Műsorújság
RTL Most

Zack Snyder visszalépett az Igazság Ligája rendezésétől

Snyder egy szörnyű családi tragédia miatt úgy döntött, hogy nem viszi végig a szuperhősfilm munkálatait. Helyette Joss Whedon veszi át a végső simítások levezénylését.

Snyder és felesége – aki a készülő film producere – úgy döntöttek, hogy egy kis időre visszavonulnak és inkább Whedonra bízzák a Justice League befejezését. Snyder a The Hollywood Reporternek adott interjújában megnyílt és elmesélte, hogy a 20 éves lánya, Autumn öngyilkos lett márciusban.

Akkoriban még javában folytak a forgatások, azonban a tragikus eset után két hétre szüneteltették a forgatást. Amikor Snyder visszatért, azt gondolta, hogy ha beleveti magát a munkába, akkor az elterelheti a figyelmét a történtekről. Ezen a ponton már csak plusz jeleneteket vettek fel, amiket ráadásul maga Whedon írt, ezért Snyder megkérte kollégáját, hogy vegye át tőle az irányítást:

„Azt gondoltam, hogy visszamenni dolgozni, katartikus lesz és beletemetkezem majd a munkába. A film azonban nagyon intenzíven megdolgoztatja az embert. Az elmúlt két hónapban rájöttem, hogy hátralépek és inkább a családommal leszek, a gyerekeimmel, akiknek most óriási szüksége van rám. Mindannyian nehéz időszakot élnek át. Én is.” – nyilatkozta Snyder.

 


A Warner persze azonnal eltolta volna a film bemutatóját (2017. november), végül azonban egyetértettek azzal, hogy Whedon fejezze be a felvételeket. A stúdió egyik munkatársa elmondta, hogy igazából rendezői szempontból már nem lesznek nagy feladatok – aggódni pedig egy pillanatig sem kell: a Zack által kialakított látvány és hangulat ezekben a jelenetekben is megmarad. Nem áll óriási kihívás Whedon előtt, hiszen nem mutatnak be új karaktereket ezekben a plusz szálakban, csupán a jól ismert szereplők térnek vissza egy-egy felvételre.

Nem mintha pont Whedon miatt kellene remegnie bárkinek, hiszen a rendező már többszörösen bizonyított: elég, ha a Bosszúállók-filmekre gondolunk.

Mindezek mellett sajnálatos, hogy Snydert ekkora tragédia érte! Szomorú és elkeserítő ilyen híreket olvasni!


Forrás: EW
Képek: InterCom

Legnézettebb videók