Műsorújság
RTL Most

A Szárnyas fejvadász 2 rendezője beleszeretett Ryan Gosling-ba!

Igen, igen jól olvastátok! Denis Villeneuve igazán kedvesen nyilatkozott főhőséről, és természetesen új képeket is kaptunk a folytatásról. Kíváncsi vagy, hogyan alkották meg a film látványvilágát? Gosling mesél!

Már több ízben eldobtuk az agyunkat a (hazánkban is forgatott) Szárnyas fejvadász 2 miatt! Igazából szinte minden héten kapunk valami finomságot, aminek láttán csorogni kezd a nyálunk. Hiszen ha nem lenne elég, hogy Harrison Ford visszatér az ikonikus szerepében, még ott van mellette napjaink legtehetségesebb színésze, Ryan Gosling is (valamint Robin Wright és Jared Leto is…).

Mint kiderült, nem vagyunk egyedül a Gosling-imádatunkkal – aki a Kaliforniai álomban nyújtott alakításával még nagyobb szerelmünk lett –, a rendező Denis Villeneuve is odavan érte:

 

„Ryan volt a múzsám. A vállán viszi el az egész filmet. Szinte minden egyes jelenetben ott van. Az, hogy reggelente láthattam a mosolyát – a mosolyt, amitől a kamera is megolvad –, a kedvességét és az erejét, mindig feldobott. Sokkal tartozom neki. A Szárnyas fejvadász 2 sokkal tartozik neki.”


Persze, ez a hála kölcsönös, hiszen Gosling a mai napig úgy érzi, hogy átverték, mintha meg se történt volna ez az egész forgatás! A forgatás, amire ha visszagondol, eldobja az agyát, annyira hihetetlen élmény volt számára az egész!

 


Hogy miért?

Eddig még sosem találkozott ennyire precíz, tényleg minden részletre odafigyelő rendezővel! Villeneuve és csapata konkrétan még a legrövidebb jelenet kedvéért is képesek voltak a végletekig elmenni, hogy minden díszlet és statiszta patent lehessen! Nem hisztek nekünk? Akkor jöjjön egy csodás sztori, ennek bebizonyítására:

„A forgatókönyvben a karakterem odasétál egy férfihez, aki egy pultnál ül, és nagyon röviden szót váltanak. A szövegkönyvben ez nagyjából egy negyed oldalt se tesz ki. Ehhez képest, amikor megjelentem a forgatás napján, ezt építették hozzá (kép alul). Meg is kérdeztem Denist, hogy ezt az egészet csak ehhez a jelenethez csinálták?”

 


A rendező azonban nem ismert más opciót! Mindenre és mindenkire odafigyeltek, hogy tökéletesen beilleszkedhessenek az adott jelenetbe. Pont emiatt élete egyik legnehezebb casting-időszakát élte meg a film előkészítése során, hiszen a legutolsó statisztáig, mindenkit tüzetesen kiválogattak!

Ezek után nem is csoda, hogy már az előzetes láttán is falnak rohantunk, annyira gyönyörű képekkel operáltak… reméljük, hogy a látványorgazmus mellett a történet is a padlóra küld majd minket!
 

Forrás: Entertainment Weekly

Legnézettebb videók