várunk még ebben az évben. Lesz itt dráma, sci-fi mestermű, Star Wars, Marvel-poénkodás és meleg szerelmes sztori is. Jöjjön a top 10!

Mostanában nem bővelkedhettünk olyan filmekben, amikért rohantunk volna a mozikba, hogy popcornnal a kezünkben és végtelen izgalommal a lelkünkben nézhessük meg több száz másik emberrel. Most viszont meglestük az év végi felhozatalt, és emberek: izgatottan csaptuk össze a tenyerünket!

Nehéz volt csak tízet kiválasztani, hiszen tényleg rengeteg érdekes történet érkezik a nagyvásznakra. Beszéljünk akár Daniel Day Lewis és Paul Thomas Anderson kollaborációjáról, a Tökéletes Hang harmadik részéről, a legújabb Guillermo del Toro és Pixar alkotásról vagy éppen magáról Julianne Moore-ról, aki két alkotással is érkezik még idén.

De most nézzük, melyik tíz film lelkesítette fel a legjobban a CinemaKlub csapatát!

1. Szárnyas fejvadász 2049 – október 5.

A sci-fi történelem egyik alappillére kapja meg 22 év után a folytatását, amiben nemcsak Harrison Ford tér vissza, de mellette megkapjuk Ryan Gosling és Jared Leto duóját, és Denis Villeneuve rendező precíz látványvilágát is. A nagyrészt hazánkban forgatott második rész már most kikészítette a kritikusokat, hiszen rengetegen puffogtatják a „mestermű” kifejezést. Ezek után, és a trailereket látva, ki ne várná ezt az őrületes és misztikus sztorit?

2. Hóember – október 12.

Épp itt volt az ideje, hogy megfilmesítsék Jo Nesbo, a skandináv krimik koronázatlan királyának könyvét. Egy percig sem bánjuk, hogy a Hóemberre esett a választás, ráadásul nem más, mint Micheal Fassbender bújhat Harry Hole nyomozó bőrébe. A zimankós előzetes láttán már a belénk fagyott a vér, és alig várjuk, hogy végre-valahára teljes egészében izgulhassuk végig a filmet. Ha bejön a várt siker, 9 további Harry Hole regény rostokol a könyvespolcon, amiből akár egy újabb nagyszabású filmsorozat valósulhat meg! Egy biztos: ezen a télen senkinek sem lesz kedve hóembert építeni…

3. anyám! – október 19.

Darren Aronofsky legújabb filmjéről már korábban is írtunk, így hát nem is rejtjük véka alá, hogy mennyire várjuk ezt az alkotást. Habár az amerikai nézők körében csúfosan megbukott a mother!, a kritikusok mégis ódákat zengenek róla, és egyesek Arofonsky legerősebb filmjének tartják. Gondolj csak bele, mi lehet erősebb a Rekviem egy álomért vagy a Fekete hattyú filmeknél? Ráadásul sokan Polanski Rosemary gyermeke című alkotásához hasonlítják a filmet, ami csak még inkább felerősíti csillapíthatatlan kíváncsiságunkat! Jennifer Lawrence-ről nem is beszélve...

4. Thor: Ragnarök – november 2.

Bevalljuk, Thor sosem tartozott a kedvenc Marvel-hőseink közé, azonban a Bosszúállók-filmekben elindították egy nagyon jó úton, és végre nemcsak egy mutatós isten volt, hanem előjött milyen szerethető karakter is ez az asgardi fazon. Az előzetesek alapján sokan mondhatnák, hogy Taika Waititi csak A galaxis őrzői-hangulatot szeretné meglovagolni, de mi ezt egy percig sem hisszük el. Egy igazi roadmovie-t ígértek nekünk a készítők, amiben nemcsak Mark Ruffalo (Hulk) lesz Chris Hemsworth „szárnysegédje”, de Cate Blanchett is megmutatja: ő a legmenőbb és leggatyaszaggatóbb főgonosz.

