CinemaKlub

Óriási az összetartás a DC-filmek rendezői között!

rtl.hurtl.hu

2016. augusztus 8. 12:37

Nem tudjuk, kinek sikerült már eljutnia az Öngyilkos osztag vetítésére – nekünk igen –, de van benne egy jelenet, ami nem David Ayer keze munkája. Hogy miért nem? És kié? Most kiderül!

Mielőtt mélyebben elmerülnénk a dolog kifejtésében, jobb tisztázni, hogy enyhén spoileresek leszünk, úgyhogy aki még nem látta a filmet, meneküljön!

Ha jól megnézzük a készítők listáját a Suicide Squad-ban, akkor mindenkinek feltűnhet, hogy a DC univerzumban ez az első film, amit nem Zack Snyder rendezett. Az Acélember és a Batman Superman ellen direktora természetesen producerként részt vett a mozi megszületésében, azonban most kiderült róla egy apró újdonság is.

Ő is rendezett egy jelenetet az Osztagnak!

Ugyebár, a film maga azzal indít, hogy hőseinket – akik inkább nevezhetőek anti-hősöknek – elkapják a valódi jófiúk, akikért mindenki állandóan könnyeket hullat. Így esik, hogy Boomerang kapitányt a jó öreg Flash ülteti be a dutyiba.

 


Ez az a cameo a világ leggyorsabb emberével, amit már korábban is pedzegettünk. Azt már ideje korán tudhattuk – az előzetesekből is –, hogy Batman bizony beköszön egy picit akciózni, az viszont tényleg csak az utolsó pillanatban merült fel, hogy Flash is bejelentkezhet az Öngyilkos osztagban.

Ez az apróság magának Boomerang kapitánynak is újdonság volt, hiszen Jai Courtney nem tudott róla, hogy Flash is szerepelni fog a moziban.

A megoldás a következő: mivel Zack Snyderék jelenleg is a Justice League első részét forgatják Londonban – amiből részletet is vittek a Comic-Conra – volt olyan jófej, ha már az egész stáb összeállt, hogy besegített Ayernek, és leforgatott neki pár snittet Ezra Millerrel.


Ez az eset viszont nagyon izgalmas részlete a filmgyártásnak, hiszen ha a filmesek tudják, kikerülik a felesleges köröket, és megoldják ügyesben a dolgokat. Nem kell kétszer ugyanazt a színészt húzgálni – sőt, a kellékeket, a sminkeseket és a kosztümösöket sem –, hiszen az éppen forgató másik stábbal is meg tudják oldani.

Hasonló sztorik a Marvelnél is előfordultak már, amikor a stáblista végén előbukkanó jelenetek egy-egy másik produkcióból voltak. A DC ezzel a húzásával azonban szintet lépett, hiszen a film főfolyamában kért-kapott segítséget egy másik rendezőtől.

A DC persze nemcsak ezen az egy téren előzte be a Marvelt, hiszen ők hamarabb megindultak a női szuperhősök útján, kezdve a bulit az önálló Wonder Woman filmmel, sőt azóta egy Harley Quinn vezette csajcsapat ötlete is felmerült. Eközben a Marvel csak most jelentette Marvel kapitány érkezését – Brie Larsonnal – és megkezdték egy önálló Fekete Özvegy-film pedzegetését is.

Forrás: CinemaBlend
Képek: InterCom, Tumblr

#CinemaKlub#david ayer#suicide squad#flash

Címlapról ajánljuk