5. Budapest Noir – november 2.

A előzetes anno már felkeltette az érdeklődésünket, ráadásul női rendezője van a filmnek, Gárdos Éva személyében! A Budapest Noir 1936-ban játszódik, ahol egy leleményes nyomozó egy prostituált meggyilkolásának ügyében nyomoz. A mai magyar filmipar legkiemelkedőbb művészei kaptak szerepet a filmben, így Mucsi Zoltán, Tenki Réka, Dobó Kata és Kulka János is feltűnik a cigarettafüstös moziban. Ráadásul ne feledkezzünk meg Anger Zsoltról sem, aki hamarosan A Konyhafőnök VIP második évadában méretteti meg magát, és Pimaszúr is becuccol majd hozzá egy éjszakára.

6. Az Igazság Ligája – november 16.

A DC a Csodanővel végre úgy robbantott kasszát, hogy a kritikusok is elismerték: jól megcsinálták a lasszós amazon eredettörténetét. Most viszont megint ingatag talajra lépünk, hiszen a Justice League is hasonlóan rossz háttérsztorival érkezik, mint anno az Öngyilkos osztag és a Batman Superman ellen. Két hónapig tartó utómunka, 25 milliós plusz büdzsé, forgatási ütközések, Zack Snyder távozása… Ezek után már csak remélni tudjuk, hogy Joss Whedon képes lesz jól összerakni a szuperhős eposzt.

7. Call Me by Your Name – külföldi premier: november 24.

A film a 80-as évek Olaszországába kalauzol minket, ahol a 19 éves Elio beleszeret egy idősebb férfibe. A film elképesztő kritikát kapott, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 98 százalékkal büszkélkedhet! Azt rebesgetik, hogy még az Oscar fődíját is elhozhatja jövő februárban, de mivel az idei nyertes, a Moonlight is azonos témájú alkotás, így valljuk be, nem valószínű a győzelem. Na de ki tudja? Bármi lehetséges!

8. Star Wars: Az utolsó jedik – december 14.

Mostanság a Star Wars univerzum is kapott hideget-meleget, gondoljunk csak a rendezők kirúgására a Han Solo projektben vagy a kilencedik részben. Egyetlen film volt csak, ami nyugalomban és botránymentesen készült el: a decemberben érkező Az utolsó jedik, élén Rian Johnsonnal. Sok szempontból lesz fontos ez a történet, mégis a legmeghatározóbb részlet, hogy ebben láthatjuk utoljára Carrie Fishert Lea Organaként. Ő pedig csak ennyit mondott a folytatásról: „A Star Wars 8 a családról szól”.

9. Jumanji - december 20.

Mégis ki ne látta volna a már-már klasszikussá növekedett Jumanji filmet Robin Williams főszereplésével? Szívmelengető, aranyos emlékek motoznak a fejünkben a film hallatán, így vegyes érzelmekkel indulunk majd a moziba. Szeretnénk egy kicsit nosztalgiázni, mégis tartunk attól, hogy csúnyán elbaltázzák majd gyerekkorunk kedves meséjét. A hangulatos előzetes után mégis úgy döntöttünk, hogy adunk neki egy esélyt. Karen Gillan, Dwayne Johnson, Jack Black és Nick Jonas minden bizonyára megér egy mozijegyet!

10. A legnagyobb showman – december 28.

Az álom projekt, amire Hugh Jackman már 2009 óta vágyott. Nem csodáljuk, hiszen a színész erős musical gyökerekkel rendelkezik, és a Nyomorultak óta nem kapott ilyen lehetőséget. Még arra is megvolt az esély, hogy Anne Hathaway-vel ismét együtt szerepelhessenek, hiszen a női főszerepet eredetileg neki szánták volna. Viszont így is erős szereposztással rajtol majd a show decemberben, ráadásul az a Bill Condon írta, aki a Dreamgirls-szel már Oscart is nyert. Hugh, énekelj nekünk!

 

 

#CinemaKlub#szárnyas fejvadász#thor#star wars#jumanji#ryan gosling#harrison ford#jennifer lawrence#darren aronofsky#roman polanski#cate blanchett#anger zsolt#A Konyhafőnök VIP#carrie fisher#dwayne johnson#jack black#nick jonas#hugh jackman

Címlapról ajánljuk